Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena

Mawar se vyjádřil k současné situaci a lidé ho kritizují | foto: instagram.com

Mawar nakonec zápasit bude. Pokud by prý skončil ve vězení, je připravený zápasit také tam

Nechvalně známý zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička se překvapivě vrací k zápasení. Organizace RFA totiž oznámila jeho titulový zápas a Růžičku si pozvala na svou úvodní tiskovou konferenci k dvanáctému turnaji. Růžička oznámil, že nechce jít do vězení a že počítá s tím, že ho lidé nebudou v den zápasu radostně vítat. Lidé se do něj ostře pustili a kritizují také samotnou organuzaci RFA.
  6:00

Život zápasníka Tadeáše Růžičky je poslední dobou velké téma. Ne kvůli jeho úspěchům v profesionální sportovní kariéře, ale kvůli jeho obrovským přešlapům, kterých se dopustil mimo zápasnický ring. Už dříve se objevilo video, ve kterém knockoutoval muže na ulici, poté ho urážel, okradl a neposkytl první pomoc. O pár dní později internetem začalo kolovat video, ve kterém z něj má jeho přítelkyně hrůzu a utíká před ním. Objevilo se také svědectví mladé slečny, která tvrdí, že ji zápasník po ostré hádce uhodil. Od té doby byl Růžička v hledáčku policie a nebylo jisté, zda si tak nadobro nezavřel dveře do zápasnického světa. Růžička ale nakonec zápasit bude.

Na stránkách bojové organizace RFA se před časem objevila anketa s dotazem, kterého z nabízených zápasníků by fanoušci chtěli vidět v titulové bitvě. Mezi nimi byl také Růžička, který zároveň čelí obrovské kritice a kvůli opakovaným excesům mu hrozí až tři roky vězení. Mnoho lidí zastává názor, že dokud se celá situace řádně neprošetří, Růžička by měl dostat od všech organizací stopku. Původně to tak sice vypadalo, nakonec ale Růžička opravdu nastoupí do titulového zápasu.

Konala se totiž úvodní tisková konference k dvanáctému turnaji organizace RFA, na které se objevil také Mawar. Všechny samozřejmě zajímalo, v jaké situaci se nyní zápasník nachází. „V nejtěžších časech vždycky poznáte kdo při vás stojí. Jestli mám pro média nějaký vzkaz? Ať vydrží a počkají. Já ani o ničem mluvit nemůžu a to je také důvod, proč jsem se k tomu nevyjadřoval, protože cokoliv bych řekl, by mě dostalo přesně tam, kam si většina lidí přeje, ale tam já nechci. Chci zápasit a když to tak bude, tak budu zápasit klidně i tam,“ řekl Růžička, který samozřejmě mluvil o vězení.

Růžička také tvrdí, že naprosto odstřihl média a omezil své působení na sociálních sítích. Zároveň ale také musel zaznamenat obrovskou kritiku na své jméno, která se od zveřejnění videa, ve kterém se agresivně choval k muži, který ležel v bezvědomí, doslova valí ze všech stran. Zápasník se totiž nechal slyšet, že až bude nastupovat do klece, počítá s tím, že na něj přítomní diváci budou pokřikovat a bučet. Zároveň ale ví, že ho přijdou podpořit jeho praví fanoušci a doufá, že se vyrovnají všem nepřejícím lidem.

To, že Růžičku organizace RFA nakonec do zápasu opravdu pustila, je pro některé naprosto nepochopitelné. Někteří sice chápou, že z pozice marketingu je to naprosto jasný krok, na druhou stranu ale nelze přehlížet otřesné chování, kterým se Růžička poslední dobou prezentoval. Někteří zkrátka zastávají názor, že i když je Růžička elitní zápasník, neměl by nyní dostat v bojových organizacích absolutně žádný prostor.

Reakce na oznámený zápas na sebe nenechaly dlouho čekat a lidé se prakticky okamžitě pustili do kritizování nejen Růžičky, ale také samotné organizace. „To sis měl rozmyslet dřív, jestli chceš zápasit, nebo se rvát na ulici. Zasloužíš si neúctu, dobře ti tak. Máš přemýšlet, než něco takového uděláš. Škoda takového talentu. Teď ho vezme organizace, která si chce nahnat čísla, ale normální organizace, na které měl, už bohužel ne,“ podělili se o svůj názor uživatelé TikToku.

Sama organizace RFA navíc ještě nedávno nebyla otevřená tomu, že by v ní Růžička zápasil, dokud se celá situace řádně neprošetří. Navzdory nedávnému prohlášení Policie České republiky, je Růžičkův zápas opravdu zvláštní krok. „Kriminalistům se již povedlo zjistit totožnost poškozeného a vyslechnout ho. Zároveň zjistili dostatek podkladů k tomu, aby mohli zahájit trestní stíhání proti konkrétní osobě a to pro trestné činy ublížení na zdraví a výtržnictví,“ informoval o aktuální situaci s Růžičkou mluvčí Policie České republiky Jan Daněk.

Ačkoliv se Růžička na tiskové konferenci snažil chovat pokorně, ještě nedávno si z celé situace dělal na svém Instagramu legraci. Fanoušci ho ale pomalu opouští a od svého prvního přešlapu už zápasník ztratil zhruba 5 tisíc sledujících. Není zatím jisté, jak celá situace dopadne, Růžička ale opravdu může skončit ve vězení. Vše totiž nasvědčuje tomu, že se policii podařilo získat dostačující množství důkazů, které by talentovaného zápasníka mohly poslat za mříže.

Témata: Mawar