Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác

Václav Sivák | foto: Instagram

Bojové sporty mu zachránily život. Václav Sivák je stále neporažený a nyní ho čeká těžký soupeř

Václav Sivák je jedním z nejnebezpečnějších českých zápasníků. Začínal s karate a vypracoval se na jednoho z nejlepších zápasníků v postoji. Má na svém kontě 25 výher a žádnou porážku. Nyní ho ale čeká další zápas, který bude velmi sledovaný. Neustále se ale diskutuje o zápasu s Mawarem, který by za něj chtěl minimálně milion korun.
  10:32

Václav Sivák je v bojových sportech poměrně známé jméno. I když je v poslední době nejvíce sledované MMA, Sivák dokázal strhnout pozornost na kickbox a thajský box, ve kterém naprosto exceluje. Teprve čtyřiadvacetiletý zápasník má totiž na svém kontě v profesionální kariéře pětadvacet výher a ani jednu porážku. Takovou bilancí si Sivák dokázal vybudovat neuvěřitelný respekt a je jen málo zápasníků, kteří by si na něj troufli. Sivák měl ale složité dětství a bojové sporty mu nejspíš zachránily život. Nyní ho čeká další těžký zápas, který si mnoho lidí rozhodně nenechá ujít. Ve vzduchu je také možný zápas s Tadeášem „Mawarem“ Růžičkou.

Sivák se narodil v Ostravě, kde se spolu se svými kamarády toulal ulicemi a byl dokonce členem pouličního gangu. K bojovým sportům se dostal už ve čtyřech letech, kdy ho jeho otec začal trénovat. Tehdy si poprvé přičichl k thajskému boxu. Právě bojové sporty byly nejspíš jediným důvodem, proč Sivák neskončil podobně, jako jeho kamarádi, kteří se často ocitli v nápravném zařízení nebo ve vězení. Protože měl ale Sivák na bojové sporty opravdu talent a věděl, co znamená tvrdá dřina, rozhodl se vydat jinou cestou, což se mu později opravdu vyplatilo. Sivák má totiž ve skutečnosti za sebou už přes sto zápasu, ale většina z nich byla v amatérské lize. Až posledních pětadvacet zápasů se počítá do jeho profesionální kariéry, i tak si ale Sivák drží titul neporaženého krále.

Talentovaný zápasník má ve své sbírce hned několik titulů. Asi nejvíce je ale pyšný na titul z mistrovství světa WAKO Pro v kickboxu, který se mu dokonce podařilo obhájit. Za zmínku také rozhodně stojí jeho boxerský zápas v organizaci Oktagon, kdy se utkal se sebevědomým Dánem Jonasem Mågårdem, kterého s přehledem porazil, i když se jednalo pouze o box. V Oktagonu se Sivák objevil už dříve. V roce 2021 se totiž stal členem pyramidy turnaje Oktagon Underground, kdy byl největším favoritem na kartě. Už tehdy se ukázalo, jak velký respekt k němu ostatní zápasníci mají. Sivák si totiž mohl vybrat, že bude zápasit jako první a ostatní si mohli vybrat, ke komu se přidají. Sivákovi se všichni vyhýbali a až poslednímu zápasníkovi nezbývalo nic jiného, než se postavit vedle něj. Sivák ho poté v zápase naprosto převálcoval.

Nyní ale Siváka čeká další zápas, který bude rozhodně velmi zajímavý. Organizace KSW mu totiž nabídla zkušeného Michala Królika, který je téměř o deset let starší. Sivák si ale v podobných výzvách libuje a Królik se bude muset mít na pozoru. Čtyřiadvacetiletý zápasník má totiž v sobě velkou agresi a dokázal porazit opravdu velmi zkušené zápasníky. Navíc si jistě nebude chtít nechat odebrat status neporaženého profesionála a Królik tak bude muset předvést ten nejlepší výkon. Oba zápasníci se spolu utkají podle pravidel Muay Thai v malých rukavicích a budou zápasit tři kola po třech minutách. „Zbytečná snaha. Sivák ho stejně porazí. Tak tohle nikdo nečekal, Vašku, rozsekej ho. Ten Królik vůbec neví, co ho čeká. Sivák ho totálně zničí,“ reagují na oznámený zápas, který se bude konat 24. února na turnaji KSW EPIC v Gliwicích, lidé na Instagramu.

Všechny ale také zajímá, zda se Sivák někdy utká s Tadeášem „Mawarem“ Růžičkou. Jejich zápas je totiž velmi žádaný a je jasné, že by to byl velmi tvrdý a nelítostný boj. Růžička se nechal slyšet, že pokud za zápas dostane zaplaceno, klidně Siváka ukončí. Zároveň za něj ale chce minimálně milion korun. „Jestli chce Tadeáš milion, tak já chci alespoň milion a půl. Pojďme do toho, já se na to těším,“ reagoval na Růžičku Sivák. Podle většiny lidí by byl jejich zápas velmi sledovaný, protože jsou oba velmi tvrdí v postoji a ani jeden by se nedržel zpátky. Oba jsou také velmi drsní v osobním životě a byl by to proto také velký souboj po psychické stránce. Zatím ale nikdo neví, kdy se spolu Sivák a Růžička utkají. Kvůli extrémnímu zájmu o jejich střet se ale tohoto zápasu jistě dočkáme.