Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Tiktokerka se z Venezuely přesunula do Česka. Pije pivo, učí se česky a začala houbařit

Tiktokerka Andrea, která pochází z Venezuely, se rozhodla svým sledujícím popsat, jak se jí žije v Čechách. Ve videích popisuje různé problémy, se kterými se musí potýkat, protože neumí příliš dobře česky. Zároveň svým zahraničním fanouškům popisuje, jaké věci jsou v Česku naprosto normální, ale ona sama je v životě neviděla.
  9:12

Na TikToku poslední týdny trenduje profil tvůrkyně Andrey, která pochází z Venezuely. Přestěhovala se ale do Česka a rozhodla se natáčet videa, kde sdílí své každodenní zážitky z nové země. Některé věci jsou pro ni totiž zcela nepochopitelné. Snaží se mluvit co možná nejvíce česky, ale pochopitelně jí nový jazyk ještě zcela nejde. I tak si svou tvorbou získala desítky tisíc fanoušků.

Andrea se svou tvorbu na TikToku začala v roce 2020. Tehdy ale pouze natáčela různé trendy, které nebyly nijak zvlášť zajímavé. Později se ale rozhodla natáčet videa o tom, jak se jí žije v Česku. Protože většinu života strávila v Jižní Americe, některé české zvyky jsou pro ni zcela nepochopitelné. Rozhodla se proto svou tvorbu změnit a více se soustředit na svůj nový život. „Když přijdu domů, zuji si boty. Používám elektrickou konvici. Našla jsem se ve sbírání hub a když si je usuším, můžu je jíst i později,“ popisovala Andrea nové věci, na které nebyla zvyklá. Také jí velmi zachutnalo pivo. Zároveň pochopila, že se v Česku pivo pije opravdu ve velkém a velmi jí to prý pomáhá v získávání nových přátel. Andree chvíli trvalo, než se rozhodla na TikToku mluvit česky. Pořád totiž mluví s přízvukem a čeština jí přijde velmi složitá.

Andrea si sama dělá legraci z toho, že stále nemluví plynule, i proto si ji lidé velmi oblíbili především, díky stylu jejího humoru. „Je strašně hezké, jak se snažíš mluvit česky. Ty máš hrozně originální tvorbu. To je pecka, moc jsem se nasmála. Hrozně sympatická ženská. Ty mě vždycky rozesměješ,“ reagují na videa Andrey lidé na sociálních sítích. Ta totiž často hraje různé scénky, ve kterých názorně ukazuje, v jakých situacích se jí neznalost českého jazyka hodí nejméně. Od roku 2020, kdy vydala první video v češtině, se ale její výslovnost výrazně zlepšila, čehož si všímají také její sledující. Na TikToku ji sleduje přes 60 tisíc lidí a její nejsledovanější video má přes 900 tisíc zhlédnutí. Andrea ale není aktivní pouze na TikToku. Ještě předtím, než se přestěhovala z Venezuely do Česka, totiž natáčela videa na YouTube.

Její YouTube kanál se jmenuje Arepas for Dinner a některá videa mají statisíce zhlédnutí. Videa na YouTube ale nenatáčí česky. Mluví v nich anglicky a popisuje, jak se její život mění. Točí různé vlogy, ve kterých například ukazuje, jak vypadá její typická neděle. „Díky, tvoje videa jsou opravdu zábavná. Myslím si, že rozdíl mezi lidmi je převážně v jazyce, jinak jsme všichni stejní. Úžasný vlog! Je skvělé vidět jinou zemi z tvého pohledu,“ reagují na videa Andrey její zahraniční fanoušci. Andrea také ve videích ukazuje svoji malou dceru, kterou si její fanoušci zamilovali. Jednou se jí prý stalo, že si chtěla koupit víno, ale neprodali jí ho, protože vypadá mladě a neměla u sebe občanský průkaz. „Jak mi to nemohli prodat? Vždyť já jsem přece už máma,“ smála se ve videu Andrea.

Tiktokerka se nijak netají svou láskou k alkoholu. Na TikToku neustále mluví o pivu, které si velmi oblíbila. Její profil na TikToku se dokonce jmenuje Pivo prosím pivo. O pivu mluví Andrea opravdu často a vtipkuje o tom, jaké pivo je nejlepší. Někdy se třeba snaží prosadit značku Kozel, kterou má nejradši a dělá si legraci z lidí, kteří pijí něco jiného. Svým zahraničním fanouškům také neustále popisuje různé zajímavé věci o pivu, na které nebyla zvyklá. „Věděli jste, že když v Česku nalévají pivo do sklenice, vždy vám udělají nahoře pěnu? Je to správný způsob, jak se má pivo pít a mě se to moc líbí,“ řekla Andrea v jednom videu. Někteří její zahraniční sledující z toho byli naprosto fascinovaní a Andreu prosí, aby přidávala více videí, ve kterých bude popisovat různé zajímavosti z Česka.