Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Tadeáš Kuběnka se opřel do Samuela Samakeho. Samake se prý snaží vydělat na barvě své kůže

Tadeáš Kuběnka se pustil do tiktokera Samuela Samakeho za to, že se prý na sociálních sítích snaží vydělat a využívá pro to svůj africký původ. Samake ale tvrdí, že to tak není a ostře reaguje na Kuběnkovu kritiku. Podle něj je Kuběnka zhrzený a kdyby se prý nechoval tak, jak se chová, mohl by klidně také získávat spolupráce.
  17:00

Kontroverzní influencer Tadeáš Kuběnka na sociálních sítích často kritizuje ostatní. Tentokrát si vzal na mušku tiktokera Samuela Samakeho a vyjádřil se k jeho tvorbě. Samake totiž často natáčí videa, ve kterých si dělá legraci ze své barvy pleti. V době covidové krize mu rapidně vzrostla sledovanost, ale poslední dobou už tolik populární není. Toho si všiml také Kuběnka, který je toho názoru, že se Samake snaží těžit z toho, že je míšenec.

Otec Samakeho totiž pochází ze Senegalu a jeho matka z Česka. To také mladý tiktoker uvádí v popisku svého Instagramu, kam zároveň napsal, že je napůl Afričan. Toho si všiml také Kuběnka, kterému se to ani trochu nelíbilo a rozhodl se k tomu vyjádřit na svém Instagramu. „Víte, co mě baví? Že Samuel Samake má v biu half African, aby mu lidé dávali spolupráce, protože to je jediné, na co už slyší, protože má tisíc lajků na fotce. Nikdo mu spolupráce dávat nechce a to je jediná věc, co ho živí, protože nikdo nebude koukat na jeho content a nikdo mu nebude platit Herohero,“ řekl Kuběnka na svém Instagramu. Kuběnkovi prý vadí, že Samake neustále natáčí rasistické vtípky a podle něj taková videa tvoří proto, aby se zalíbil bělochům. Samake by podle Kuběnky měl spíše využít svého vlivu a snažit se zlepšit podmínky černochů v Česku.

„Ale tak co čekat od člověka, který se baví s Luktumou. Tvoří tě lidé, co máš kolem sebe. A on si dobrovolně vybral, že se bude bavit s Luktumou a tady s těma k*kotama. Samuel je hodný kluk, ale on si neuvědomuje, že tady ty s*ačky nějak ubližují světu,“ pokračoval Kuběnka. Ten také poukazoval na to, že Samake není zase tolik tmavý a neměl by proto mluvit za ostatní černochy. Někteří lidé, kteří viděli Samakeho videa, ve kterých si dělal legraci ze své barvy pleti, na to mají stejný názor jako Kuběnka. Samakemu se ale nelíbilo Kuběnkovo vyjádření a rozhodl se, že na něj zareaguje. To, že je z poloviny černoch, si prý na Instagram rozhodně nenapsal za účelem toho, aby měl více spoluprací. Prý to na svém profilu uvedl proto, že nemá tolik výrazné černošské rysy a lidé se ho na to neustále ptají. Do Kuběnky si ale samozřejmě nezapomněl rýpnout.

„Nechápu, jak jsem se s tímhle mohl bavit. Proč jsi tak zhrzený? Možná, že kdyby ses nechoval jako totální odpad, třeba by ti někdo taky dal spolupráci. Vyděláváš na pomlouvání ostatních a vytahuješ soukromé věci. Jsi stupidní, tvůj charakter je močál a častokrát jsem si říkal, jak je možné, že z tak hodné ženy jako je tvoje máma, vyšel tenhle zhrzený skřet,“ vzkázal Kuběnkovi Samake na Instagramu. Je pravda, že některé Samakeho příspěvky už nemají takový dosah jako kdysi. Samakemu výrazně vzrostla popularita v době covidové krize, kdy se začal prosazovat na TikToku. Protože se ale od té doby objevilo mnoho dalších tiktokerů, kteří dělají podobnou tvorbu jako Samake, jeho videa už nejsou tolik úspěšná jako v dobách jeho vzestupu na sociálních sítích.

Ačkoliv Kuběnka Samakeho kritizuje, že nemá takové dosahy na sociálních sítích, Samake má výrazně větší počet sledujících. Mladého tiktokera totiž aktuálně na Instagramu sleduje 105 tisíc lidí, zatímco Kuběnku 68 tisíc lidí. Nutno dodat, že Instagram Tadeáše Kuběnky byl několikrát smazaný, takže čísla nejsou tolik směrodatná. Na TikToku sleduje Samakeho přes půl milionu lidí a má tak skoro dvojnásobně více sledujících než Kuběnka. Kuběnka ale velmi vydělává díky účtu na platformě Herohero, kde natáčí videa spolu s influencerkou Denisou Kouřílkovou alias Sugar Denny. V jednu dobu totiž účet Kontroverzní odebíralo za měsíční poplatek 6 euro téměř 6 tisíc lidí. Díky tomu patřili oba influenceři mezi nejodebíranější tvůrce na této platformě a také si přišli ke slušným penězům. Samake sice nemá účet na Herohero, ale spolu s tiktokerem Lukášem Tůmou se pokusil rozjet vlastní podcast. Ten se ale nesetkal s úspěchem a oba tvůrci se ho nakonec rozhodli z YouTube odstranit.