Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav

Mawar se vyjádřil k současné situaci a lidé ho kritizují | foto: instagram.com

Mawarovi chodí od amatérů do zpráv výzvy k zápasu. On si chce vyřídit účty s Tadeášem Veselým

Tadeáš „Mawar“ Růžička se stal neuvěřitelně populárním a někteří lidé si myslí, že když zápasil s Tadeášem Veselým, bude zápasit také s nimi. Naprostí amatéři tak Růžičkovi posílají zprávy, ve kterých ho vyzývají na zápas. Růžička také vybízí své sledující, aby mu sdělovali polohu Veselého a nabízí jim za to merch a trénink.
  9:00

Profesionální zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička, je v poslední době stále více a více populární na sociálních sítích i mimo ně. I když byl svým způsobem populární už v minulosti, jeho současná sláva je nyní s dřívějškem naprosto nesrovnatelná. Může za to především jeho účast v organizaci Clash of the Stars, kde mu bylo dopřáno změřit síly s Tadeášem Veselým, kterého skoro všichni nenávidí. Právě díky tomu se o Růžičku začalo zajímat více lidí a ten se začal také daleko více objevovat v různých médiích. Náhlý nárůst popularity však není vždycky příjemný. Růžička je totiž některými lidmi vnímán jako zápasník, který je ochoten změřit své síly s naprostým amatérem.

Po Růžičkově úspěšném ovládnutí zápasu, ve kterém se jeho soupeř Veselý sám zranil, byla jeho práce hotová. Všem totiž slíbil, že Veselému ublíží a to by se nejspíš také stalo nebýt toho, že se Veselý zranil. Dokázal však Veselého donutit opustit klec s vědomím porážky a i když ho mohl daleko více zbít, byl Růžička z výsledku spokojený.

Fanoušci Clash of the Stars si ho zamilovali nejen kvůli tomu, že měl možnost zbít Veselého, ale také kvůli jeho povaze a vystupování na sociálních sítích a na veřejnosti. Jeho sledovanost neuvěřitelně stoupla a v současné době ho na Instagramu sleduje přes 105 tisíc lidí.

Růžička se totiž nikdy netajil tím, že si musel svou pozici, ve které dnes je, opravdu tvrdě vydřít. Všechno, čím si prošel, z něj dělá zápasníka, jakým dnes je. Patří mezi nejnebezpečnější zápasníky v postoji a nebojí se ani zápasu s Václavem Sivákem, do kterého by skoro nikdo dobrovolně nešel.

Ovšem tím, že kývl na zápas s Veselým, dal Růžička některým lidem pocit, že ho mohou začít vyzývat. Většinou se ale nejedná o profesionální zápasníky.

Růžička totiž na svém Instagramu sdílel zprávy, které mu chodí od různých lidí. „To jsi profík? Ty nejsi nikdo. Můžeme si dát venku box, co na to říkáš? Dáme si venku box jen ty a já. Když vyhraji, dostaneš mě do RFA a když vyhraješ ty, budeš ode mě mít pokoj a nikdy o mě neuslyšíš,“ napsal Růžičkovi do zprávy jeden mladý chlapec. Růžička mu odpověděl, že není problém, odpovědi se mu už však už nedostalo.

Růžička se také nechal slyšet, že jsou pro něj občas sparringy na tréninku velmi náročné. Všichni totiž chtějí porazit profesionála a on tak nesmí prohrát ani při tréninku a musí obhájit své jméno. Kdyby totiž prohrál s amatérem, okamžitě by se stal terčem posměchu.

I když v bojových sportech může kolikrát rozhodnout jediná rána, Růžička nechce nic ponechat náhodě. Jeho příprava na Veselého se nijak nelišila od těch ostatních. Růžička spíš ale nechtěl vypadnout z formy, než že by se na Veselého musel nějak speciálně připravovat.

I když byl za zápas s Veselým Růžička chválen, někteří lidé naprosto odsuzují, že Růžička do zápasu šel. Kriticky se k němu vyjádřil například jeden z nejlepších českých zápasníků Jiří Procházka, který dokonce získal pás šampiona v UFC. „Tak si říkám, že nemá nad sebou nějakého trenéra, který mu v tom může domluvit. Dobrý, popere se tam s nějakým chlapíkem, ten má pravidla daná takhle a ten takhle. Nemám na to slov,“ řekl Procházka v rozhovoru pro V.O.X.TV.

Nebyl ale jediný, kdo Růžičku v takovém zápase nepodporoval. Růžičkovi to však očividně nevadí. V Clash of the Stars totiž dostal velmi hezky zaplaceno a o takových penězích si mohou někteří zápasníci nechat pouze zdát. Na druhou stranu, Růžička má za sebou opravdu mnoho zápasu, které byly velmi náročné a nedostal za ně prý v podstatě žádné peníze. Zápasení v Clash of the Stars je pro něj proto naprosto smysluplné.

Růžička se nyní zaměřuje na kulturistu Karla Bendu, na Veselého ale nezapomněl. Naopak, stále se ho snaží dostihnout a vyříkat si s ním některé věci. Na jeho Instagramu se totiž objevilo video, které mluví za vše. „Často mi posíláte tu tlustou zrůdu, že se někde v Praze pohybuje, takže tímhle vám nabízím merch a soukromé tréninky, když mi pošlete místo, kde se nachází a dokážete ho udržet nebo sledovat. Děkuji a věřím, že se tak stane,“ sdělil svým fanouškům Růžička na Instagramu. Veselý by se tak měl mít neustále na pozoru, protože fanoušci Růžičku nejspíš poslechnou.