Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena

Mawar opět pod palbou kritiky | foto: instagram.com

Mawar opět pod palbou kritiky. Podle Oktagonu je jeho zápas nevhodný a RFA jde pouze o sledovanost

Tadeáš „Mawar“ Růžička bude zápasit o titul v organizaci RFA. Organizace je kvůli tomu pod palbou ostré kritiky a to dokonce i ze strany organizace Oktagon. Pavol Neruda, promotér Oktagonu, nechápe, jak někdo Růžičku může do zápasu pustit. K Růžičkovi se také vrátila jeho přítelkyně a slaví dvouleté výročí vztahu. Ve vzduchu je však stále hrozba vězení.
  18:00

Nechvalně známý MMA zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička se nedávno objevil na úvodní tiskové konferenci k listopadovému turnaji organizace RFA a IFA, kde potvrdil, že bude zápasit. Mezi diváky to ale vyvolalo velký rozruch, protože zápasník je vyšetřovaný kvůli trestnému činu ublížení na zdraví a výtržnictví. Růžičkovi zavařilo video, ve kterém fackoval a urážel muže v bezvědomí a také svědectví jedné slečny, kterou měl napadnout. Od té doby se k němu fanoušci staví zády stejně tak, jako některé bojové organizace. Jeho účast na blížícím se turnaji tak mnohé překvapila a dokonce se k ní vyjádřilo vedení organizace Oktagon.

Růžička, který svým chováním pobouřil spoustu lidí, se totiž dostal do situace, která může skončit jeho uvězněním a to dokonce až po dobu tří let. Zároveň se na svém Instagramu kasal, že už k ničemu podobnému nedojde a chce se soustředit pouze na zápasení. Už tehdy ale mnoho lidí zastávalo názor, že by měl do profesionálního zápasu nastoupit až ve chvíli, kdy bude celá kauza řádně prošetřená. Svědectví mladé slečny, která tvrdila, že ji a její kamarádku zápasník napadl spolu se svou přítelkyní, ale celou situaci ztížilo. Růžička ale i tak do zápasu nastoupí a to rovnou o pás šampiona v organizace RFA.

„Postavit vyšetřovaného Růžičku? Tohle by vám jako organizaci nemělo projít. Žádný charakter, hlavně když se budou sypat prachy,“ kritizují organizaci uživatelé na Instagramu. Mnoho lidí se s takovými komentáři ztotožňuje, protože vedení organizace se už dříve nechalo slyšet, že Růžičku nepostaví, dokud se celá situace nevyřeší. Nyní ale udělalo pravý opak a Růžička má tak do zápasu zelenou. Kdo se ale ke zprávě, že organizace pustila nechvalně známého zápasníka do zápasu, nestaví ani trochu pozitivně, je organizace Oktagon, která má velké jméno po celé Evropě.

„Vůbec tomu nerozumím. Podle mě je to jen velké zoufalství, že nemají nikoho, kdo by jim pořádně přitáhl pozornost. A proto to chtějí zkusit takovýmhle skandálem, aby jim to udělalo čísla. Jde jim prostě o to, aby měli za každou cenu pozornost a vydělali na tom nějaké peníze. Je to úplně mimo a vůbec ten krok nechápu. Myslím, že to o samotné organizaci něco říká,“ řekl promotér organizace Oktagon Pavol Neruda v rozhovoru pro CNN Prima News.

Růžička se také nechal slyšet, že udělá všechno pro to, aby ve vězení neskončil. Pokud v něm prý skončí, je připravený zápasit také tam. Očividně ale nyní myslí pouze na svůj blížící se titulový zápas. Pokud ale ve vyšetřování dojde k nějakému zásadnímu zlomu, může se stát, že se Růžička listopadového turnaje nedočká. Policie už totiž zná totožnost muže z videa, které se svého času neuvěřitelnou rychlostí šířilo po všech sociálních sítích a ten je nejspíš připravený proti zápasníkovi svědčit.

Růžičkovi se ale v tomto složitém období stala alespoň jedna příjemná věc. Vrátila se k němu totiž jeho přítelkyně, kterou měl údajně také uhodit. Tu mohou lidé znát nejen z Růžičkova Instagramu, ale také z videa, které se po internetu šířilo. „Ty si slíbil, že už mi nikdy v životě nic neuděláš. Pomoc, pomoc, on mě mlátí,“ křičela Růžičkova přítelkyně ve videu. Oba se přestali sledovat a velmi zvláštní byl také komentář, který zápasníkova přítelkyně napsala k jednomu instagramovému příspěvku, ve kterém se psalo o jejich údajném rozchodu. „A co když jsem se rozešla já s ním,“ napsala k příspěvku.

Nově se ale oba opět sledují a Růžička dokonce přidával zamilovaný instagramový příběh, kde svou přítelkyni označil. Měli totiž dvouleté výročí jejich vztahu a zápasníkovi se jistě ulevilo, že se k sobě vrátili. Jeho přítelkyně totiž byla u mnoha Růžičkových excesů a pokud by si ji vyšetřovatelé pozvali k výslechu, mohla by ve vzteku prozradit, jak to celé ve skutečnosti bylo. Nyní už ale opět oba táhnou za jeden provaz, otázkou ale je na jak dlouho. Růžička je totiž stále vyšetřovaný a i když se tváří, že je nad věcí, možná nakonec opravdu ve vězení skončí.

Témata: Mawar