Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Mawarovo dobývání do McDonald’s může mít dohru. Podle advokáta může klidně skončit ve vězení

Zápasník Tadeáš Růžička, který za napadení muže na ulici vyvázl s podmínkou, je opět v problémech. Tentokrát se pokoušel dostat do zavřené prodejny McDonald’s a vyhrožoval obsluze. Přihlásila se jedna slečna, která údajně v tu chvíli v prodejně pracovala a celou situaci popsala. Podle advokáta může být Růžička opět ve velkých problémech.
  14:00

Problematický zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička je opět v průšvihu. I když všem sliboval, že změní své chování a bude se chovat slušně, jeho slib mu dlouho nevydržel. Na svůj Instagram totiž přidal video, ve kterém se dobývá do jedné z prodejen fastfoodového řetězce McDonald’s a křičí na obsluhu, která se před ním schovala v zamknuté prodejně. Růžička zveřejněné video odstranil, ale někteří lidé si ho stihli nahrát. Nyní na něj reagovala jedna slečna, která v tu chvíli údajně byla v prodejně.

Růžička, který byl pravděpodobně v podnapilém stavu, si chtěl objednat jídlo, ale prodejna už měla zavřeno. To se ale zápasníkovi nelíbilo a začal se dobývat dovnitř. „Na tuhle krávu, která je úplně ze*raná, samozřejmě, čekám půl hodiny. A ten buzík není schopný otevřít to okénko. Haló, otevři, abych mohl zaplatit svůj účet, ty kriple vy*ebanej! Pojď sem, pojď! Koho chcete volat? Já si chci objednat, ku*va,“ křičel Růžička ve videu a bušil přitom rukou do okna. Obsluha mu ale odmítala otevřít. Růžička navíc žádný účet zaplatit neměl, protože v prodejnách McDonald’s se platí vždy už při objednání jídla. I tak se ale snažil dostat dovnitř a zaměstnanci očividně vůbec nevěděli, co dělat. Růžička video zveřejnil na Instagramu, ale nejspíš si uvědomil, že by nic podobného zveřejňovat neměl a video nakonec po chvíli odstranil.

Protože je ale Růžička velmi diskutovaná osoba a jeho chování na sociálních sítích mnoho lidí neustále monitoruje, někteří lidé si video před jeho odstraněním stačili nahrát a později ho zveřejnili. Jedna slečna, která video zveřejnila na Instagramu, později zveřejnila také reakci od jiné slečny, která měla být ve chvíli Růžičkova běsnění uvnitř prodejny. Ta popsala, jak celá situace vypadala z pohledu obsluhy. „Měla jsem v sobotu noční a v jednu jsem zavřela restauraci. Asi za půl hodiny Tadeáš nakráčel k restauraci v dost podnapilém stavu a začal se dožadovat otevření, že si chce objednat a dostat svoje jídlo. Kolegovi vyhrožoval, že ho zabije a že si na něj počká. Hned po dotočení videa narval pěstí do okénka, které to málem nevydrželo. Když přijel securiťák, tak mu Tadeáš celou dobu říkal pane policajte,“ reagovala na situaci slečna, která měla být v tu chvíli v prodejně.

Protože je Růžička v podmínce, podobnému chování by se měl jistě vyvarovat. Stejného názoru je také advokát Pavel Štangl, který se mimo jiné věnuje také trestnímu právu a podle kterého může mít takové chování pro zápasníka opravdu nepříjemnou dohru. „Samozřejmě záleží na tom, jak to bude policie řešit. Může to být klasifikované jako trestný čin výtržnictví, což by automaticky mohlo znamenat, že se v té podmínce neosvědčil a tu podmínku soud promění na vězení,“ řekl pro redakci Antiyoutuber.cz Štangl. Podle něj je také velmi důležité, jak se v této situaci bude Růžička chovat. Pokud by přiznal, že se choval špatně, omluvil by se a slíbil, že už to nikdy neudělá, soud by k mohl k jeho chování přihlédnout. Růžička se ale podobným situacím vždy vysmíval a soudem pohrdal.

„Ta situace rozhodně není ideální. Může to být také klasifikované pouze jako přestupek proti občanskému soužití, ale to záleží na mnoha aspektech. Může to být také klasifikované jako nebezpečné vyhrožování, je tam toho opravdu hodně. Pokud by se ale jednalo pouze o přestupek, neznamená to přeměnu té podmínky,“ doplnil Štangl. Růžička se k situaci nijak nevyjádřil, ale mnoho lidí věnuje pozornost také jeho přítelkyni. Ta totiž na svém Instagramu Růžičkovi vyhrožovala, že zveřejní video, které by pro něj pravděpodobně bylo obrovskou přítěží. K tomu ale zatím nedošlo. Vše tedy záleží na tom, jak bude nyní postupovat policie a soud a jak se celou situaci rozhodnou klasifikovat. Růžička se bude muset opravdu zklidnit, protože se klidně může stát, že ho za podobné excesy soud nakonec opravdu pošle do vězení.

Témata: Mawar