Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta

Separ na novém albu přivítal Snoop Dogga | foto: Instagram Separa

Separ na novém albu přivítal Snoop Dogga. Dostal stejnou sloku jako téměř 50 dalších interpretů

Slovenský rapper Separ na novém albu přivítal Snoop Dogga. Posluchači si však brzy všimli, že stejný text má více skladeb. Nakonec se ukázalo, že takových skladeb je minimálně 49. Rapper Separ si však splnil sen a tvrdí, že za exkluzivní sloku by zaplatil 250 tisíc dolarů, což by se mu nevyplatilo.
  13:20

Slovenský rapper Separ vydal v pátek o půlnoci už páté sólové album. Fanoušky dlouho očekávaný projekt Flowdemort je však pro některé zklamáním. Může za to mimo jiné spolupráce s americkým populárním rapperem Snoop Doggem. Za stejnou sloku, která se objevila u více interpretů, údajně mohl Separ zaplatit až sto tisíc dolarů.

Od chvíle, co Separ oznámil, že na jeho novém album bude hostovat Snoop Dogg na skladbě Uuuu, se posluchači českého a slovenského rapu nemohli společné skladby dočkat. Mnozí vyzdvihovali, že je prvním slovenským rapperem, který spolupráci s téměř legendární postavou celosvětového rapu přinese. Když se v pátek nového alba konečně dočkali, mnohé zajímalo, jak skladba bude znít.

Jedna z tých songov je viac ako 5 rokov stará. :D Je pán Pes naozaj víťazom tohtoročných Aprílových žartov?!

#pikantnememynavsetkytemy
backup @pikantnememy.nsfw

1. dubna 2023 v 12:14, příspěvek archivován: 4. dubna 2023 v 12:30

Brzy si někteří však začali všímat, že část Snoop Dogga už někdy slyšeli. Už před pěti lety se totiž objevila ve skladbě D. Lynche Fuckin Wit Ya’ll z alba 1985. Brzy se však ukázalo, že to není případ jen jedné skladby a je jich mnohem víc. Úplně totožný text mají také skladby No! od Mallokay a Want to od Forever M.C. a Jakoban.

Okamžitě začaly sociální sítě plnit příspěvky, které na totožné spolupráce poukazovaly. Mnozí také spekulovali, kolik peněz musel Separ zaplatit za sloku, která se už objevila vícekrát. Někteří si myslí, že by mohl zaplatit až sto tisíc dolarů.

Separ se však brání a tvrdí, že si spoluprací splnil dětský sen. „Mám licence pro naše zeměpisné šířky. Je toho strašně moc, patnáct tisíc papírů v angličtině o tom, co můžeš a jak můžeš dělat,“ popisuje na svém Instagramu. „Exkluzivní sloka stojí 250 tisíc dolarů a to by se mi nikdy nevyplatilo. Proto jsem zvolil tuto cestu,“ dodává. Podle něj by album i bez spolupráce se Snoop Doggem bylo skvělé a chtěl si jen splnit sen. Americký rapper byl pro něj číslo jedna celou pubertu a tak ho chtěl na novém albu mít.

Snoop Dogg však stejný text nemá jen ve třech jiných skladbách, ale minimálně v dalších šestačtyřiceti. Americký youtuber @reccolect před dvěma lety zveřejnil video, ve kterém porovnal více než 1200 spoluprací amerického rappera. Později zjistil, že se naprosto stejný text už tehdy objevoval u devětačtyřiceti různých skladeb.

Ač je bezpochyby Snoop Doggovo jméno na novém albu atraktivní, mnozí fanoušci si myslí, že si tuto spolupráci mohl odpustit. „Nevím no, asi bych nechtěl dát tolik peněz za tolikrát použitou sloku,“ myslí si jeden z posluchačů. Skalní fanoušci ho sice brání, širší publikum ho na druhou stranu odsuzuje a vysmívá se mu.