Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Tadáš Kuběnka čelí velké kritice | foto: instagram.com/tadeasskubenka

Kuběnka o kauze s fanouškem: Mrzí mě to, neuvědomoval jsem si, co můžu způsobit. Šikanu neobhajuju

Tadeáš Kuběnka se poprvé vyjádřil ke kauze s třináctiletým fanouškem. Prý ho celá situace mrzí, neuvědomoval si, jaký dopad jeho chování může mít na mladého chlapce. Šikana by se prý neměla vůbec dít, natož akceptovat. Plánuje si ale od sociálních sítí ještě odpočinout.
  12:12

V poslední době na sociálních sítích rezonuje kauza Tadeáš Kuběnka a jeho třináctiletý fanoušek. Ten mu totiž napsal zprávu, že by chtěl být hostem v podcastu, který Kuběnka moderuje společně s Denisou Kouřílkovou alias Sugar Denny. Prý by promluvil o problémech, se kterými se potýká nejen ve škole jako mladý homosexuál. Kuběnka se mu ale veřejně vysmál a tak ho začali sledující hojně kritizovat. Teď se ale všem za nevhodné chování omlouvá.

Celá kauza odstartovala už na začátku října. Kuběnka se totiž fanouškovi nejen vysmál, ale zároveň sdílel i jeho jméno, což pobouřilo nejen sledující, ale i některé reakční kanály. Proto vznikla také výzva #stoptadeas a uživatelé, kteří se k ní připojili, nahlašovali jeho profily na sociálních sítích a také pod jeho příspěvky na sociálních sítích psali nespočet negativních komentářů. Komentující Kuběnkovi vytýkali, že může přispět k tomu, aby měl chlapec ještě větší problémy v kolektivu, než má teď. „Jsi špatný vzor pro děti,“ psali mu tehdy.

Jenže Kuběnka se nejdříve bránil a v podcastu s Kouřílkovou se rozzlobeně obhajoval, že on ani vzor pro děti být nemá, což situaci ještě o to víc zhoršilo. Nejdříve přišel o hlavní profil na Instagramu, později o vedlejší. Hlavní mu po chvíli obnovili, nic od té doby však nesdílel a mlčel.

Ve středu večer přidal ale na TikTok video, ve kterém se za celou situaci omlouvá. „Než budu mluvit o tom, co se stalo z mého pohledu, chtěl bych se hlavně omluvit tomu mladému chlapci, protože mě to upřímně mrzí. Když jsem přidával ty stories, nechtěl jsem nikomu ublížit, prostě jsem si myslel, že to bude vtipné a někoho to pobaví,“ vysvětluje v úvodu videa. Tím, že se omlouvá, prý problém nechce přejít, ale doopravdy ho mrzí, co chlapci způsobil.

Prý zpětně nedokáže vysvětlit, proč zprávu sdílel. Psala mu i jedna z jeho kamarádek, influencerka Simona Tvardek, že v příspěvku jde vidět jméno chlapce a že by to mohl být problém. „Já jsem byl ale prostě líný to smazat a přidat to bez jména. Vlastně jsem to sdílet nemusel vůbec,“ přiznává. Uvědomuje si, že se nevžil do situace chlapce a jednoduše si neuvědomil, jak se mohl chlapec cítit. Soudil totiž jen na základě toho, jak by se v dané situaci cítil on.

Uživatelé také obviňovali Kuběnku s ohledem na celou kauzu z toho, že šikanuje děti, na což on poměrně diskutabilně zareagoval v jednom rozhovoru. „Já si myslím, že je šikana občas fajn věc,“ řekl. I k tomu se v novém videu na TikToku vyjádřil. „Nemyslím si, že je šikana super věc. Nemyslím si, že je to něco, co by se mělo akceptovat nebo dít. Prostě jsem nechtěl přiznat svou chybu a tak jsem řekl tuhle hloupost, abych z mé strany vypadal lépe,“ vysvětluje.

@tadeaskubenka

♬ původní zvuk - tadeas

Kuběnka tvrdí, že video s vyjádřením bude na delší dobu poslední, které přidá. Má totiž v plánu se soustředit na sebe, od sociálních sítí si odpočinout a vrátit se trochu změněný. V životě teď má prý mnoho starostí, mezi které patří například soudní řízení, které nijak blíže nespecifikoval, pravděpodobně však jde o kauzu z léta s rapperem Sergeiem Barracudou.

K celé situaci se poprvé také vyjádřila Kouřílková. Podle ní na cokoli, co udělá Kuběnka, mají potřebu uživatelé na sítích okamžitě reagovat. „Je strašně jednoduché si rýpnout do někoho, kdo je středem negativní pozornosti,“ zlobí se. Myslí si také, že zveřejňovat příspěvek se zprávou fanouška nemusel, ale každý člověk dělá chyby. Prý se k situaci nechtěla vyjadřovat, protože s Kuběnkou nejdříve nesouhlasila, teď si však myslí, že je celá kauza příliš vyhrocená.