Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác

Václav Tomanec vlastní tři firmy | foto: instagram.com

Má Marcus Revolta dalšího následovníka? Mladík motivuje k úspěchu a tvrdí, že vydělává miliony

Mladý podnikatel Václav Tomanec natáčí na sociální sítě motivační videa. Ve svých pětadvaceti letech vlastní tři firmy a údajně vydělává miliony. Zároveň vede online kurzy, kde školí ostatní lidi, jak správně podnikat a mezi ostatními podnikateli je velmi vážený. Lidé ale jeho tvorbu odsuzují, prý působí jako Marcus Revolta nebo Andrew Tate.
  16:41

Na sociálních sítích je opravdu mnoho různých motivačních řečníků, kteří se snaží svým sledujícím předat zkušené rady do života. Někteří přitom sami nemají nijak zvlášť úspěšný život. To se ale netýká mladého podnikatele Václava Tomance, který má ve svých pětadvaceti letech vybudované už tři firmy. Tomanec je považovaný za velmi zkušeného podnikatele, který svým sledujícím předává opravdu dobré informace nejen z oblasti podnikání. Na sociálních sítích Tomanec vystupuje jako motivační řečník a i když se mu nedá upřít to, že je opravdu úspěšný, někteří lidé ho zesměšňují a urážejí.

Tomanec studoval podnikání ve Velké Británii, kde získal ambice prosadit se ve světě a nesoustředit se pouze na rodné Česko. Protože se do podnikání pustil po hlavě, za nedlouho se mu podařilo vybodovat svou vůbec první firmu, která je velmi úspěšná. Stál u zrodu společnosti BullAds, která nastavuje strategie kanadským a americkým e-shopům. Tuto firmu ale Tomanec údajně prodal. Vlastní ještě další tři jiné firmy, které jsou zaměřené na marketing a prodej a zároveň se také věnuje školení ostatních podnikatelů, kteří jsou mnohdy o hodně starší než on.

Protože se ale z mladíka stal podle jeho slov úspěšný milionář, lidé v podnikatelském světě k němu vzhlížejí. „Já jsem začal jít získávat klienty, aniž bych měl web a logo, nic jsem vlastně neměl. Ale věděl jsem, že nejdůležitější je získávání těch klientů,“ popsal své začátky Tomanec. Nutno dodat, že ač se profiluje jako úspěšný mladík, dohledatelné dokumenty v obchodním rejstříku svědčí o opaku. Jedna z jeho firem byla založená teprve v listopadu roku 2023, druhá má bilanční sumu zhruba půl milionu a třetí sice milion a půl, závazky společnosti mají hodnotu záporných sto tisíc korun.

Kromě firem a školení podnikatelů, se Tomanec rozhodl přidávat videa na sociální sítě, aby své sledující motivoval. Mladý podnikatel při svých proslovech působí naprosto sebejistě a lidé ho často přirovnávají k Andrewovi Tateovi nebo k Marcusovi Revoltovi. „Strašně lidí, se kterými mluvím, něco dělají týden a potom to vzdají. A to mi jenom říká, jak moc to doopravdy chtějí. Pokud něco děláš týden, měsíc, dva měsíce a nevidíš výsledky a kvůli tomu to vzdáš, tak vím, že nikdy nic velkého nedokážeš, protože všechno zabere nějaký čas, disciplínu a konzistenci,“ říká Tomanec v jednom ze svých videí, které je zároveň proložené různými záběry, které mají udržet pozornost diváků.

Tomanec pochopitelně ze svých kurzů také těží nějaké peníze. Videa, kterými zaplavuje sociální sítě, dělá dobrovolně a zadarmo, nicméně díky nim si dělá reklamu pro svůj online kurz v oblasti podnikání, který pojmenoval The One Percent. O kurz projevilo mnoho lidí zájem a v současné době Tomanec podle svých slov vzdělává přes tisíc lidí. Jeho videa mnoho lidí chválí. Podle nich je Tomanec vzdělaný člověk, který si jde za svým snem. Někteří lidé dokonce tvrdí, že Tomanec má prý dokonce tu nejlepší mentalitu, se kterou se kdy setkali.

Někteří ale tvorbou mladého podnikatele pohrdají a zesměšňují ho. „To je zase ten kluk s cikánským autem a hodinkami od Rolexu. To je hrozný jelito. Asi vyhrál ve sportce, tak mladý člověk nemohl poctivou prací vydělat tolik peněz. Zase tenhle trapák. Hraješ si na Revoltu? Vůbec neví, o čem mluví. Takovej jouda mi bude něco povídat,“ reagují na Tomancova videa někteří uživatelé na sociálních sítích. Z Tomance si také lidé často dělají legraci proto, že ráčkuje, ale někteří lidé ho brání. Podle nich totiž autoři podobných komentářů zkrátka nedokážou unést to, že je Tomanec tolik úspěšný. Tomanec ale na podobnou kritiku nikdy nereagoval, protože videa nenatáčí kvůli tomu, aby někoho bavil, ale jen kvůli tomu, aby udělal reklamu sobě i svému byznysu a také některé alespoň trochu motivoval.