Sobota 18. května 2024, svátek má Nataša
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Nový bizarní TikTok trend. | foto: TikTok.comAntiyoutuber.cz

V novém TikTok trendu matky zesměšňují své děti. Pro sledovanost jim rozbíjí vejce o hlavu

Pro slávu a obdiv jsou mnozí tvůrci na sociálních sítích často schopni udělat cokoliv. Populární se velice například stávají videa, ve kterých někdo někoho zesměšní. Hlavně matkám tak na TikToku momentálně přijde velice humorné rozbíjet vajíčka svým dětem o hlavu a sledovat jejich reakci. Dostávají za to však obrovskou kritiku ze strany sledujících.
  12:42

Videa od tvůrců na čínské platformě TikTok se dělí do mnoha různých kategorií. Některá jsou zábavná a neškodná, jiná zas zesměšňující a často i velice nebezpečná. Tvůrci se také ze snahy zůstat relevantní často zapojují do nejrůznějších trendů. Jedná se o typy videí, které ostatní napodobují a na platformě jsou aktuálně velice populární. Jeden takový nový trend naštval miliony sledujících.

@kingbruni Egg prank compilation 😆 #eggchallenge #prank #funny #funnymoments #fyp #fyppp #viral #tiktok #xyzcba #zyxcba #ishowspeed #Maui #boruto #6 #mw3 #meat #britneyspears #infiniteworld #paintthetownred ♬ original sound - KingBruni

Na trendech většinou není nic špatného. Často se jedná například o stupidní tanečky, které se ostatní snaží co nejlépe napodobit, v podstatě může jít o jakýkoliv koncept videa, dokud splňuje zásady komunity na platformě. Některé trendy jsou však často až tak nebezpečné, že jsou i životu ohrožující, momentálně existuje už nespočet případů, kdy často dítě přišlo o život z důvodu zapojení do nebezpečného trendu či výzvy.

Existují pak i trendy, které na životě nikoho neohrožují, avšak většina lidí si z nich klepe na čelo. A nový „egg crack“ trend momentálně získává na platformě čím dál větší sledovanost a popularitu. Na první pohled se trend může mnohým zdát jako neškodný, realita je však jiná. Zmatená batolata po úderu vajíčka o hlavu se většinou po chvilce nepochopení většinou rozbrečí, reakce dítěte je nevypočitatelná a pro lidi je tím velice zábavná.

@nessssaaax She's ok😂 #eggprank #eggcrackingprank #fyp #babytok #salem ♬ original sound - Vanessa Jimenez

Ačkoliv vejce není zrovna silný předmět, který by mohl dětem ublížit, je zjevné, že jim to příjemné rozhodně není. Většina z dětí nich si po úderu vajíčka do hlavy stěžuje na bolest a následně se také většinou rozbrečí. V jednom videu se matce na nedaří o hlavu malé dcery vajíčko rozbít a tak čím dál víc přitvrzuje, dokud se dcera se rozbrečí. V komentářích nejvíce uživatelé oceňují bratra malé dívky, který se jí zastane, vezme do ruky vajíčko a rozbije ho matce o hlavu.

Je neuvěřitelné, co vše je rodič schopný udělat pro sledovanost. Matku tak nejen v tomto videu, ale i v mnoha dalších odsuzují ze zneužívání a dokonce i týrání svého dítěte. „Někdo je pro slávu schopný zajít fakt daleko. Styďte se. Hanba na vás,“ píše jedna uživatelka do komentářů pod video. „Vážně jste se jí zeptala, jestli ji to bolelo? Vždyť jste jí to vajíčko doslova omlátila o hlavu,“ píše další.

Trend s vejci se už dostává do reakčních kanálů a jedna z populárních uživatelek říkající si Rachel si k tomu nebrala servítky.

„Je skvělé se smát a vtipkovat s našimi nejmenšími, bavit se a vzpomínat. Musíme si ale dávat pozor na to, abychom jim nezpůsobovali žádné fyzické nebo emocionální nepohodlí,“ říká. Mluví také o tom, jak je v dětství velice důležitá důvěra mezi dítětem a rodiči. Takové chování může důvěru nalomit, což na dítěti může zanechat nemilé následky.

Ačkoliv jiné trendy kolující na platformě jsou daleko nebezpečnější, tak i tak se může něco pokazit a dopadnout velice zle. K trendu se vyádřili na TikToku i lékaři, že sice samotný náraz vajíčka o hlavu může většinou způsobit maximálně minimální ranku či pouze podlitinu, co dítěti může ale uškodit, je obsah vajíčka tekoucí po obličeji. Ten když se dostane do očí, může způsobit například zánět či jiné zdravotní problémy.