Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Influencerka Sugar Denny | foto: instagram.com/kourilkovadenisa

Na sítích se šíří falešná nahá fotka Sugar Denny. Ona to nechápe, opravdových koluje prý už dost

O víkendu se na sociálních sítích začala šířit nahá fotka Sugar Denny. Nejdříve si mnozí mysleli, že je skutečná, později se ukázalo, že je upravená v počítači. Influencerka vytváření falešných nahých fotek nechápe. Prý je opravdových zveřejněných už dost.
  14:28

V poslední době se nahé fotky celebrit šíří na internetu pravidelně. Sice jsou v mnoha případech pravé, někteří, kdo fotky šíří, si dávají práci i s tím, že vyrábějí falešné. V mnoha případech je však obtížné rozeznat, zda je opravdová nebo počítačově upravená.

O víkendu se na sociálních sítích začala šířit nahá fotka Denisy Kouřílkové alias Sugar Denny. Stojí u zdi s roztaženýma rukama a zdá se, že něco povídá a její prsa zakrývají pouze emotikony později přidané emotikony.

Ač mnozí nejdříve věřili, že je nahá fotka Kouřílkové pravá a zveřejnil ji někdo z jejího blízkého okolí, brzy se ukázalo, že je fotka počítačově upravená. „Je to vyfocené z nějakého staršího videa, kde ukazuje plavky. Vypadá to, jako by je jenom v počítači někdo umazal,“ píše jedna z uživatelek na Facebooku. Mnozí upozorňují na to, že její postava na fotce zároveň neodpovídá reálu.

Právě takový je princip vytváření falešných explicitních fotek. Většinou někdo jednoduše vezme něčí fotku, umaže z ní oblečení a přidá jiné nahé tělo. Následně fotku upraví tak, aby vypadala alespoň trochu opravdově. To se však autorovi v tomto případě nepodařilo.

Fotku měl údajně zveřejnit Daniel Karfík, muž, který stojí za instagramovým profilem Freepremiumbet, tedy profilem zabývajícím se sázkovým poradenstvím. K fotce napsal, že včera dvakrát díky tipům vyhrál a vy můžete taky. Denní členství stojí jen 35 korun a vy nemáte být hloupí a zaplatit si ho, jinak, podle jeho slov, „vás Sugar Denča poje*e.“

Zdá se, že Kouřílková falešnou nahou fotku neřeší. „Vy se tak nudíte, že photoshopujete moje nahé fotky a rozesíláte je, jako kdyby těch opravdových nebylo zveřejněných dost,“ píše na Instagramu.

Uniklou nahou fotku řešila už před více než dvěma lety, když jí bylo teprve sedmnáct let. Tehdy na internetu kolovala i její videa, která měla údajně posílat příteli její kamarádky. „Mrzí mě, že má někdo potřebu o mně šířit negativní věci a když už dojdou ty skutečné, začne se falšovat. Nebudu se k tomu dál vyjadřovat a nějakou dobu nebudu aktivní na sociálních sítích,“ nechala se tehdy slyšet na Instagramu. Letos v dubnu se zároveň objevilo další video, které bylo do té doby veřejnosti neznámé.

Kouřílková není zdaleka jediná, kdo se s falešnými nahými fotkami musí potýkat. Podobný problém řešila například Nela Slováková. Nedávno se objevilo mnoho jejích nahých fotek, některé z nich zveřejnil bývalý přítel, většina z nich však nebyla opravená. Kolovala i fotka, na které sedí v autě a má na obličeji sperma. O ní napsal i její autor, že je falešná.

Témata: Sugar Denny