Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena

Mawar se vyjádřil k současné situaci a lidé ho kritizují | foto: instagram.com

Mawar se vrací na sociální sítě a chce pokračovat dál. Fanoušci ho ale kritizují a opouštějí

MMA zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička hlásí návrat na sociální sítě a rozhodl se promluvit o celé kauze. Chce se vrátit k zápasení a být pro ostatní vzorem. Jeho fanoušci se k němu ale staví zády a Růžička se také nevyhnul kritice, která se na něj valí ze všech stran. Podle některých by měl skončit na sociálních sítích a také není jisté, zda bude ještě někdy zápasit.
  14:04

Zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička se po několikatýdenní pauze vrátil zpět na sociální sítě. Celý internet totiž řešil kauzu, kdy napadl muže na ulici, knockoutoval ho a spolu se svou přítelkyní poté bezvládně ležícího muže nechali ležet na zemi aniž by mu jeden z nich pomohl. Kauzou se zabývala média, zápasnické organizace, ale také policie. Kvůli neustávající kritice Růžička nepoužíval sociální sítě, nyní ale hlásí návrat. Navzdory jeho sebe kajícímu vyjádření k celé situaci, se k němu spousta lidí staví zády. Růžička však dělá, jakoby se nic nestalo a chce pokračovat dál.

I když se Růžička snažil veřejně celou situaci vysvětlit, příliš dobře si své vyjádření nepřipravil. Ve spoustě věcí si totiž zápasník protiřečil a navíc se přitom tvářil, že je mu to vlastně úplně jedno. „Nejsem žádný násilník, tohle rozhodně nijak nepromuji, neztotožňuji se s tím a je mi líto, že to vůbec vytáhli,“ řekl Růžička ve svém vyjádření. Jeho tvrzení se ale neshoduje s tím, jak to celé ve skutečnosti bylo. Byl to totiž právě on kdo video zveřejnil na sociálních sítích. Na svém Instagramu se dokonce chlubil tím, že muže trefil přesným úderem. Video si tedy v podstatě promoval sám.

„Kromě médií se mi nikdo neozval,“ pokračoval Růžička s úsměvem a opět tím poukázal na to, že se ho lidé bojí konfrontovat. Jeho sociální sítě měl prý na starosti Růžičkův tým, protože zápasník si nechtěl číst kritické komentáře, které mu lidé psali pod příspěvky. Od teď se ale prý už bude soustředit pouze na zápasení a ostatní věci chce dát stranou. „Cítím, že vám něco dlužím. Budu vás nadále motivovat, radovat svými zápasy, ukáži se jen v tom nejlepším světle a naposledy říkám, je mi opravdu líto celé téhle situace,“ tvrdí Růžička ve videu.

Růžičkovi ale spousta lidí nevěří, že se jeho chování zlepší. Velmi mu totiž přitížilo také druhé video, které se objevilo na sociálních sítích. V něm jeho přítelkyně očividně dostala strach a tvrdila, že ji zápasník uhodil. Hádali se spolu a slečna se poté rozhodla celou situaci vyřešit. „Pomoc, on mě mlátí,“ zakřičela a utekla pryč. I když neexistuje video, které by dokázalo, že ji Růžička skutečně uhodil, ve videu vypadá opravdu vystrašeně. Protože se však od té doby nic dramatického neudálo, pro Růžičku je to uzavřená věc.

Zápasník se ale očividně ještě dlouho bude muset vypořádávat s množstvím kritiky, které se na něj valí ze všech stran. Podle spousty lidí je totiž jeho vyjádření k celé kauze naprosto špatné a měl by ze sociálních sítí zmizet navždy. „Násilník a pokrytec. Ty rozhodně sportovec nejsi a doufám, že ti nikdo šanci nedá. Je to nebezpečný člověk pro společnost i pro děti, které ho mohou mít za vzor,“ komentují Růžičkovo vyjádření lidé na sociálních sítích.

Růžička se možná opravdu míní polepšit a soustředit se už pouze na svou kariéru profesionálního zápasníka, ta však může být v důsledku videa, ve kterém napadl muže na ulici, v ohrožení. Zápasník exceloval v organizaci Oktagon, která má velké jméno po celé Evropě. V té si ale Růžička pravděpodobně navždy zavřel dveře.

„To video je jedna z nejnechutnějších věcí za pětadvacet let, které jsem viděl na domácí scéně a nemá to vůbec co dělat s bojovými sporty. Já jsem ten, který dává vždycky další šanci, ale tady můžu slíbit, že v Oktagonu se to už určitě nikdy nestane,“ vyjádřil se k celé situaci promotér organizace Oktagon Ondřej Novotný. Očividně je to tedy pro Oktagon hotová věc, protože se k Růžičkovi odmítl více vyjádřit také PR manažer Oktagonu Jakub Schröder.

Růžička aktuálně zápasí v organizace RFA, kde byl v jednání dokonce jeho titulový zápas. Promotér organizace Boris Marhanský, ale video samozřejmě také viděl a myslel si, že se jedná pouze o vtip. Nechtěl proto dělat žádné ukvapené závěry, dokud se vše nevysvětlí.

„Pokud se však ukáže, že to byla čistá realita, je to něco neakceptovatelného. Tímhle způsobem se žádný člověk chovat nesmí. Notabene ještě bojovník, jenž by svou sílu měl dávat najevo jen v kleci, určitě ne na ulici,“ řekl Marhanský v rozhovoru pro deník Kaocko.cz. Růžička tedy možná přijde o možnost zápasit také v organizaci RFA a jediná organizace, která by s ním nejspíš smlouvu podepsala, by byla organizace Clash of the Stars.

Poté, co se Růžička vrátil zpět na sociální sítě, ale přichází o sledující. V době, kdy se šířilo nechvalně známé video na internetu, Růžička na Instagramu dosáhl 110 tisíců sledujících. Nyní ho ale sleduje pouze 109 tisíc lidí a vzhledem k velkému množství kritiky je velmi pravděpodobné, že se k němu otočí zády ještě daleko více lidí. Některým z nich totiž vadí, že se Růžička chová tak, jako by někdo ublížil jemu a vůbec nijak neokomentoval fakt, že napadenému muži nepomohl. Navíc se také množí komentáře, že by měl Růžička ze sociálních sítí zmizet nadobro.

Témata: Mawar