Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Marie Steinerová promluvila na TikToku o anorexii | foto: TikTok.com

Mladá dívka statečně bojuje s anorexií. Cestu sdílí na TikToku a vymyslela originální challenge

Dvacetiletá Marie Steinerová se rozhodla podělit se svými sledujícími na TikToku se svým bojem s anorexií. Vymyslela si challenge, ve které se bude nutit jíst jídlo, které si vylosuje. V jejím boji s nemocí ji velmi podporují nejen její rodiče, ale také neznámí lidé na TikToku. Steinerová přiznala, že se jednou dostala do fáze, kdy si málem sáhla na život.
  8:10

Mladá tiktokerka Marie Steinerová se rozhodla se svými sledujícími podělit o svůj životní příběh. Bojuje s anorexií už zhruba šest let, kdy se poprvé projevily příznaky nemoci. Steinerová byla baletka a byla jí nabídnutá větší role, ale zároveň jí také jeden tanečník řekl, že trochu přibrala a nehodí se tak do popředí celé scény. Kvůli tomu začala přemýšlet nad tím, jestli opravdu není tlustá a rozhodla se, že zkusí nejíst. A právě tehdy začal její těžký boj s anorexií, který se rozhodla popsat svým sledujícím. Ti ji v jejím boji velmi podporují, největší podporou jsou ale pro Steinerovou její rodiče.

@majunkasteinerova f#ck u ED! #fyp #xyzbca #viral #fypシedrec0very❤️‍ #mentalhealthmatters #fypシedrec0very #healingjourney #piercing #mentalhealth #mentalhealthawareness #myedrecovery #keepgoing #trending #trends #makemefamous #シedrec0very #confidence #sickandtwisted #funnyaudio #keepfighting🌈🤍❤️ #recovery #recoveryispossible ♬ original sound - ab

Steinerová na svém TikToku barvitě popisuje problémy, se kterými se v důsledku své nemoci setkala. Dnes už dvacetiletá slečna začala před časem studovat obor nutriční asistent, kde se velmi řešila strava, diety a kalorie a Steinerová zkoušela změnit svůj styl stravování. Ve třeťáku si našla přítele a opět trochu přibyla na váze, poté si ale řekla, že chce znovu zhubnout.

„Začala jsem brát projímadla. Nejhorší věc, jakou jsem mohla udělat. Brala jsem to každý den, abych se necítila špatně, že jsem v ten den jedla, protože jsem věděla, že to ze mě hned půjde a začala jsem fakt hodně rychle hubnout,“ promluvila Steinerová o počátku jejího hubnutí v jednom ze svých videí na TikToku.

Její kamarádi si všimli, že začala výrazně hubnout, ona jim prý ale tvrdila, že je to kvůli cvičení. Dostala se ale do fáze, kdy už bylo její zdraví opravdu na hraně a rozhodla se proto vyhledat odbornou pomoc. Poprvé si tehdy přiznala, že trpí anorexií a také se to poprvé rozhodla oznámit svým rodičům, kteří jsou pro ni asi tou největší oporou.

Od té doby podstoupila léčbu, ale i nadále aktivně cvičila a brala projímadla, takže se její stav nijak nelepšil. V jednu chvíli na tom byla dokonce tak špatně, že si málem sáhla na život a to byl pro ni zlomový okamžik. Spolu se svým otcem se znovu vydala k psychiatričce, kde se domluvili na dalším postupu.

@majunkasteinerova Tady to je.. můj boj s Annou Vím, že jsem neřekla uplně vše, takže pokud budete chtít víc, ráda natočím další video!❤️ jestli máte otázky tak budu jenom ráda, když mi je napíšete a udělala bych video, kde vám na ně dám odpoveď 🫶 Všem moc děkuji za tak úzasnou podporu a lásku! Jste užásní ❤️❤️ #fyp #viral #fypシedrec0very❤️‍ #fypシedrec0very #cz #healingjourney #mentalhealth #myedrecovery #keepgoing #trending #trends #シedrec0very #mystory #happy #ugotit #believeinyourself #loveandsupport #love #ugotit ♬ původní zvuk - 🦒

Steinerová popsala celý svůj příběh na TikToku a lidé jí vyjadřují neuvěřitelnou podporu. Musela být totiž velice silná, když se rozhodla s takovou věcí svěřit na sociálních sítích, kde ji může v podstatě kdokoliv konfrontovat. Video, ve kterém se poprvé rozpovídala o své nemoci, má ale přes 700 tisíc zhlédnutí a pod videem převládají spíše pozitivní a povzbudivé komentáře.

„Jsem za tebe nesmírně ráda, všechno bude lepší a lepší. Věříme ti. Jsi skvělá, že ses nám svěřila. Strašně ti držím palce, je to boj sám se sebou a se svou hlavou. Vím, že to není lehký. Jsi neskutečně silná osoba a věřím, že to zvládneš,“ povzbuzují lidé v komentářích Steinerovou. Také se jí zastali ve chvíli, kdy se jí někteří lidé vysmívali a uráželi ji.

Steinerová se rozhodla přidávat na TikTok velmi zajímavý obsah. Vzhledem k tomu, že je pro ni velice obtížné přinutit se k jídlu, rozhodla se udělat speciální výzvu. Vylosuje si lísteček, na kterém je napsané jídlo, které musí následně sníst spolu se svými rodiči. Ti ji v její tvorbě a především v její snaze o vyléčení velmi podporují a jsou s ní proto pokaždé ve videu.

Mladá slečna se tak pokouší sníst nanuk nebo instantní polévku a její sledující jsou z toho velmi nadšení. Také jsou nadšení z podpory, kterou jí poskytují její rodiče. Tvorba Steinerové se dokonce stala natolik oblíbenou, že ji někteří lidé žádají, aby o své nemoci mluvila víc a přidávala více podobného obsahu.

Steinerová se proto rozhodla mluvit o různých tématech, která jsou s anorexií spojená a porovnat je s vlastními zkušenostmi. I taková videa mají velkou sledovanost a Steinerová je jistě ráda, když si může přečíst podpůrné komentáře, které ji ujišťují, že ve svém složitém boji s nebezpečnou nemocí není sama.