Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Nebezpečná TikTok výzva | foto: Tikok.comAntiyoutuber.cz

Kvůli nebezpečné výzvě skončilo další dítě v nemocnici. Spolužáci ho měli zmlátit a zlomit mu lebku

Nebezpečná TikTok výzva opět ubližovala. Žáci ze střední školy byli pro natočení virálního videa schopni zajít velice daleko. Svého spolužáka donutili k zapojení se do challenge a zmlátili ho. Ten tak následně skončil v nemocnici s nalomenou lebkou. Jeho matka se nyní obrací na další rodiče.
  14:56

TikTok může být zajímavé, ale také nebezpečné místo. Touha po pozornosti dokáže uživatele na sítích dohnat k nepromyšleným a často nebezpečným činům. To se tak nyní stalo na jedné americké střední škole. Většina výzev na TikToku je často neškodná a někdy i zajímavá. Čas od času se však objeví nějaká, která může nic netušící mladistvé dohnat k nepochopitelným činům. Mladý chlapec tak nedávno kvůli hlouposti svých spolužáků skončil v nemocnici.

Výzva, která nese název „Body shots“, trenduje na platformě už nějaký ten pátek. Jejím smyslem je často do břicha co nejdéle mlátit svého kamaráda. Cíl je takový, aby na těle nezůstaly žádné známky nějaké pohmožděniny nebo dokonce jizvy. Do této výzvy tak chlapci na americké škole pod vyvinutým tlakem přinutili svého spolužáka. „Potkali se na toaletě s nejméně dvěma dalšími chlapci, o kterých vím a znám je. Celé si to natočili,“ řekla matka studenta Esperanza Ruiz Leon. „Jeden z těch úderů byl pěstí do čela, což vedlo ke zlomenině lebky,“ doplnila.

Do této výzvy se však chlapec nezapojil úplně dobrovolně. Podle jeho matky k tomu byl přinucen ostatními spolužáky. Ti ho prý dlouho šikanovali a přemlouvali k tomu, aby s nimi tuto TikTok výzvu natočil. Ačkoliv se mu do toho jednoznačně nechtělo, což jim měl dlouho dávat i najevo, nakonec podvolil. Doufal tak prý, že ho poté už nechají na pokoji. „Zpočátku šlo o tlak jeho vrstevníků, avšak po nějaké době vám dojde, že šlo o šikanu, když si vezmeme v potaz i to, jak mu nadávali,“ říká Leon. „Nakonec si už prostě řekl, že ho to nebaví a zapojil se tak do té výzvy,“ doplnila.

Leon se odkazuje na zprávy, které se jí dostaly do ruky. Po incidentu se měla spojit s jinými spolužáky, kteří ji ukázali, co si o jejím synovi agresoři psali. Ze zpráv bylo jasné, že musel její chlapec čelit velice nepříjemné šikaně. „Můj syn je plachý, tichý a není to dítě, které má tak silnou páteř, aby řekl: ,nech mě být’.“ říká Leon. Obává se, že taková šikana jejího syna není v dnešní době na školách ojedinělá. „A právě toho se bojím, že když se to může stát někomu, jako je můj syn a rodině, jako je ta naše, tak se to může stát každému,“ doplňuje.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. K incidentu se vyjádřila i škola, na které chlapec studoval. „Toto chování je nepřijatelné, nebezpečné a ve společnosti Madera Unified není tolerováno. Chápeme, že incidenty jako je tento, se právem týkají studentů, rodičů a zaměstnanců. Chceme tak komunitu ujistit, že takové incidenty bereme velmi vážně a podnikneme patřičné kroky,“ uvedla škola Madera Unified ve svém prohlášení.

@aurennam #waterbodyshotchallenge #pain #bodyshot #boxing #muaythai #muaythaihub #shinkick ♬ original sound - Aurenna Moriano

Ačkoliv je Leon z celé situace jistě rozhořčená, nemá v plánu žádný soudní spor. Chápe, že šlo o nevyspělé chování dětí, a tak na nikoho nechce ukazovat prstem. Chce však pouze apelovat na ostatní rodiče, aby se svými dětmi komunikovali a dávali pozor na jejich mentální zdraví. V reakci na tento incident udělala mimo vyjádření tamní škola opatření v podobě zvýšené ochrany prostor školy, a to převážně toalet.