Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Vanesa Červová | foto: instafram.com

Agresivní muž prý způsobil smrt její matky. Příběh finalistky Miss obletěl celý Instagram

Finalistka Miss Essenc Vanesa Červová na Instagramu popsala událost, kvůli které zemřela její matka. Napadl je totiž agresivní cyklista, který její matku mlátil a ta v důsledku zranění zemřela. Červová se ale nechce spokojit s verdiktem, který byl pro muže stanovený. Její příspěvek se šíří na sociálních sítích a lidé jí vyjadřují podporu.
  10:29

Finalistka Miss Essenc Vanesa Červová se na svém Instagramu rozhodla svěřit s tragédií, ke které došlo koncem srpna roku 2022 v Praze. Spolu se svou matkou se vydala nakupovat a jednalo se o zcela normální den. Vše se ale zkomplikovalo po cestě domů, kdy došlo k naprosto nepochopitelnému konfliktu mezi nimi a jedním agresivním mužem. Vanesa Červová se zhruba po dvou letech rozhodla na Instagramu celou situaci, která skončila tragickým úmrtím její matky, dopodrobna popsat.

Červová se dokázala probojovat až do finále v soutěži Miss Essens, ale nedokázala se z postupu příliš radovat. Její matka totiž o několik měsíců dříve zemřela v důsledku napadení agresivního cyklisty. K napadení došlo cestou domů, kdy se matka a její dcera vracely z domů z nákupu. Protože bylo horko, měly v autě stažená okna. Zastavily se u viaduktu u Karlova mostu hned vedle skupinky čtyř cyklistů. Rodiče se dvěma dětmi měly být v centru Prahy hned vedle auta, ve kterém seděli Červovi a děti na kolech měly být velmi rozjívené. Matka s dcerou se mezi sebou začaly bavit o tom, jak je to nebezpečné a jejich konverzaci údajně zaslechla matka dětí, které byly hned vedle nich na kolech. Ta prý řekla svému manželovi, že do ní paní Červová najela autem. Když se na semaforu rozsvítila zelená, paní Červová se rozjela pryč a později si prý všimla, že je sleduje cyklista, vedle kterého zastavila a vůbec nedbá na dopravní předpisy.

„Řekla jsem mamce, ať nás zamkne. Když nás dojel, začal nám bušit do auta a na sklo řidítky kola a řval na mámu, ať vystoupí a jde si to s ním vyřídit jako chlap. Já jsem začala volat policii. On se přesunul na moji stranu, máma u mě stáhla okýnko, aby mu řekla, že voláme policii a ať nás nechá být. On mi přes okýnko sáhl do auta, vyrval mi telefon z ruky a odhodil ho na ulici,“ popisuje Červová incident na svém Instagramu. Rozhodla se prý vystoupit z auta a pro telefon si dojít. Když se vracela zpět, muž ji měl začít mlátit dveřmi od auta. Její matka z auta vyběhla a rozhodla se svou dceru bránit a muž ji začal mlátit. „On ji chytil za vlasy a předklonil ji, aby se nemohla bránit. Dával jí pěstmi do břicha i do hrudníku, kopal do ní. Údery do břicha i hrudníku byly fakt intenzivní a bylo jich hodně,“ popisuje Červová.

Slečna se pokusila svou matku bránit a muž začal mlátit také ji. Její matka se klepala a byla v naprostém šoku. Policie stále nedorazila a mezitím přijely děti i žena od muže, který na Červovy útočil a nijak prý nezasáhly, pouze na napadené ženy cosi pokřikovaly. V důsledku napadení paní Červová 1. září zemřela. Měla totiž vnitřní zranění a také syndrom Takostubo, což je nevysvětlitelné a velmi vzácné onemocnění srdce, kdy dochází k akutnímu selhání srdeční svaloviny. Soud ale celý incident vyhodnotil jako ublížení na zdraví bez následku smrti. Červová uvedla, že státní zástupce navrhuje tříletý trest s podmíněným odkladem na pět let, s čímž se pochopitelně nechce smířit. Zmiňuje, že jsou případy, kdy lidé, kteří pěstují marihuanu, dostávají daleko tvrdší tresty a to přitom ani nezavinili ničí smrt „Přišli jsme o mámu, manželku, kamarádku. Máme navždy zničenou rodinu. Nikdy už to nebude jako dřív,“ píše Červová na svém Instagramu.

Příspěvek, ve kterém Červová popisuje tragickou událost, ke které došlo v roce 2022, má za necelý den přes 40 tisíc lajků a obrovské množství lidí smutný příběh sdílí. Mnoho lidí také příspěvek komentuje a vyjadřuje soustrast rodině Červových. Příspěvek sdílelo také mnoho influencerů a někteří příspěvek okomentovali. „Je mi to moc líto. Doufám, že ten zm*d dostane, co si zaslouží,“ vzkázal Červové tiktoker Jan Michálek. „Vaneso, mísí se ve mně vztek s obrovskou lítostí. Je dobře, že jste zveřejnila váš příběh a věřím, že nakonec zvítězí spravedlnost, pokud vůbec můžeme o nějaké spravedlnosti v takovém případě mluvit. Držte se,“ vzkazuje Červové influencerka Nikola Štíbrová. Případ zaznamenalo také několik lidí na Slovensku, kteří taktéž vyjádřili své nesympatie k tomu, jaký trest je navrhovaný pro muže, který svou agresí ukončil život nevinné ženy. Opravdu mnoho lidí vyjadřuje mladé slečně, která se rozhodla o celém incidentu veřejně promluvit na sociálních sítích, obrovskou podporu.