Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav

Tary natáčí vulgární videa s dětmi | foto: instagram.com

Tary natáčí s dětmi na parkourovém táboře vulgární videa. Reagují na ně i znechucení rodiče

Taras „Tary“ Povoroznyk, třicetiletý youtuber, opět čelí velké kritice. Tentokrát je kritizovaný za svá videa, ve kterých, spolu s dětmi na jeho parkourovém táboře, mluví sprostě. Na videa také reaguje spousta rodičů kteří tvrdí, že by své dítě na takový tábor za žádnou cenu nepustili. Podle některých chce Povoroznyk na dětech pouze vydělat.
  11:31

Youtuber Taras „Tary“ Povoroznyk, který se proslavil především díky videím z prostředí parkouru, se poslední dobou prezentuje naprosto jinak, než jak byli jeho dlouholetí fanoušci zvyklí. Jeho tvorbu také velmi ovlivnila jeho dcera Ariana, se kterou má třicetiletý youtuber natočeno opravdu mnoho videí. Podle některých lidí ale na své dceři vydělává a občas dokonce i zapomíná, že by se před ní měl chovat slušně. To stejné se nyní děje na parkourovém táboře, který Povoroznyk pořádá už několik let. Na tábor se totiž přihlásily desítky malých dětí a Povoroznyk s nimi natáčí různá videa, některá jsou ale podle některých nevhodná.

Povoroznyk, který patří mezi nejúspěšnější české influencery, dokázal svou kariéru vybudovat prakticky z ničeho. V minulosti natáčel tutoriály na nejrůznější parkourové kousky a stal se brzy oblíbeným. Jeho popularita neustále rostla a spolu s ní se youtuberovi také zvyšovaly příjmy. Podle spousty lidí jsou právě peníze faktorem, který ovlivnil Povoroznykovu tvorbu. On sám se před pár lety dostal pod palbu kritických zpráv kvůli tomu, že jednomu malému chlapci řekl, že jeho merch není drahý a chlapec že má pouze málo peněz.

Podobných případů, kdy šel Povoroznyk sledujícím špatným příkladem, bylo hned několik. Po narození jeho dcery se ale velmi zklidnil a svou tvorbu opět změnil. Nyní však youtuber opět čelí vlně ostré kritiky. Na svém parkourovém táboře totiž natáčí videa s dětmi a je očividné, že obsah videí si Povoroznyk vymýšlí sám. Opět nejspíš zapomněl, že by se měl v přítomnosti dětí chovat slušně a v několika videích se vyjadřuje vulgárně.

Kritice by se Povoroznyk vyhnul, kdyby žádná taková videa nenatáčel. Youtuber si ale v poslední době velmi oblíbil krátká videa, takzvané shorts a tvoří proto obsah, který se podle něj do tohoto formátu hodí. Mezi ním mají být i videa ve kterých před dětmi mluví sprostě a navádí je k tomu aby mluvili podobně. Krásným příkladem je třeba video ve kterém si chlapec přičichne k nohám Povoroznyka. „Vždyť to smrdí jako h*vno, ty tvoje hnáty,“ řekne chlapec ve videu. „No bodejť by ne, když mi rostou z p*dele,“ odpovídá chlapci Povoroznyk.

V jiném videu zase za Povoroznykem přijde malá holka a ptá se, jak je možné, že je youtuber tolik bohatý. Povoroznyk odpoví, že bohatý není, poté vezme smeták a začne zametat spoustu bankovek, které rozházel po podlaze. Také si dělá legraci z nechvalného videa, ve kterém před časem ponížil malého chlapce. Rozhodl se proto natočit video, ve kterém celou kauzu zesměšňuje.

@taras_povoroznyk Tary, sprchuješ se někdy? 🤔 @Tary Camp 🏕 #tarycz #RebelTary #tarycamp ♬ původní zvuk - Tary

Povoroznyk je sice s takovými videy spokojený, diváci, kteří jeho videa viděli, ho ale velmi kritizují. Podle spousty z nich by se neměl před malými dětmi vůbec vyjadřovat vulgárně a naopak by jim měl jít příkladem. Jiní se zase ozvali, že se jim vůbec nelíbí Povoroznykovo využívání dětí pro svou vlastní potřebu, kterou samozřejmě mysleli tvorbu rádoby vtipných videí. Podle nich chce totiž youtuber na dětech pouze vydělat.

„Skvělá mluva na táboře. To, že máte jméno znamená, že můžete být sprostý? Ten kluk se za sebe jednou bude stydět. Učit tohle děti? To chce kuráž,“ komentují jedno z videí, ve kterém mluví Povoroznyk a chlapec sprostě, uživatelé na TikToku. Na Povoroznykova videa ale reagují dokonce i rodiče dětí. Ti tvrdí, že v životě nedopustí, aby jejich dítě jelo na tábor, kde se bude jejich vedoucí chovat tak, jako se chová Povoroznyk.

„To vážně chceš, takový tábor pro dítě. 10 tisíc korun za tohle? Myslela jsem, že bych udělala radost malé. Po tomhle jsme si to dost rychle rozmyslela,“ komentuje video jedna z matek na TikToku.

@taras_povoroznyk Cccc 😄😄😄 Srandaaaa! #tarycamp #tarycamp2023 #Tary #tarycz @Tary Camp 🏕 ♬ původní zvuk - Tary

Koluje také názor, že rodiče dětí nemají vůbec tušení o tom, co se na táboře děje. Nejspíš podepsali souhlas s tím, že se jejich dítě tu a tam objeví ve videu, konec konců je to tábor, který vede youtuber. Pokud by ale předem znali obsah videí a zjistili, že se Povoroznyk nechová tak, jak by se před dětmi chovat měl, pravděpodobně by si pořádně rozmysleli, zda své dítě chtějí opravdu na takový tábor přihlásit. Povoroznyk si však z kritických komentářů očividně nic nedělá a dál aktivně přidává videa ze svého slavného kempu.