Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava

YouTuber Stejk | foto: IG: @stejkstudioAntiyoutuber.cz

Stejk se stal třetím nejsledovanějším youtuberem v Česku. Lidé ho přitom kdysi od tvorby odrazovali

Jakub Steklý alias Stejk obsadil pozici třetího nejsledovanějšího českého youtubera. Na YouTube působí už jedenáct let a lidé ho ze začátku od jeho tvorby odrazovali. Díky svému humoru si ale Stejk získal mnoho fanoušků, nyní jeho YouTube kanál sleduje 1,28 milionů lidí. Zároveň je úspěšný se svým podcastem.
  16:07

Youtuber Stejk, vlastním jménem Jakub Steklý, se nově nachází v žebříčku nejsledovanějších českých youtuberů na třetím místě. Oznámil to na svém Instagramu, kde zároveň poděkoval svým fanouškům za podporu, kterou mu za jedenáct let jeho působení na YouTube dávají. Stejk je ale také velmi aktivní na sociálních sítích. Některá jeho videa jsou totiž ideální pro zveřejnění na Instagram a TikTok.

Stejk odstartoval svou youtuberskou kariéru v prosinci roku 2012, kdy natočil video, ve kterém s kamarády ochutnával jedny z nejpálivějších papriček na světě. Tehdy ale nejspíš vůbec netušil, že se o jedenáct let později stane třetím nejsledovanějším youtuberem v Česku. Začátky jeho tvorby byly nejspíš složité a Stejkovi nejbližší ho od natáčení na YouTube odrazovali. „Když rekapituluji těch jedenáct let, co natáčím, tak si vzpomínám, jak mi v roce 2012 lidé říkali, ať ani nezačínám, že je tu spousta youtuberů a už se stejně nemám šanci prosadit. Navíc, když ani nebudu natáčet hry. Občas je fajn svoje okolí neposlechnout,“ řekl Stejk na svém Instagramu, kde zároveň děkoval svým fanouškům. Stejkův YouTube kanál momentálně odebírá 1,28 milionů lidí a jednatřicetiletý youtuber je tak v počtu odběratelů hned za youtuberem Tarasem Povoroznykem, který má na YouTube 1,31 milionů odběratelů.

Stejkova tvorba je velmi pestrá. Ze začátku natáčel různé challenge, které měly obrovskou sledovanost. Později na sebe přilákal ještě větší pozornost, když na YouTube přidával videa, ve kterých vyprávěl vtipy. Díky speciálnímu humoru si tak lidé youtubera velmi oblíbili a Stejkovi začala růst čísla na všech sociálních sítích. Velkou sledovanost mají také jeho série videí, ve kterých divákům povídá o různých zajímavých faktech. Například mluvil o málo známých informacích ohledně různých filmů, celebrit a spousta lidí si takový typ videí oblíbila, protože videa byla vtipná a zároveň naučná. „Tyjo, super! Spoustu věcí jsem vůbec nevěděla, díky za sdílení. Ty jsi stejně nejlepší youtuber. Tvoje videa dávají smysl a jsou krásně udělaná. Nikoho nehejtuješ a ani na nic nenadáváš. Je vidět, že tě to baví,“ reagují na Stejkova videa lidé na YouTube.

Stejk využil své popularity a také toho, že lidé milují jeho humor a spolu se svým kamarádem Martinem Molnarem založil podcast Hype-Cast, který je velmi populární. Do podcastu si zvou různé celebrity, se kterými vedou velmi uvolněný rozhovor a často se přitom smějí. Kvůli uvolněné atmosféře a také poctivou dávkou humoru, se také tento Stejkův projekt setkal s velkým úspěchem. Na YouTube kanál Hype-Cast odebírá bezmála 180 tisíc lidí, což je číslo, za které by se nemusel stydět žádný český youtuber. Také díky úspěšnému podcastu youtuberovi rostla čísla na sociálních sítích dál a nyní se dostal do trojice nejsledovanějších českých youtuberů. Nejodebíranější český youtuber je i nadále Jan Macák alias MenT, kterého momentálně odebírá 1,52 milionů lidí. Jeho videa mají ale poslední dobou paradoxně podobný počet zhlédnutí jako videa Stejka.

Na druhém místě je youtuber Taras „Tary“ Povoroznyk, který má svou kariéru postavenou na tom, že učí své fanoušky skákat parkour. Povoroznyka však sledují převážně malé děti, ale Stejk si získal srdce také spousty dospělých lidí. Podle některých lidí je Stejk i po jedenácti letech pořád velmi zábavný. „Sleduji tě už asi sedm let a přijde mi, že ses vůbec nezměnil. A to je dobře! Tvůj humor nikdy neomrzí. Stejk je za mě nejlepší youtuber. Jsem s tebou už dlouho a doufám, že nikdy neskončíš. Jsi legenda českého YouTube,“ píšou Stejkovi jeho fanoušci pod videa. Stejk si svých fanoušků vždy vážil a rozhodně nemá v plánu s tvorbou na YouTube v blízké době skončit. Pokud bude ve své tvorbě pokračovat v takové míře jako do teď, je možné, že se mu za nedlouho podaří v počtu odběratelů předstihnout také Povoroznyka, který je poslední dobou velmi kritizovaný.