Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl

Youtuber Tyler Oliviera | foto: Youtube.com

Prostitutky zneužívané svými pasáky a drogově závislí bezdomovci. Youtuber odhaluje podsvětí USA

Chodí do nebezpečných ulic, riskuje své zdraví a vlastní život. Youtuber Tyler Oliveira se vydává mezi drogově závislé, aby divákům ukázal drsný život na ulici. Nejednou ho chtěl někdo napadnout, či okrást. Za svoji tvorbu sklízí respekt a obdiv. Vyzpovídal i zneužité prostitutky a ukázal, jak odporně se s nimi zachází.
  15:48

Drogová závislost je v některých městech USA obrovský problém. Kontrole se absolutně vymklo město Filadelfie v Pensylvánii, které ovládla tak zvaná „zombie“ droga. Youtuber Tyler Oliveira se ve svých videích na podobná místa vydává a sledujícím z první ruky ukazuje, jaká je jejich realita. Jelikož se vydává na místa, kde většinou nemá co dělat, setkává se tak často s ostrou konfrontací tamních obyvatel. Nejednou byl zadržen policií, či dokonce napaden agresorem.

Určité ulice v jinak krásném městě Filadelfie jsou už delší dobu zamořené smrtící drogou. Fentanyl v kombinaci s lékem převážně pro koně Xylazínem vytváří takzvanou „zombie“ drogu. Po jejím užití zanechá uživatele v paralyzovaném stavu. V realitě jsou tak tamní ulice plné narkomanů stojících, či ležících ve velice zvláštních polohách. Oliveira se do Filadelfie vydal.

Téměř na každém kroku se musel vyhýbat desítkám injekčních stříkaček ležících na zemi. Mrtvých narkomanů tam na ulicích přibývá zřejmě čím dál více. „Jeden den jsem otevřel zadní dveře od mého obchodu a byla tam mrtvola. Týpek se prostě předávkoval a zemřel. Oni ví, že umírají, ale i tak pořád berou drogy,“ říká Oliveirovi majitel obchodu v centru drogově postižené ulice. „Jediná možnost jak se všeho zbavit, je poslat sem celou armádu,“ doplňuje.

To, že je tamní situace mimo kontrolu, se ukázalo, když se Oliveira ocitl pod palbou. „Prostě jen stáhl okénko a začal střílet po těch závislácích,“ říká Oliveirovi muž, který mu ukazuje ulice Filadelfie. „To, co se tady děje, je tak náhodné. Náš výlet sem je šílený. To bylo jenom dítě,“ pokračuje, když ho najednou přeruší výstřely v pozadí.

Ve své tvorbě se v poslední době zaměřuje převážně na bezdomovce, či drogově závislé. Čas od času poukáže i na jiné problémy, jako třeba na pasáky a jejich prostitutky v americkém městě Las Vegas. Ve velice zajímavém videu ho po tamních ulicích a kasínech prováděla bývalá prostitutka Annie Lobert. Popsala, jak drsný a nechutný život ženy prodávající své tělo mají. „Můj pasák si bral vše, co jsem vydělala. Je to fakt otrokářství. Nemůžete se z toho dostat, jelikož vám vymyjí mozek,“ vysvětluje Lobert.

Mnoho lidí by jistě zajímalo, proč ty slečny své pasáky neopustí. Podle Lobert to je strašně těžké. Pasáci si prý záměrně vybírají zranitelné ženy, které si prošly nějakým životním traumatem. Vytvoří si s nimi tak silné pouto, kdy jim ty slečny i přes veškeré fyzické zneužívání a ubližování důvěřují. Když se však už některá pokusí svého pasáka opustit, nedopadne to prý nikdy dobře. „Jednou v noci mě unesl z benzínové pumpy a vymlátil ze mě duši. Každý pasák vypadá blbě, když ho jedna z jeho holek opustí,“ popisuje Lobert, co se stalo, když se pokusila svého pasáka opustit.

Obsah, který Oliveira ve svých videích ukazuje, je velice zajímavý a často i smutný. „Tylere, vydáváš fakt skvělá videa, která skvěle pomáhají zvýšit povědomí o těchto problémech,“ píše do komentářů pod jeho video na YouTube jeden uživatel. „Máš fakt koule, že něco takového natáčíš. Rádi bychom toho viděli víc. Zůstaň tam venku v bezpečí kámo,“ píše další.