Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Veronica Biasiol | foto: Profimedia.cz

Biasiol nebo Horáková? Sociální sítě řeší jméno a původ influencerky a finalistky miss

Veronica Biasiol je jednou z předních postav československého internetu. Často je i poněkud kontroverzní, ať už jde o její značky, vztahy, ale i jméno. A právě to se v poslední době řeší více než kdy jindy. Biasiol už dobrých pár let na internetu tvrdí, že má své díky italskému původu. Nyní se však po letech objevila po boku svého otce a jeho jméno všechny překvapilo. Nejmenuje se totiž Biasiol, ale má typické české příjmení Horák.
  11:31

Veronica Biasiol už na internetu působí poměrně dlouhou dobu. Velkou část její kariéry se často řešilo i její příjmení. Sama influencerka vždy tvrdila, že cizí příjmení Biasiol kvůli svému italskému původu, nabízelo by se, že po otci. Otce však na svých sociálních sítích nikdy neprezentovala a naopak se několikrát nechala slyšet, že s ním nemá dobré vztahy, nijak spolu nevychází a prakticky se ani nestýkají. Před pár dny se ale po boku svého tatínka objevila na slavnostním otevření jeho showroomu se šperky a na povrch vyplulo jeho opravdové jméno Horák. Ostatně to, že se Veronica Biasiol dříve jmenovala Veronika Horáková, je na sociálních sítí dlouhou dobu diskutovaná věc.

Plníme si sny a jedním z nich je i otevření nového showroomu a piercingového studia v Liberci

25. dubna 2024 v 15:19, příspěvek archivován: 26. dubna 2024 v 10:58

Biasiol byla ve světě sociálních aktivní ještě za dob popularity platformy ask.fm a pamětníci, co používali sociální sítě již v tu dobu, pamatují, že i tam se často původ a jméno blogerky řešil. Mnoho fanoušků už tehdy spekulovalo, že Biasiol je spíše umělecká přezdívka a že v dokumentech má blogerka své pravé, hezky české jméno – Veronika Horáková. Objevovaly se i snímky obrazovek, kde se maminka Veroniky na Instagramu nejmenovala jako Biasiol, ale Biasioni a podobné.

První vlaštovky toho, že Biasiol možná o svém jméně neříká úplně pravdu, byly i oficiální fotky ze soutěže Miss Liberec, které se, tehdy ještě Horáková, zúčastnila. Pod veškerými fotkami s obličejem Veroniky totiž bylo příjmení české, nikoliv italské. „Je mi sedmnáct let, měřím 173 cm a moje míry jsou devadesát, šedesát tři, devadesát. Jsem blogerka a studentka Střední průmyslové školy textilní v Liberci,“ psalo se v roce 2016 v medailonku dívky číslo sedm Veroniky Horákové.

Blogerka a influencerka ale stále jela svůj příběh o italských kořenech, se kterým sice není v kontaktu, ale jeho příjmení jak ona, tak její matka nesou. V několika rozhovorech jí i v dřívějších letech byla položena otázka směřující na vztahy s otcem. „Mám prostě mámu, odpověděla v jednom z nich. Svou matku Kláru Biasiol dlouhá léta vyzdvihovala, označovala jako úspěšnou podnikatelku, chlubila se s ní na sociálních sítích a hlavně ji považovala za svůj největší životní vzor.

Teď je vše ale úplně jinak. Po matce Kláře není ani vidu ani slechu a Biasiol se místo toho před pár dny pochlubila svým otcem. Ten je momentálně také kariérně úspěšný a nejeden fanoušek tak nabyl dojmu, že Biasiol má zkrátka blíž k tomu, komu se v daný moment daří. „Najednou jí otec nevadí,“ pozastavila se jedna z fanynek ve facebookové skupině nad tím, že vztahy s otcem se asi v průběhu let urovnaly a teď je největším vzorem influencerky místo matky on.

Ať jsou rodinné vztahy mladé podnikatelky jakékoliv, jedna věc zarazila všechny. Otec, se kterým Biasiol pózovala na slavnostním otevření jeho obchodu se šperky se jmenuje Horák. To by znamenalo, že se potvrzují teorie zástupu sledujících a Biasiol jak o svém příjmení, tak původu celou dobu lhala. „Přejmenovala se ona i její máma, kde to Biasiol vzala nevím … ale ona je holka ze sídliště z Liberce,“ napsala svůj názor do diskuze v komentářích jedna ze sledujících a dalo by se říct, že situaci vystihla zcela trefně.

Je tedy poněkud zvláštní, že pravého příjmení svého otce se Veronica Biasiol zřekla, za každou cenu si s matkou vymyslely nové a teď není po matce žádná stopa a blogerka nadšeně přidává fotky jak otce, tak dárků od něj.

Témata: Veronica Biasiol