Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Tiktoker Luboš Bailador. | foto: Tikok.comAntiyoutuber.cz

Tiktoker kroužkující potraviny v letácích supermarketů je v problémech. Hrozí mu prý smazání účtu

Tiktoker Luboš Bailador prý zažívá těžké období. V jednom z posledních videí se svěřil, že mu dokonce hrozí smazání celého účtu. Oblíbený tvůrce vytváří nevšední a ojedinělý obsah, který už však jiní lidé napodobují. Pokud přijde o účet, nemá prý kvůli penězům v plánu ve své TikTok kariéře pokračovat.
  11:26

I ti nejoblíbenější populární tvůrci na sítích mají své kritiky. Téměř vždy se najde někdo, kdo chce třeba jen z nudy a závisti zničit něčí kariéru. S takovými lidmi se nyní pravděpodobně musí potýkat i známý streamer z TikToku Luboš Bailador. V jednom ze svým nejnovějších videí se svěřil, že mu hrozí smazání celého účtu. Jeho sledující nechápou, jak je to možné. Bailador nikomu neubližuje, proč by se ho někdo pokoušel ze sítí vystrnadit, ptají se. Tiktoker má v celé věci zřejmě jasno. Sdělil, co se bude s jeho kariérou dít, když o svůj hlavní účet přijde.

@lubos.bailador

POZVANKY NA MÉ AKCE.

♬ původní zvuk - Luboš Bailador

Tvorba Bailadora je nevšední, avšak ne už tak moc ojedinělá. Zaměřuje se převážně na kroužkování potravin a všemožných produktů v letácích supermarketů. Nejradši má zřejmě prodejnu Lidl. Ačkoliv byl u nás bezpochyby první, kdo s podobným konceptem na sítě přišel, jiní ho už napodobují. Lidem na TikToku zřejmě došlo, jak chtěné a oblíbené takové streamy jsou, a tak začali pořádat téměř totožné. Nejen, že na nich kroužkují potraviny v letácích, ale někteří se dokonce snaží i napodobit Bailadorovo chování.

Lidé na TikToku jeho streamy milují. Baví je jeho často výbušná povaha a vtipné hlášky. Jen výjimečně se shledává s negativní reakcí. Téměř každý tvůrce se s rostoucí popularitou čas od času setká i s negativní kritikou. Bailador si takové komentáře nenechá líbit. „Borec si mě zablokoval, když jsem se ho zeptala, jestli se někdy ukázal na kameru. Za mě to je na hlavu,“ komentuje jedna slečna na TikToku. Taková otázka je vcelku pochopitelná. Bailador ve videích a na streamech svoji tvář nikdy neukázal. Komentáře podobného typu tak nejsou ojedinělé.

Nyní se v jednom ze svých nejnovějších videí svěřil, že je v problémech. Na jeho účet byl prý zahájen útok. „Byla na mě zahájena totální likvidace účtu. Mám nahlášených dvacet naprosto nevinných příspěvků,“ říká na začátku videa. Při pohledu na jeho účet se dá říct, že jeho videa vskutku neškodná jsou a pravidla toho, co je na platformu povoleno zveřejňovat, neporušují. Jeho tvorba se zaměřuje převážně na živá vysílání. Ve videích, které má na účtu, většinou pouze sledující zve na své streamy.

@fakejakubpolach_ #lubosbailador ♬ original sound - fakejakubpolach

Již zmíněná pravidla platformy mohou některým lidem připadat velice zmatečná. TikTok si toho je vědom, a tak v minulém roce zavedl podobný systém strikeů (pozn. red.: strike = napomenutí) jako YouTube. Tvůrci dá platforma několik napomenutí, než mu jeho účet smaže. Má tak možnost se ze svých chyb poučit. I přes to se často stává, že jsou některá poněkud neškodná videa z platformy odstraněná a ta pravidla porušující nadále zůstávají.

Pokud Bailador přijde o svůj hlavní účet, na jiném prý v plánu působit nemá. „Když se jim to podaří, tak už se neuvidíme. Takže vám všem hodným lidem přeji všechno nejlepší do života,“ říká. Jiný účet si prý zakládat nechce kvůli tomu, že by si na něm nic nevydělal. Aby na sítích zůstal, důležité jsou pro něj zdá se slušné výdělky. „Druhý účet mám. Tam mi neuznali občanku a ani řidičák na výběr dárků, takže to je k ničemu,“ pokračuje.

Když se tvůrce ocitne v podobné situaci, častým řešením je nastavit si profil jako soukromý. Tím zamezí tomu, že se k jeho obsahu dostanou ti, kteří ho nesledují a potencionální hejtři. To však podle Bailadora problém neřeší. „Když jsem dal soukromý účet, tak jsem tam měl krysu, která mi to stejně nahlašovala. To nemá cenu,“ vysvětluje. „Takže pokud mi tento hlavní účet zlikvidují, tak se bohužel už nikdy neuvidíme. Já už se nemám kam vrátit,“ doplňuje.

Jeho sledující nechápou, jak může někdo něco takového udělat. „Je to možné? Ty lidi jsou hrozný,“ komentuje jeden Bailadorovo video. „No jo, lidi jsou škodolibí Luboši,“ píše další.