Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Tadeáš „Gangstaboy“ Veselý bude zápasit v Anglii. Utkat by se měl v zcela nové World Freak Fight League

Kontroverzní influencer a zápasník z bojové organizace Clash of the Stars, Tadeáš „Gangstaboy“ Veselý, míří do Anglie. Na svém Instagramu ve spolupráci s tamní zápasnickou organizací oznámil, že se do anglického města Blackburn vydá reprezentovat Česko.
  8:54

Bojové sporty v posledních letech ovládají svět zábavy a showbyznysu. Ne každý však chce sledovat kvalitní zápasy. Mnozí spíše hledají bizarní a kontroverzní akce. Galavečery, kde se v kleci střetávají podivní zápasníci, začínají být stále populárnější. Před pár lety se tento trend dostal i k nám v podobě populárního Clash of the Stars. Samotní majitelé organizace se nebojí přiznat, že se tímto nápadem inspirovali v Polsku. Nicméně nejsou pravděpodobně jediní, kdo se rozhodl tento koncept zápasů přenést do své země. V Británii nyní vznikla zcela nová zápasnická organizace, pravděpodobně pod záštitou dvou slavných tiktokerů. Už na jejím prvním galavečeru se objeví známá tvář z Clashe.

„Reprezentuje Česko s ocelovými pěstmi,“ informuje nyní zápasnická organizace „World Freak Fight League“ své sledující na Instagramu o novém zápasníkovi. „Tadeáš Veselý alias Gangsta Boy, je připraven přinést vzrušení do ringu World Freak Fight League. Sledujte, jak bude dominovat v soutěži“ pokračují v příspěvku, který sdíleli ve spolupráci s Veselým. Pozitivních ohlasů na to, že se Veselý vydává zápasit do Anglie, moc není. „Hlavně se zase těsně před zápasem poskládej jak domeček z karet,“ komentuje příspěvek youtuber Mike Godwin. „Fists of fear, protože se zatím vždy po*ral,“ píše jeden muž.

Už podle názvu organizace je zřejmé, že se bude jednat o podobný styl show jako v Clash of the Stars, nebo další české organizaci Red Face. Koncept „Freak show fight“ vznikl už v devadesátých letech minulého století, když se proti sobě v kleci v populární organizaci „Ultimate Fighting Championship“ (UFC) postavil devadesáti kilový bojovník s dvě stě sedmdesáti kilovým sumo zápasníkem. Původní myšlenkou tohoto konceptu tedy bylo, postavit proti sobě bojovníky s obrovskými rozdíly, co se týče váhy, či zkušeností v zápasení, což mělo zapříčinit větší sledovanost a zábavu pro fanoušky.

S něčím podobným tak zdá se nyní přichází i již zmíněná britská organizace. „Připravte se být svědky ultimátního souboje! S radostí oznamujeme datum naší nadcházející MMA show! Zapište si do kalendáře 07.června 2024 a připojte se k nám v King Georges Hall v Blackburnu na adrenalinovou noc plnou freak fightů. Zůstaňte naladěni pro další podrobnosti,“ píše organizace v jednom svém příspěvku na Instagramu. Veselý není jediný zápasník, kterého účast na galavečeru už organizace oznámila. Do klece by se měly postavit také influencerky a matky Bridget wall a slečna vystupující pod přezdívkou „Itsmebadmom“.

Za organizací bude pravděpodobně stát slavné duo tiktokerských dvojčat vystupující na sítích jako „neffatibrothers“. Ti se už před lety proslavili na platformě převážně díky jejich humorným sketchům a tanečkům. Na TikToku mají přes devatenáct milionu sledujících a na Instagramu přes jeden a půl milionu. Ti mají k bojovým sportům bezpochyby blízko. Před zhruba rokem se na jednom polském zápasnickém galavečeru oba postavili do klece proti dvěma dalším bojovníkům a zápas s přehledem vyhráli.

Témata: Tadeáš Veselý