Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Těžil prý z Kazmy, do Clash of the Stars nikdy nepůjde. Steven Gash o tom, jaké to je být influencer

Štěpán Šrámek alias Steven Gash se rozhodl promluvit o tom, jaké to pro něj je být influencerem. Přiznal, že využil pozornosti, kterou vyvolala soutěž Kamila Bartoška a také to, že by se bez youtubera Jona Mariánka nejspíš nikdy neprosadil. Pohrdá prý organizací Clash of the Stars, kde jsou prý lidé, kteří jsou špatným vzorem pro děti.
  8:52

Mladý influencer Štěpán Šrámek, který na sociálních sítích vystupuje pod jménem Steven Gash, odstartoval svou kariéru tím, že se mu podařilo vyhrát soutěž youtubera Jona Mariánka. Od té doby mu začala stoupat čísla na všech sociálních sítích a Šrámek se pustil do vlastní tvorby. Velmi mu také pomohla další soutěž, kterou vyhlásil Kamil Bartošek alias Kazma. Šrámek totiž využil tajemna okolo Bartoška a lidé ho tehdy kvůli tomu velmi kritizovali. Šrámek se nyní rozhodl o své influencerské kariéře promluvit.

Šrámek se totiž v rámci Mariánkovy soutěže setkal se spoustou influencerů, kteří se mu podepsali na papírovou postavu Mariánka v životní velikosti. Díky tomu se tehdy poprvé setkal s Bartoškem, který se mu na papírového Mariánka podepsal. Od té doby byl podle všeho s Bartoškem ve spojení. Nejvíce pozornosti ale těžil z toho, že po výhře v soutěži #JEDUZAJONEM točil s Mariánkem plno zábavných videí. To stejné si uvědomuje také Šrámek sám. „Já jsem k téhle slávě přišel tak, že mi ji Jon předal a že jsem si já sám neudělal ty schody na to, aby mě lidé znali. Já jsem k tomu přišel fakt jako slepý k houslím. Jon mi prostě pomohl,“ přiznal Šrámek ve svém videu na YouTube. I když si Šrámek připouští, že by se bez Mariánka na sociálních sítích jen těžko dokázal prosadit, mnoho lidí mu i nadále v komentářích připomíná, že by bez Mariánka nebyl nikdo a uráží ho za to. Šrámek ale na takové komentáře nikdy nereagoval.

Ve svém videu na YouTube také přiznal, že skutečně těžil také ze slávy Bartoška. „Pomohl mi taky Kazma, protože jsem s ním spojovaný. Byl tu i ten trezor, díky kterému jsem hodně vystřelil. To video má hrozně moc zhlédnutí,“ řekl Šrámek. Na Instagramu ho momentálně sleduje bezmála 150 tisíc lidí a Šrámek proto o sobě říká, že je plnohodnotný influencer. On sám má ale za to, že zná recept, jak toho lidé mohou snadno dosáhnout. „Když si najdete někoho, kdo už je slavný a může vám tu slávu předat, tak se takhle můžete stát influencerem. Já mám prostě Jona a Kazmu, takže mám vlastně asi tu nejlepší kombinaci influencerů, kteří tady v Česku jsou,“ chlubí se Šrámek. Nikdy ale napřímo neřekl, jaké vztahy s Bartoškem má. Jeho sledující ví, že se s Bartoškem setkal při podpisu papírového Mariánka, ale od té doby se s ním nikdy napřímo nesetkal, nebo si to alespoň nezaznamenal ve videu. Když Bartošek vyhlásil soutěž o milion dolarů, Šrámek se kolem jeho trezoru neustále ochomýtal a na sociální sítě přidával záhadná videa.

Mnoho lidem ale ani tolik nevadilo, že se Šrámek rozhodl využít Bartoškovy popularity, ale spíš to, že se spojil s Mariánkem. Právě proto spousta lidí Šrámka kritizuje a naprosto zesměšňuje jeho tvorbu. „Jsi jenom Mariánkova cvičená opice a tvoje Marie taky. Ve skutečnosti jste chudáci, kteří jsou kvůli pár minutám slávy schopní udělat všechno,“ vzkázal Šrámkovi na TikToku jeden z jeho hejtrů. Šrámek se ale poctivě snaží získanou pozornost využít a prosadit se na sociálních sítích sám. Snaží se natáčet například videa o vlastním byznysu, tedy o prodávání starožitností. To ho prý velmi baví a rozhodně se své práce nechce vzdát pouze proto, že si nyní může vydělávat díky sociálním sítím. Nemá prý ale zatím takovou zkušenost se spolupracemi a mnohdy neví, jakou částku si má za propagování na sociálních sítích říct. Odmítá prý ale propagovat hazard a věci, které jsou škodlivé, i když mu za to různé společnosti nabízejí hromadu peněz.

Šrámek se také vyjádřil k organizaci Clash of the Stars, která je v Česku velmi populární. To, že má Šrámek nemocné srdce a nemůže proto zápasit, ale není jediný důvod, proč by se v organizaci nikdy neukázal. „My, když jsme byli mladí, tak jsme vyrůstali na Rychlých šípech a dneska mají děti za vzor youtubery. To mi třeba vadí na Clashi, že tam mají divné lidi, kteří na sebe pořvávají sprostě a je to takový bizár. On mi i psal Jakub Jíra, jestli chci do Clashe jít, ale já se tam prostě nechci jít s někým mlátit a řvát tam na někoho,“ vysvětlil Šrámek, který si myslí, že kdyby opravdu zamířil do Clash of the Stars, velmi by tím klesl. Chce si prý zachovat své dosavadní jméno a být takovým influencerem, kterým by podle něj měli být také ostatní. Když se objevila první vlna slávy, byl z toho prý velmi překvapený. Nebyl totiž zvyklý na to, že se s ním lidé fotili a musel se naučit lidem říkat ne. Prý mu je nepříjemné, když na něj lidé pořvávají a zároveň ho vyrušují od jeho povinností.

Do budoucna chce prý Šrámek propojit svou influencerskou kariéru s prodejem starožitností. Podle něj to může být zábavná tvorba a protože už se o něco podobného pokusil a zjistil, že to lidi skutečně zajímá, rozhodně v tom chce pokračovat. Zároveň má prý ale problémy s editováním videí a to byl také důvod, proč tolik nenatáčel na YouTube. Mariánek ho prý často kritizoval za to, že v tvorbě videí není tolik aktivní, ale Šrámek zkrátka nedokázal přemýšlet podobně jako on. Zároveň se ale pokouší ve své nové profesi zlepšovat, protože ho prý tvorba videí opravdu baví a do budoucna by se tomu chtěl věnovat naplno. Zatím se ale potřebuje rozkoukat a některé věci se naučit po svém. Mariánek, který si ho velmi oblíbil, je mu prý v jeho kariéře obrovskou podporou a Šrámek je za to pochopitelně velmi vděčný.