Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Tary natáčí vulgární videa s dětmi | foto: instagram.com

Tary vydělává na dětech a mluví s nimi sprostě. Na YouTube nemá co dělat, myslí si lidé

Kontroverzní youtuber Taras „Tary“ Povoroznyk se opakovaně pouští do poměrně kontroverzní tvorby se svými fanoušky. S dětmi totiž ve videích mluví sprostě a videa poté přidává na YouTube, kde díky nim vydělává nemalé peníze. Podle lidí je to ale naprosto nevhodné a Povoroznyk nemá vůbec na YouTube působit. Kritizovaný je také kvůli videím se svou dcerou.
  8:21

Taras „Tary“ Povoroznyk je jedním z nejodebíranějších youtuberů v Česku. Jeho kariéra je ale plná různých excesů a jeho tvorba je často velmi kritizovaná. Může za to především způsob, jakým se youtuber prezentuje a také obsah, který na sociální sítě přidává. Povoroznyk je neustále obklopený dětmi a právě ty často využívá k tvorbě videí. Ta poté přidává na sociální sítě a na YouTube, kde mu vydělávají peníze. Ve videích ale děti často mluví sprostě a youtuber je proto velmi kritizovaný. Podle spousty lidí zkrátka vydělává na svých fanoušcích, kteří mu ještě ke všemu platí peníze za různé workshopy a také za jeho merch.

Povoroznyk, jednatřicetiletý youtuber, který se věnuje parkouru, se už několikrát setkal s kritikou kvůli tomu, že s dětmi natáčí nevhodná videa. Ačkoliv byla kritika opravdu veliká, Povoroznyk si nedal říct a v tvorbě podobných videí pokračoval. Nyní přidal další, které je podle spousty lidí naprosto zbytečné a ve kterém děti opět mluví sprostě. Video navíc působí tak, že je Povoroznyk ke sprosté mluvě navedl. Právě z těchto důvodů se na youtubera opět spousta lidí zlobí a kritizuje ho. „Absolutně nechápu, proč Tary využívá děti pro tak dementní videa. Za mě na YouTube nemá co dělat. To je takový cringe. Že ho to baví. Ta doba jde do p*če,“ reagují na Povoroznykova videa lidé na sociálních sítích.

Youtuber videa s dětmi většinou natáčí na svých workshopech. Peníze má tedy nejen z videí, ale také ze svých workshopů. Ty stojí 890 korun za čtyři a půl hodiny. Pokud někdo zruší svou účast pět dní předem, peníze mu propadnou. Děti si navíc musí všechny věci přinést sami a to včetně pití a svačiny. Na místě si fanoušci mohou koupit Povoroznykův merch. V mezičase si natočí několik videí s dětmi, která poté přidá na YouTube ve formátů shorts, za které poté také dostává peníze. Díky dětem si tedy Povoroznyk vydělá opravdu slušné peníze, protože jeho workshopy mají vždy velkou návštěvnost. A právě kvůli tomu je Povoroznyk často kritizovaný, protože podle mnohých lidí ždímá ze všech dětí co možná nejvíce peněz.

Tary už se v minulosti potýkal s kritikou kvůli tomu, že je podle spousty lidí schopný pro peníze udělat naprosto cokoliv. Jeho youtuberskou kariéru doprovází plno hloupostí. Jednou se například natáčel při jízdě autem, kdy výrazně překračoval povolenou rychlost. Mnoho lidí si myslelo, že ho dokážou zklidnit otcovské povinnosti, ale jak se ukázalo, Povoroznyk neváhá využívat také svoji dceru Arianu. Ona a také jeho žena Stanislava totiž zachraňují youtuberovu upadající sledovanost. Ariana je naprosto normální malá holčička, která má plno energie a ráda si hraje. A právě takové momenty si Povoroznyk neustále natáčí a, podobně jako videa s ostatními dětmi, poté přidává na YouTube.

Arianu si Povoroznykovi fanoušci zamilovali, ale jejího otce kvůli tvorbě neuvěřitelně kritizují. „Tary, ta Ariana je všude. Akorát miluješ svoji dceru kvůli sociálním sítím. Nechceš točit něco jiného? Ta se bude tak stydět, až bude dospělá. Vždyť ji cpeš ale úplně všude. Chcípá ti kariéra? Udělej si dítě, které ti to zachrání,“ kritizují Povoroznyka uživatelé na sociálních sítích. Youtuber dokonce u několika videí vypnul možnost komentářů, protože se objevilo hned několik lidí, kteří se o Arianě nevyjadřovali ani trochu hezky. Jinak jsou ale z jeho dcerky všichni nadšení a možná je právě to tím důvodem, proč mají videa s ní tolik vysokou sledovanost. Povoroznyk ale nemůže svou dceru natáčet do nekonečna a bude muset přijít na jiný způsob, jakým si sledovanost udrží.

Ve videích to ale vypadá, že je Povoroznyk opravdu milující otec, který chce své dceři dopřát jen to nejlepší. Sprostá videa s ní ale nenatáčí. Ta totiž tvoří pouze se svými fanoušky, kteří jsou sice o něco starší než Ariana, ale pořád jsou ještě děti. Ozvalo se dokonce několik rodičů, kteří se k Povoroznykovi dost jasně vyjádřili. „To vážně chceš, takový tábor pro dítě. 10 tisíc korun za tohle? Myslela jsem, že bych udělala radost malé. Po tomhle jsme si to dost rychle rozmyslela,“ komentuje video na TikToku, ve kterém mluví Povoroznyk s dětmi sprostě, jedna z matek. Youtuber ale zatvrzele přidává stejná videa a tváří se, jako by to bylo naprosto v pořádku.