Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava

SweetieMarket klesá sledovanost | foto: instagram.com

Zachraňuje Tary kariéru SweetieMarket? Na YouTube už není příliš aktivní, stejně jako Tary sdílí svou dceru

Markéta Vašířová alias SweetieMarket se vrací k tvorbě na YouTube, ale nemá příliš velkou sledovanost. V její tvorbě jí často pomáhá youtuber Taras Povoroznyk, který se velmi často objevuje v jejích videích. V minulosti měla přitom Vašířová extrémní sledovanost a její nejúspěšnější video má přes milion zhlédnutí.
  16:35

Youtuberka Markéta Vašířová alias SweetieMarket tvoří na YouTube už sedm let. Kdysi byla velmi sledovaná, ale sledovanost jejích videí poslední dobou výrazně upadá. Vašířové velmi pomáhá přátelství a tvorba s youtuberem Tarasem Povoroznykem, protože jejich společná videa mají alespoň o trochu vyšší sledovanost než ta ostatní. Vašířová také často ve svých videích ukazuje svou dceru Emmu, kterou si sledující velmi oblíbily. I tak ale Vašířová bojuje s výrazným poklesem sledovanosti. Lidé ji ale i nadále velmi podporují a její dceru si velmi oblíbili.

Vašířová se YouTube věnuje už několik let. Poslední dobou se jí ale nedaří vytvářet videa, která by dokázala přilákat pozornost tolika lidí. V minulosti přitom její videa měla miliony zhlédnutí. Nyní se ale dostala do fáze, kdy některá její videa nemají ani přes 10 tisíc zhlédnutí. Její tvorbu výrazně ovlivnilo narození její dcery Emmy, kterou od té doby neustále ukazuje ve videích. Protože se ale její tvorba velmi často týká právě Emmy, nemá se svými videy už takový úspěch jako kdysi. Vašířová dokonce pro dceru vytvořila písničku, ke které natočila videoklip. Ten má na YouTube přes 100 tisíc zhlédnutí a lidé si ho velmi chválí. Vašířové se totiž nejspíš změnilo publikum. Když přestala tvořit kontroverzní videa a zaměřila se na vlogy se svou dcerou, některé lidi to zkrátka přestalo bavit a jiné naopak zaujalo.

Nelze ale přehlédnout fakt, že Vašířová už není tolik populární jako kdysi a její popularita výrazně klesá. Často jí ale pomáhá společná tvorba s youtuberem Tarasem Povoroznykem, se kterým se zná už opravdu dlouho. Z posledních deseti videí se Povoroznyk objevil hned ve čtyřech a pomohl tak Vašířové výrazně zvýšit sledovanost. Povoroznykův YouTube kanál totiž sleduje 1,3 milionů lidí a kanál Vašířové pouze 296 tisíc lidí. Díky tomu se někteří Povoroznykovi fanoušci přesouvají na kanál Vašířové, aby se mohli podívat na svého oblíbence. Vašířová už také není tolik aktivní jako kdysi. V loňském roce dokonce natočila pouze dvě videa, která také neměla příliš velkou sledovanost. Nyní to ale vypadá, že chce opět svou youtuberskou kariéru rozjet. „Je dobře, že ses vrátila. Chyběla jsi nám. Vítej zpátky. Konečně se mám na co koukat,“ vítají Vašířovou její fanoušci na YouTube.

V minulosti byla Vašířová velmi sledovaná. Nejsledovanější video na jejím kanále má přes 10 milionů zhlédnutí. Jedná se o skladbu, kterou nahrála v reakci na jinou skladbu, kterou o ní vytvořil její bývalý přítel Denis Kubík. Skladba se jmenuje Zlatokop(ka) a Vašířová v ní vrací úder Kubíkovi, který ji ve své skladbě urážel. Právě v té době, tedy v roce 2018, byla Vašířová velmi populární a na YouTube se jí opravdu dařilo. Tehdy byla totiž velmi energická a ve videích se dokázala opravdu odvázat. Spojila se hned s několika dalšími známými youtubery, se kterými tvořila na svůj i na jejich YouTube kanál spoustu videí. Jenomže později už některé lidi její tvorba přestala bavit a to i přes to, že se Vašířová snažila přijít s originálními nápady.

Už tehdy ale velmi často natáčela videa s Povoroznykem a dokonce také s jeho ženou. Vašířová si totiž s oběma velmi sedla a kamarádí se spolu také mimo svět YouTube. Dcery Povoroznyka a Vašířové si spolu hrají a Vašířová přidává jejich společné fotky na sociální sítě. Je tedy logické, že se rozhodla pro oživení své upadající kariéry využít přátelství s jedním z nejsledovanějších českých youtuberů. To se jí očividně vyplatilo, protože videa s Povoroznykem mají opravu úspěch. Otázkou ale je, zda se jí podaří udržet alespoň nějakou pozornost také v případě, že bude natáčet videa úplně sama. Zatím totiž k tvorbě využívá lidi ze svého okolí, ale sama nevydává příliš videí, ve kterých figuruje pouze ona sama.