Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Tyler Durden napadl ženu | foto: instagram.com

Smutný pád: Drogově závislý rapper Tyler Durden prý půjde do vězení. Hrozí mu 5 let

Rappera Davida Štilipa alias Tylera Durdena minulý týden zadržela policie. Teď se dostal do psychiatrické léčebny v Bohnicích a objevil se na několika krátkých videích, které natáčí jeho fanoušek. Tvrdí, že mu hrozí tři až pět let vězení za výtržnictví, že nenastoupil na veřejně prospěšné práce a že se snad za rok nebo dva vrátí.
  13:40

Česká rapová scéna na začátku letošního roku zažila šok. Po několika měsících na ulici se na sociálních sítích znovu objevil David Štilip, který si nejčastěji říká Tyler Durden, nicméně je známý i pod pseudonymy Poseidon Vltavy, Matro Da Vinci nebo například Narko Polo. Po tom, co začal opět tvořit hudbu, však zažili jeho fanoušci další šok. Minulý týden ho totiž zadržela policie a v současné době je v psychiatrické léčebně v Bohnicích.

Minulý pátek se na sociálních sítích objevily informace, že byl Štilip zadržen policií. Napadal totiž ženy v Praze bezdůvodně pěstí. Při jednom z napadení ho zachytila i kamera a tak se policii povedlo ho zadržet. Pravděpodobně to totiž neudělal poprvé. Nikdo však neví, jaké skutečnosti ho k takovému chování vedly. Policejní mluvčí Jakub Rybanský uvedl, že jako vysvětlení Štilip podával informace, které nedávaly smysl.

Nutno dodat, že Štilip má poměrně nešťastný osud a postupem času se stal jednou z nejkontroverznějších postav českého rapu. Hudbu začal tvořit před deseti lety a posluchače zaujal především lehkostí, se kterou texty psal. Z nadějného rappera se ale brzy stal narkoman. Nikdy se netajil tím, že s drogami experimentoval, později se však stal drogově závislým a dostal se na ulici, kde několik let žije. A vlastně mu to ani vůbec nevadí.

Štilip se postupem času stal pražskou popkulturní postavou. Fanoušci se s ním na ulici fotí a on si také za fotky nechává platit. Jak jinak by si prý vydělal na drogy. Denně si vydělá tisíce korun. Jeden z fanoušků, Antonín Dolák, mu dokonce pomohl vrátit se k hudbě. Před několika měsíci se ho ujal a dal mu možnost začít žít o něco lépe.

Dolák je však poměrně kontroverzní postava. Fanoušci netuší ani, kde se vlastně vzal a jak se ke Štilipovi dostal, nicméně jsou přesvědčení o tom, proč se k němu dostal. Většina z nich si totiž myslí, že je vypočítavý a chce jen díky němu vydělat peníze.

Ač si mnozí mysleli, že Štilip už nikdy žádnou hudbu nevytvoří, opak je pravdou. Letos na jaře měl dokonce koncert a v červenci dokonce vydal album. Sice je znát, jak velký vliv na psychiku Štilipa drogy měly, i přes to z něj jde slyšet talent, který mu nikdy nechyběl.

Právě kvůli drogám se pravděpodobně dostal po zadržení policií do psychiatrické léčebny v Bohnicích. Dolák, který Štilipovi pomohl se vrátit k hudbě, s ním odtamtud teď natáčí videa. Štilip není evidentně v dobrém stavu, slíbil ale fanouškům, že se za rok nebo dva vrátí. Dá se předpokládat, že z psychiatrické léčebny, nic bližšího však nespecifikoval.

V dalším videu, které Dolák publikoval na youtubovém kanále Návrat Krále, Štilip povídá o tom, že mu hrozí tři až pět let vězení. Údajně za výtržnictví. Později však mluví o tom, že nenastoupil na veřejně prospěšné práce. Zmateně popisuje také to, že měl údajně napadnout jeho blízkou, která ho „udala“ na policii. Slíbila, že trestní oznámení stáhne, což prý však neudělala.

Z pěti krátkých videí lze pozorovat, jak Štilip trpí a dá se říct i odevzdaný svému osudu. Dolák se z něj snaží neustále dostat souvislé věty a bližší informace, což se mu příliš nedaří. Štilip sedí na nemocničním lůžku v poměrně zuboženém stavu a povídá věty, které snad dávají menší smysl, než kdy dřív.

Témata: Tyler Durden