Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Reality show Squid Game je kritizovaná | foto: instagram.com

Reality show Squid Game je prý propadák. Chceme pokračování seriálu, stěžují si diváci

Po úspěchu seriálu Squid Game se na Netflixu objevila reality show, která seriál napodobuje. Hráči v ní plní stejné úkoly, ale nikdo po jejich nesplnění nezemře, jako se tomu děje v seriálu. Mnoho lidí ale vyjádřilo svou nechuť, když se místo vytouženého pokračování seriálu dočkali pouze reality show. Netflix navíc už dříve předběhl youtuber MrBeast.
  8:55

Na Netflixu se objevila nová reality show, která je dělaná ve stylu úspěšného seriálu Squid Game. I když se jedná o korejský seriál, do reality show se mohl zapojit kdokoliv, kdo umí anglicky. Do hry režie vybrala 456 hráčů, kteří soutěží o 4,56 milionu dolarů. Pro spoustu lidí je ale tato reality show naprosto zbytečná. Podobnou věc navíc před časem udělal jeden z celosvětově nejznámějších youtuberů MrBeast a některé proto napodobení seriálu ve formě reality show už vůbec nezajímá. Místo toho se lidé hlasitě dožadují pokračování seriálu a jsou velmi zklamaní tím, že se místo toho dočkali pouze jeho napodobení.

Reality show Squid Game: The Challenge spočívá v podstatě v tom samém, jako úspěšný seriál. Stejný počet hráčů plní stejné úkoly a kdo neuspěje, je ze hry vyřazený. V seriálu byli ale vyřazení hráči zastřelení, což pochopitelně v reálném světě nejde. Ti, kteří neuspějí, jsou místo toho symbolicky trefeni pistolí, která místo ostrých nábojů střílí kuličky s barvou. Soutěžící ale berou hru smrtelně vážně, koneckonců se hraje o 4,56 milionu dolarů, což je v přepočtu zhruba 103 milionů korun. Někteří lidé se těšili, až uvidí podobnou soutěž ve skutečném životě. Nelze ale přehlédnout množící se kritiku, kterou soutěž vyvolala.

„Tohle absolutně nikoho nezajímá. Udělejte radši pokračování seriálu! Nepotřebuji pitomou reality show, já chci pokračování seriálu. Vy prostě musíte všechno zkazit. Na tohle se nedá dívat,“ reagují na reality show uživatelé na Instagramu. Většina lidí totiž doufala, že se tvůrci seriálu rozhodnou natočit jeho pokračování. To by jistě mělo smysl, protože Squid Game je opravdu úspěšný seriál plný napětí a mnoho lidí si jej pustilo hned několikrát. To se ale nedá říci o reality show, která se seriálem inspiruje. Některé lidi zkrátka nebaví sledovat, jak hráči plní různé úkoly a zběsile se ženou za astronomickou výhrou. V seriálu šlo totiž všem o život a to dokázalo vyvolat při sledování filmových hráčů, kteří plnili různé výzvy, napjatou atmosféru.

Způsob, kterým je reality show natočená, je přitom opravdu povedený. Autoři totiž nevynechali jediný detail a vše proto vypadá zcela stejně, jako v oblíbeném seriálu. Hráči si soutěž užívají a můžeme vidět, že také vymýšlejí různé strategie, jak se v soutěži dostat co nejdál. Pro spoustu diváků je ale výsledek zkrátka neuspokojivý a někteří se dokonce nechali slyšet, že po zhlédnutí prvního dílu rozhodně nebudou ve sledování reality show pokračovat. Najdou se samozřejmě i tací, kteří jsou ze Squid Game: The Challenge nadšení, ale soudě podle reakcí je takových lidí opravdu málo. Všichni se zkrátka dožadují pokračování seriálu a nespokojí se pouze s jeho napodobením.

Mnoho lidí také zmiňuje, že se Netflix rozhodl okopírovat koncept, který před časem vymyslel slavný youtuber MrBeast. Jeho styl byl sice v něčem odlišný, ale princip byl naprosto stejný. Soutěžilo se pouze o 456 tisíc dolarů, video je dlouhé zhruba půl hodiny, ale opravdu hodně lidí si přeci jen nenechalo tuto podívanou ujít. MrBeast video zveřejnil před dvěma roky a dnes má jeho verze Squid Game přes půl miliardy zhlédnutí. Je ale možné, že reality show, která se nově objevila na Netflixu, takovou pozornost mít zkrátka nebude. „Tohle už jsem viděl u MrBeasta. Máte to sice v lepším provedení než on, ale není to nic nového. Zbytečně to protahujete a navíc je to hrozná nuda. Prosím, chceme opravdové pokračování Squid Game,“ kritizuje reality show jeden uživatel na Instagramu.

Společnost Netflix tedy tentokrát nejspíš opravdu šlápla vedle, protože kritika nové reality show je obrovská. Je ale možné, že vyslyší přání fanoušků a začne se pracovat na pokračování seriálu, který milují lidé po celém světě. Už nyní je jasné, že by pokračování seriálu sledovalo opravdu spoustu lidí. Někteří si totiž už v minulosti stěžovali, že je seriál příliš krátký a že u něj byli neuvěřitelně napjatí. Zatím se ale nové série nejspíš nedočkáme, protože je to teprve pár týdnů, co Netflix zpřístupnil díly reality show.