Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Tereza má nový účes i novou ochranku. | foto: Expres.cz

Jak jsem se stala luxusní společnicí. Tereza Hlůšková teď vydělává na svém příběhu

Známá vězeňkyně z Pákistánu Tereza Hlůšková se od léta objevuje na sociálních sítích, teď se na svém příběhu snaží vydělávat. Za měsíční předplatné popisuje, jak se dostala k životu luxusní společnice a do budoucna plánuje promluvit i o pobytu ve vězení.
  18:00

Téměř devět kilogramů heroinu v kufru, Pákistán a vězení, s ničím jiným si mnozí Terezu Hlůškovou nespojí. Minulý rok v dubnu se vrátila do Česka a později si založila Instagram, na kterém jí sledující přibývali raketovou rychlostí. Teď o svém příběhu natáčí videa za peníze.

Tereza H. nebo Tereza z Pákistánu – jinak Hlůškovou od ledna roku 2018 označí málokdo. Tehdy byla zadržena na pákistánském letišti s téměř devíti kilogramy heroinu v kufru. Za to si odseděla téměř čtyři roky v tamní věznici. Po návratu do Česka si založila Instagram, kde ji aktuálně sleduje 32 tisíc uživatelů. Mnozí vtipkovali, že se z ní stala influencerka.

Na svém Instagramu sdílela mimo svůj každodenní život také různé zákulisní informace. Uživatelé sociálních sítí milují dramata a život Terezy je jednoduše zajímá. To jí také brzy došlo a ač krátce po založení profilu na Instagramu tvrdila, že chce na hrůzné zážitky zapomenout, rozhodla se na svém příběhu vydělávat. „Jak to bylo a nebylo? Tady se to konečně všichni dozvíte! A mnohem, mnohem víc,“ láká Hlůšková na svůj profil na herohero.co. Měsíční předplatné stojí 5 euro.

Z vězeňkyně influencerka

Hlůšková se rozhodla svůj příběh vyprávět postupně. Knihu prý psát nechce, protože je podle ní prý pozdě a založení profilu na herohero.co je pro ni výhodnější. „Mně je z toho prvního videa úplně divně. Nejsem žádný youtuber a nevím ani jak se to dělá. Snad to bude takhle stačit,“ popisuje Hlůšková. Plánuje zveřejňovat čtyři videa měsíčně a v každém z nich odhalit část z její minulosti. „Samozřejmě v tom prvním videu neřeknu úplně všechno. Celá ta basa a Pákistán se tam nedá říct,“ dodává.

V prvním videu Hlůšková popisuje, jak se dostala k práci luxusní společnice. V osmnácti letech odletěla do Belgie, rodičům řekla, že jede pracovat do fabriky, následně tvrdila, že pracuje jako au pair, doopravdy se však živila jako společnice. Tvrdí, že mnohdy ji brali za peníze muži do restaurací a pohlavní styk s nimi neměla.

„Jako společnice úplně mluvit nepotřebujete. Je potřeba dělat spíše jiné věci. Vzdechy jako ách a óch se v každém jazyce řeknou stejně,“ popisuje Tereza.

Sice má profil na herohero.co teprve pár dní, odběratelé jí neustále přibývají. Video zveřejnila před třemi dny a aktuálně její profil odebírá 322 uživatelů. Další část příběhu chce prý zveřejnit ve středu.

Jaký však na monetizaci pašeráckého příběhu mají názor její sledující je otázkou. Od té doby, co si založila Instagram totiž téměř u všech příspěvků vypíná komentáře. Zároveň mnoho fotek v průběhu času už zmizelo.

Na letišti v pákistánském Láhauru Terezu zadrželi teprve jednadvacetiletou. Společně se svou sestrou Simonou se živily jako luxusní společnice. Vydělávaly spoustu peněz a létaly po celém světě. Po jejím zatčení její minulost začala vyplouvat na povrch a údajně nepašovala drogy poprvé. Byla původně odsouzena na 8 let a 8 měsíců, proti tomu se odvolala a v listopadu byla zproštěna obžaloby.