Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Veronica Biasiol | foto: Profimedia.cz

Veronica Biasiol slavila Den české státnosti o den dřív. Její diáře mají už zase chybu

Veronica Biasiol opět čelí kritice. Sice se v Česku slaví Den české státnosti 28. října, v diáři, který prodává, se slaví už o den dříve. Sice diáře vydává každý rok, stejně tak se zdá, že je tradičně vydává s chybami. Zhruba před dvěma lety byl její diář s překlepy jednou z nejprobíranějších kauz na sítích.
  15:13

Veronica Biasiol patří mezi nejznámější české influencerky. V posledních letech se však snaží na sítích především prezentovat projekty, na kterých pracuje. Mnoho z nich však má nezanedbatelné nedostatky a stávají se terčem kritiky. Nedávno si všimli její fanoušci například chybě v diáři.

Biasiol vlastní diáře prodává už několik let. Zdá se však, že jak je tradičně vydává, tak v nich také tradičně chybuje. 28. října slaví Česko den české státnosti. Podle diáře Biasiol jsme si ale letos připomněli zavraždění knížete Václava už o den dříve, tedy ve středu sedmadvacátého. „Italové to mají evidentně jinak. Asi nějaký časový posun,“ vtipkuje jedna ze sledujících, čímž odkazuje na údajný italský původ mladé influencerky.

Veronica Biasiol prodává diáře s chybami

Zdá se však, že má Biasiol s diáři problém. Zhruba před dvěma lety bylo s jejím jménem nejčastěji skloňované právě slovo diář. Proč? Měla v něm několik nejen faktických, ale i gramatických chyb. Tehdy byla z reakcí fanoušků zklamaná. Přiznala však, že na projektu nepracovala sama a měla zaplaceného korektora i editora, kteří si chyb nevšimli. Zároveň si však chyb nevšimla ani ona a nechala na obrázcích Dubaj nakreslenou v Indii. Biasiol sice tehdy tvrdila, že co si člověk neudělá sám, to nemá, i přes to ani tentokrát chybu se státním svátkem neodhalila.

Diáře však nejsou jediným jejím projektem, který v poslední době vzbudil na sociálních sítích debaty. Nedávno Biasiol vydala limitovanou kolekci kosmetiky ve spolupráci se značkou Gabriella Salvette, ze které je ona sice nadšená, fanoušci jsou na druhou stranu poměrně zdrženliví. Někteří spekulují nad kvalitou jednotlivých produktů, jiným se nelíbí propagační fotky. Produkty péče o pleť totiž nafotila se silným líčením, za což byla hojně kritizovaná. „Ta komediantka fotí skin care ve full glam,“ napsal tehdy do stories na Instagramu k fotce Biasiol influencer Tadeáš Kuběnka.

V neposlední řadě je také třeba zmínit umělé řasy, na které mnozí v souvislosti s novou kosmetickou kolekcí odkazují. Prodávala je jako veganské, nakonec se však ukázalo, že byly vyrobené ze srsti norka. Současná kolekce by měla být veganská doopravdy, mnozí si však neodpustí komentář, kterým odkazují na incident s řasami.

Témata: Veronica Biasiol