Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl

Kristýna Vatlachová sdílí kontroverzní názory | foto: instagram.com/vatlachova_

Obdivuje ruského prezidenta, vadí jí česká vláda a Evropská unie. Dívka sdílí na sítích kontroverzní názory

Na sociálních sítích je stále početnější skupina uživatelů, kteří sdílí dezinformace. Mezi ně patří i Kristýna Vatlachová, která neustále obhajuje ruského prezidenta Putina. Tvrdí, že Slovensko zachránil Robert Fico a opovrhuje Evropskou unií. Nevadí jí jen politika, odsuzuje také očkování proti covidu-19 a LGBTQIA+ komunita.
  15:17

Nová sociální síť Threads je už více než měsíc dostupná i v Česku a lidé tak získali nový prostor, kde by mohli sdílet své myšlenky. Ať už šlo o sdílení bizarních příběhů ze života nebo o zpívání koled, vždy příspěvky někoho zaujaly. Navíc byla sociální síť nová a neměla tolik uživatelů, tak se velmi rychle dal rozšířit jakýkoli příspěvek. Brzy se tam však začaly objevovat různé protistátní názory, které však takový úspěch u ostatních uživatelů nemají.

Kristýna Vatlachová nepatří mezi nejaktivnější uživatele sociální sítě Threads, může se však zařadit mezi ty nejvíce kontroverzní. Proč? Pravidelně totiž sdílí proruské názory, vadí jí Evropská unie a také česká vláda. „Obdivuji ruského prezidenta a pohrdám naší vládou a Evropskou unií,“ napsala nedávno.

Ve svých vláknech na Threads se ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi věnuje velmi často. Podle ní mu totiž bylo celým světem ukřivděno. Nemůže být totiž prý takový agresor, jak tvrdí ostatní, S tak silnou „propagandou Evropské unie“ by totiž každému agresorovi „ruply nervy“, což se v případě ruského prezidenta nestalo. „Říkejte si co chcete, ale Putin je jediný, kdo od začátku na nikoho špínu nehází, zatímco Česko společně s Evropskou unií poštvalo celý svět proti jednomu člověku,“ tvrdí. Podle ní se lidé nechali zmanipulovat největším zlem proti menšímu zlu. Co její tvrzení přesně znamená je však otázkou.

Threads

Vatlachová se většinou na Threads věnuje ruskému prezidentovi nebo obhajování bývalého kontroverzního amerického prezidenta Donalda Trumpa, který se letos chystá opět kandidovat. Nedávno se také vyjádřila k politické situaci na Slovensku. Češi jsou podle ní národ podvraťáků a udavačů, což byli i Slováci, nicméně se jim nepříznivý vývoj povedlo zvrátit díky Robertu Ficovi. S Ficovými názory Vatlachová evidentně souzní, stejně tak jako on totiž patří například k velkým odpůrcům očkování proti covidu-19.

Nevadí jí jen politika, vadí jí také účastnice reality show Výměna manželek, která se v době natáčení chystala na operativní změnu pohlaví. „Moje pocity po shlédnutí trans Výměny manželek. Hnusný, sobecký, labilní, zvracený, falešný a pro budoucnost nebezpečný,“ myslí si. Svou myšlenku doplnila obrázkem ďábla, který na šicím stroji vytváří LGBTQIA+ vlajku.

Nedávno také vyzvala ostatní k tomu, aby neposílali peníze na sbírku pro oběti střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Ti, kteří chtějí na něco přispět, by měli poslat peníze raději na zvířata nebo nějakou konkrétní rodinu, jejíž příběh si vyberou sami. Peníze v oficiální sbírce se totiž podle ní ztratí, rokzradou a nikdy se k obětem nedostanou.

Jednoduše, v Česku je poměrně početná skupina lidí, jejichž názory jsou objektivně mylné a kteří šíří dezinformace. Mezi ně se tak zařadila i Vatlachová, která mluví v podstatě neustále o jakési cenzuře a propagandě. Jejích názorů si tak začalo všímat mnoho uživatelů Threads, kteří se jí snažili její tvrzení vyvrátit. To se však nikomu z nich nepovedlo.

Nedávno se také její názory dostaly do jedné z facebookových skupin, kde se pravidelně diskutuje o uživatelích sociálních sítí a influencerech. Všichni diskutující ji sice odsoudili, ona si však stojí za svým. „Já si myslím, že pokud vidíte jen před sebe a nechápete sdělení mých příspěvků, nebo je dokonce chápete a jen je nedokážete respektovat, tak nebude chyba ve mně, ale ve vás,“ píše a dodává, že nemůže za zúžené vnímání a překrucování pravdy většinou národa.