Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Influencerka Sophie Šarláková | foto: instagram.com/sophiesarlak

Na Telegramu koluje falešná nahá fotka Sophie Šarlákové. Zkušenost teď nahlásila na policii

Influencerka Sophie Šarláková se podělila o nepříjemnou zkušenost. Muž vytvořil pomocí umělé inteligence její nahou fotku. Měla by kolovat na sociální síti Telegram, pravděpodobně v jedné ze skupin, které jsou vytvořené jen za účelem sdílení nahých fotek žen. Zkušenost nahlásila na policii a vyzvala ostatní, kteří mají podobný problém, aby situaci řešili společně s ní.
  13:00

Problémy, které se pojí s uniklými nahými fotkami, poslední dobou neřeší jen tvůrci z platformy OnlyFans. Týkají se i mnoha známých osobností a influencerů. Ač je ve většině případů rozešle bývalý partner či partnerka, objevuje se čím dál tím více nahých fotek, které vytvořila umělá inteligence.

Sophie Šarláková je mladá influencerka, která se zaměřuje především na obsah spojený s mentálním zdravím. Nikdy se netajila psychickými problémy, se kterými se musí každodenně vypořádávat. Nedávno také sdílela na sociálních sítích celý její pobyt v psychiatrické léčebně.

Mimo jiné je Šarláková aktivní také na sociální síti X, někdejším Twitteru, kde píše především o zážitcích z každodenního života. Teď sdílela nepříjemnou zkušenost. „Holky, na internetu je jeden debil, co už roky rozesílá nahé fotky. Dva týdny zpět mi od něj přišla zpráva, že pomocí AI mě udělá nahou,“ píše. Její zkušenost by měl být také upozorněním pro další ženy.

„Poslední dny mi chodily zprávy, že je moje fotka na Telegramu (oblečená) a včera už mi přišla nahá fotka,“ popisuje Šarláková. Sociální síť Telegram uživatelé používají především pro šifrování zpráv a ochranu soukromí. V některých případech ji právě i kvůli tomu někteří uživatelé využívají k činnostem, které by mohly hraničit i se zákonem.

Na Telegramu by měla údajně existovat chatovací skupina, ve které muži sdílejí nahé fotky žen. Není ale jednoduché se tam dostat. Do konverzace přijímají jen muže a na doporučení současných členů.

Příspěvek Šarláková doplnila také fotkou, kterou muž pomocí umělé inteligence vytvořil, a snímky konverzace, kterou spolu vedli. „Můžu pomocí umělé inteligence vytvořit nahé fotky z tvých fotek, co máš na Instagramu,“ píše muž. Následně přiznal, že rozesílal nahé fotky různých žen. „Ano, všechno je to pravda, rozesílal jsem nahé fotky holek a vydíral je. Měl jsem na Instagramu profil @ulovkyholek asi se čtyřmi tisíci sledujících,“ vysvětluje. Následně doplnil, že nejdříve zveřejnil ty fotky, které už v telefonu on sám měl a následně mu začali sledující posílat fotky bývalých partnerek. Profil spravoval zhruba tři roky a zveřejnil zhruba tři sta fotek.

Šarláková následně vyzvala ženy, které mají podobné zkušenosti s mužem, aby jí napsaly zprávu. „Ozvěte se mi, můžeme to nějak společně vyřešit,“ píše. „Šla jsem na policii a budu dávat vědět. Snad se s tím bude něco dělat a další holky nebudou vystavené téhle situaci,“ dodává.