Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Tores Gorgeous teď vystupuje pod přezdívkou Tereza Wick | foto: instagram.com/mwarms_cz

Tores Gorgeous byla první českou transgender influencerkou. Teď prodává zbraně a natáčí o nich videa

Tores Gorgeous byla pravděpodobně první známou trans českou influencerkou. Sdílela cestu, kterou musela absolvovat k operaci změny pohlaví. Pak ale ze sociálních sítí na chvíli zmizela. Po návratu svou tvorbu razantně změnila, teď totiž prodává zbraně a natáčí o nich videa.
  15:02

Na sociálních sítích se v současné době pohybuje mnoho transgender uživatelů, kteří sdílí svou cestu za změnou pohlaví se sledujícími a někdy se z nich také stanou influenceři. Ne vždy to ale bylo obvyklé. Tereza Španihelová se stala pravděpodobně první trans influencerkou v Česku. Teď ale tvorbu na sítích razantně změnila.

Tereza Španihelová vystupovala na sítích mnoho let pod přezdívkou Tores Gorgeous. Na YouTube začala natáčet už zhruba před osmi lety a sdílela s diváky velmi náročnou cestu změny pohlaví, kterou musela absolvovat. Vadil jí především zkostnatělý proces tranzice. Musela projít například real life testem, kdy se ještě v těle muže, především s mužskou vizáží, musela začít okamžitě vystupovat jako žena.

Tereza Španihelová v rozhovoru pro Expres.cz

Asi nejsmyslnější fotka nejznámější české transsexuálky Terezy

Řešila se sledujícími také operaci zvětšení prsou nebo i chirurgickou změnu pohlaví, o které například přemýšlela, jestli si jí nechá udělat v Thajsku nebo v Česku. Popisovala také, jaký vliv mají na její psychiku hormony, které musela užívat. Jednoduše prožívala celou cestu změny pohlaví se svými fanoušky a odhalovala také různé momenty z jejího soukromého života.

Mezi uživateli na sítích si díky nevšední tvorbě získala poměrně brzy mnoho fanoušků, kteří sledovali, jak se jí v životě zrovna daří. Nejvíce s ní pravděpodobně prožívali, když jí komise zamítla změnu pohlaví. Prý protože neměla neutrální jméno. „Donutili mě ke změně jména,“ stěžovala si tehdy.

Na YouTube dříve točila videa relativně pravidelně. Před několika lety však všechna její jména zmizela, kanál se přejmenoval z Tores Gorgeous na „Minulost“ a i ona sama si změnila přezdívku. Teď se dá na Instagramu najít pod uživatelským jménem Tereza Wick, kde ji sleduje přes 20 tisíc uživatelů.

Nezměnila jen jméno, ale i kariéru. Dříve se živila jako fotografka a také tím, že natáčela videa ze svateb a podobných akcí, teď prodává zbraně. Otevřela si v Opavě, odkud i pochází, před dvěma lety obchod, ve kterém zbraně mimo jiné i sestavuje. Podle dostupných informací si obchod založila už na konci roku 2021, živnostenské oprávnění k nákupu, prodeji, přepravě, půjčování a uschovávání zbraní a střeliva má až od září minulého roku.

Tereza ještě jako muž

Tereza dříve byla mužem, o kterého se ženy přetahovaly.

Nejen, že je prodává, natáčí o nich i videa na YouTube. Snaží se předat nadšencům různé užitečné tipy a také ukazuje, co zrovna sestavila za zbraň. Pro některé sledující je její změna kariéry poměrně překvapivá. Nutno dodat, že se Španihelová, ještě jako Jakub, podobnými aktivitami, respektive střelbou, také zabývala.