Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav

Tary prodává svého plyšáka a lidé ho za to kritizují | foto: instagram.com

Tary spustil prodej vlastních plyšáku. K propagaci využil malé děti, lidé ho kritizují kvůli ceně

Nechvalně známý youtuber Tary se rozhodl rozjet další byznys. Tentokrát prodává své vlastní plyšáky a lidi ho opět kritizují. Jejich cena je totiž podle některých až příliš vysoká a youtuber prý chce opět obrat své mladé fanoušky. Tary k propagaci využil malé děti a spolu s nimi propaguje také vlastní tyčinky. Lidé na sítích opět připomněli neúspěch jeho figurky.
  13:40

Youtuber Taras „Tary“ Povoroznyk udělal ve své youtuberské kariéře nespočet kiksů. Poslední dobou navíc převládá názor, že se Povoroznyk pouze snaží vydělat co možná nejvíce peněz, což zároveň není nic špatného. Jde ale o způsob, jakým chce třicetiletý youtuber peníze získat. Podle některých totiž vydělává na své dceři Arianě. Nyní se rozhodl prodávat vlastní plyšáky, kteří mají vypadat jako on. Lidé jsou ale z jeho nového byznysu znechucení a Povoroznyk proto opět čelí kritice. Někteří kritizují cenu jeho plyšáků, jiní se mu zase vysmívají, kvůli minulému pokusu o byznys s jeho napodobeninou ve formě figurky.

Youtuber se rozhodl opět doplnit svůj eshop Enjoy the movement, na kterém už několik let prodává vlastní merch. Novým produktem je plyšák, který vypadá jako jeho autor a má na sobě také tričko, které Povoroznyk často nosí. „Plyšák Tary na sobě má to nejstylovější oblečení! Slouží jako hračka, mazlík, a nebo jako roztomilý doplněk do pokojíčku,“ popisuje Povoroznyk svůj nový produkt. Ten samozřejmě představil na svém Instagramu a mnoho lidí se do něj v komentářích opřelo. Youtuber chce totiž za svého plyšáka 850 korun, což je pro spoustu lidí naprosto nesmyslná částka.

Zároveň znovu upozornili na to, že se Povoroznyk změnil a snaží se pouze vydělávat peníze za každou cenu. „Tak teď už jsem viděl vše. Výrobní cena pár korun, prodejní extra velká marže. Pěkně ty děti pumpuje. Už neví jak vydělat,“ kritizují uživatelé na Instagramu Povoroznyka. Někteří jsou navíc znechucení samotným vzhledem plyšáka. Přijde jim totiž naprosto odporný a nechápou, jak může být youtuber s finální verzí svého nového plyšáka spokojený. Povoroznyk ale očividně věří, že si jeho fanoušci, kteří jsou převážně mladšího věku, plyšáka s nadšením koupí, a nebo požádají o koupi své rodiče.

Povoroznyk ale nezůstal pouze u klasického promování. Opět totiž využil své dětské fanoušky, kteří s ním natočili několik videí. V jednom z nich jsou dva chlapci a menší z nich promuje nejen Povoroznykova plyšáka, ale také jeho tyčinky. Povoroznyk se ve videu opět chová jako dítě, za což ho mnoho lidí často kritizuje. Chlapec mu dá kousnout tyčinky a Povoroznyk se promění v plyšáka. Poté k plyšákovi přiloží druhou tyčinku a z plyšáka se opět stane youtuber. Povoroznyk se ale po celou dobu ve videu chová jako naprostý blázen.

Na TikToku má navíc Povoroznyk takových videí hned několik. Do videa zapojil i jiné děti a také na této platformě je za svůj nový produkt kritizovaný. „Mám doma Taryho, mám ho rád. Je to skvělý kamarád. Sice je jen plyšový, ale strašně mazlivý. Stojí jen pár stovek, ale koupě vyplatí se, tak hned nabíhej na Enjoy the movement,“ zpívá jeden chlapec ve videu, které se objevilo na Povoroznykově TikToku. I toto video je ale kritizované mnohými diváky. Cena, kterou youtuber stanovil za obyčejného plyšáka, se jim zkrátka zdá až příliš vysoká.

Mnoho lidí se také obává kvality youtuberova plyšáka. Povoroznyk totiž už v minulosti podobný byznys rozjel a nedopadl příliš dobře. Tehdy spustil prodej svých figurek, které rovněž vypadaly jako on. Nastal ale velký problém, protože se často stalo, že jeho fanouškům přišly rozbité figurky. Buď jim upadla hlava, nebo jim chyběla noha. Tehdy se kolem Povoroznykovy figurky strhl obrovský poprask a lidé si z něj dělali legraci. Figurka navíc stála zhruba 1500 korun a mnoho fanoušků čekalo velké překvapení, když figurku rozbalili a zjistili, že není v celku.

Legraci si z Povoroznykova produktu dělaly také reakční kanály. Youtubeři si ji objednávali pouze proto, že byli zvědaví, zda figurka dorazí v celku. Youtuber Vladislav Kadlec obdržel figurku v pořádku, rozhodl se ji ale rozbít kladivem. Povoroznyk si je nejspíš dobře vědom toho, že se jeho figurka nesetkala s příliš velkým úspěchem. Jeden z uživatelů TikToku se nechal slyšet, že se mu figurka rozbila a doufá, že s plyšákem se mu nic nestane. „My také doufáme, proto jsme přešli na plyšáky,“ reagoval na komentář s humorem Povoroznyk.

Otázkou ale je, kolik lidí si jeho plyšáka koupí. Pro některé je cena příliš vysoká a některé děti si zkrátka nemohou dovolit za plyšáka zaplatit tolik peněz. V tomto případě tedy záleží na jejich rodičích, zda jsou ochotní svým dětem pořídit dárek za takovou cenu. Může se totiž klidně stát, že se rodiče pohorší nad cenou a svým dětem plyšáka nekoupí. Povoroznykův nový produkt se tak opět může setkat s velkým neúspěchem.