Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Tereza Hodanová čelí kritice na Twitteru | foto: instagram.com/terihodanova

Teri Hodanová se bála klimatické změny, teď vyrazila do Turecka. Prý je klimatický pokrytec

Teri Hodanová váhá jestli mít děti, protože se bojí, aby jí neuhořely. Teď se vydala na výlet do resortu v Turecku. Sledující se zlobí a myslí si, že je klimatický pokrytec. Zároveň kritizují její spojení s obchodem, na kterém je dostupné i fast fashion oblečení.
  16:00

Tereza Hodanová, kterou si většina uživatelů sociálních sítí spojí především s přezdívkou Teri Blitzen, v poslední době čelila kritice sledujících. V jednom z rozhovorů totiž přiznala, že váhá nad tím, jestli mít děti. Prý není jasné, jestli za třicet let neskončí svět a jestli její děti neuhoří. Následně uživatelé na Twitteru spočítali její uhlíkovou stopu a mnoho z nich jí začalo vyčítat její konzumní způsob života. Hodanová teď vyrazila do Turecka a sledující se opět zlobí.

Klimatická krize rezonuje ve společnosti rezonuje už delší dobu a Hodanová se k ní vyjadřovala už několikrát. Uživatelé na Twitteru však začali poukazovat na to, že létá po světě desetitisíce kilometrů za relativně krátkou dobu. Mnoho z nich ji začalo označovat za pokrytce. „Klimatické pokrytectví v praxi,“ komentují uživatelé na Twitteru.

Klimatické pokrytectví v praxi

Nedávno Hodanová vyrazila na týdenní výlet do přístavního tureckého města Antalya. Sdílela mnoho fotek a zážitků mimo jiné z hotelového resortu, se kterým měla spolupráci. V jednom z příspěvků hotelu poděkovala, že ji a její kamarádky pohostil. K příspěvku také přidala označení #gifted.

Na dovolenou se vydala ani ne měsíc po twitterové kauze a sledující na její klimatickou úzkost nezapomněli. „Bojím se, že moje děti uhoří kvůli lidem jako je Tereza, co s tím uděláš,“ ironicky komentuje jeden ze sledujících. Kritických názorů je více a jsou pořád v podstatě totožné. Sledující si jednoduše myslí, že by měla přestat mluvit o hodnotách, které sama vlastně nezastává. „Já si myslím, že by to aspoň nemusela sdílet. Dělá tím zle především sobě,“ myslí si jeden z jejích fanoušků.

Někteří také upozorňují na to, že její pobyt v hotelu byl pro ní vlastně zadarmo. „Bojí se, že jí uhoří děti, ale když může na týden do resortu zadarmo, tak je to jedno,“ myslí si jiný sledující.

Příspěvky z výletu do Turecka zároveň nejsou jediné, kvůli kterým je kritizovaná. Mnohým se nelíbí ani spolupráce s internetovým obchodem Zalando. „Fast fashion peníze jí evidentně nesmrdí, i když kážeš o klimatické krizi,“ rýpe jeden ze sledujících. Svým komentářem naráží na dostupnost fast fashion oblečení na internetovém obchodě. Hodanová se už v minulosti totiž vyjadřovala k problematice takzvané rychlé módy a snažila se své sledující motivovat k nákupu udržitelných kousků. Proto jí mnozí spojení s obchodem vyčítají. Nutno dodat, že na něm jsou dostupné i udržitelné kousky.