Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Mawar reaguje na verdikt soudu: Dělejte si čísla na někom jiném. Můžete mi to poslat poštou, vzkazuje

Tadeáš Růžička se na svém Instagramu řekl, co si myslí o svém verdiktu, tedy o tom, že by měl jít na jedenáct měsíců do vězení, ovšem s podmínkou na čtyřicet měsíců. Prý si ho nepřevezme, protože bude ještě dva měsíce v Thajsku a mohou mu ho doručit poštou tam. Zároveň vzkazuje, že si na něm lidé mají přestat nahánět čísla. Mnoho lidí naprosto nechápe, že vyvázl pouze s podmínkou a na sociálních sítích ho opět kritizují.
  9:39

Zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička už zná trest, který si vysloužil napadením neznámého může na ulici. I když výše trestu není tolik vysoká, jak se mnozí lidé hlasitě dožadovali, Růžička se i tak musí mít na pozoru. Je totiž odsouzený k jedenácti měsícům za mřížemi s podmíněným odkladem na čtyřicet měsíců. I když ještě nedávno sliboval, že už se bude chovat slušně, jeho reakce na verdikt měla do slušného vyjadřování opravdu daleko.

Růžička je momentálně v Thajsku, kde intenzivně trénuje a připravuje se na další zápasy. A právě odtud se často ozývá svým fanouškům, které ještě nedávno ujišťoval, že už bude všechno dobré. To ale ještě netušil, že v jeho nepřítomnosti padne verdikt za napadení muže na ulici. „Dle dostupných informací byl trestním příkazem Obvodního soudu pro Prahu 7 obviněnému uložen trest odnětí svobody ve výměře jedenácti měsíců, jehož výkon byl podmíněně odložen na zkušební dobu v trvání čtyřiceti měsíců,“ řekl v rozhovoru pro CNN Prima News mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Informace o tom, jaký trest si mladý zápasník vysloužil, se začala velmi rychle šířit na sociálních sítích a mnoho lidí netrpělivě čekalo, jak se k celé situaci Růžička vyjádří. On sám ale očividně zprávu o verdiktu také zjistil až z médií a sociálních sítí.

„Ty vo*e, lidi, přestaňte věřit těm bulvárním s*ačkám! Ten verdikt není to, že jdu sedět. Dostal jsem vysokou podmínku. Kdybych prodal pět gramů trávy, tak jdu sedět třeba na pět až deset let, taková jsou pravidla u nás v České republice. Dělejte si čísla na někom jiném,“ řekl Růžička ve videu, které přidal na svůj Instagram. I když ještě nedávno zveřejnil video, ve kterém se omlouval za své chování a lidé ho za jeho slova chválili, jeho vyjádření nebylo v momentální situaci příliš vhodné. Mladý zápasník ale v proslovu pokračoval dál. „Ani jsem si to nepřevzal, protože jsem devět tisíc kilometrů daleko. Můžete mi to sem poslat poštou, jsem tady. Držte se své cesty a přestaňte řešit ostatní lidi, ty vo*e! Jsou jako komáři. Jenom z vás vysávají takhle krev,“ řekl Růžička.

Šestadvacetiletý zápasník si prý ještě dlouho nepřevezme dokument, ve kterém je sepsané stanovení jeho trestu. V Thajsku totiž plánuje zůstat ještě dva měsíce, protože bude i nadále trénovat a také ho prý čekají zápasy. Návrat do Čech pro něj ale nejspíš bude nepříjemný. Proti rozsudku se sice může odvolat, ale i tak se nejspíš ještě dlouho nezbaví kritiky. Někteří lidé Růžičku po jeho nedávném vyjádření začali uznávat, protože se choval pokorně a přiznal, že dělal věci, které rozhodně dělat neměl. Nyní se ale opět ozvalo plno lidí, kteří Růžičku urážejí a nechápou, jak mohl z celého incidentu vyváznout pouze s podmínkou. „Jenom jedenáct měsíců podmíněně? Já bych mu dal alespoň pět let natvrdo! Jako vážně? Za tohle jenom podmínku? No to si snad děláte p*del! Lidé, co dělají nějaký bojový sport, by měli být trestaní vyšší sazbou, když tím pak někomu ublíží,“ reagují naštvaně na oznámený verdikt lidé na sociálních sítích.

V době, kdy se na internetu šířilo nechvalně známé video, ve kterém Růžička bil neznámého muže na zemi, se k napadení vyjádřilo hned několik českých zápasníků. Nikdo z nich nechápal, jak se něčeho takového Růžička vůbec mohl dopustit a v podstatě všichni ho odsoudili. Růžička si dokonce zavřel dveře hned v několika zápasnických organizacích, ale vedení organizace RFA ho vyloučit nechtělo. I když je Růžička nyní pod drobnohledem spousty lidí a musí si dávat veliký pozor na to, co udělá, nejspíš se také v Česku opět vrátí k zápasení. I když se dopustil věcí, za které si bude muset odpykat trest, stále patří mezi elitní české zápasníky a i přes to, že je velmi kritizovaný, ho spousta lidí chce vidět v zápasnickém ringu.

Témata: Mawar