Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Kam se poděli ViralBrothers? | foto: youtube.com

Kam se poděli ViralBrothers? Oba se pustili do investování a radí lidem

Úspěšní youtubeři Erik Meldík a Čeněk Stýblo už dlouho nenatáčí videa na svůj YouTube kanál ViralBrothers. Oba se totiž rozhodli zasvětit svůj život investicím a založili si své vlastní kanály, kde diváky učí různým věcem ohledně investování. Stýblo se rozhodl rozjet dvě firmy, které mu buď vynesou stamiliony nebo zbankrotují.
  19:00

V dnešní době existuje jen málo lidí, kteří sledují sociální sítě a zároveň nezaregistrovali YouTube kanál ViralBrothers. Jeho tvůrci Erik Meldík, pravým jménem Petr Melicherík a Čeněk Stýblo, pravým jménem Jiří Michna, ale postupem času přestali na YouTube natáčet a tím zklamali mnoho svých fanoušků. Jejich tvorba byla totiž svého času jedinečná a i v dnešní době se někteří lidé na jejich kanál vrací, aby si připomněli staré časy se svými oblíbenými youtubery. Oba jsou ale nyní zaměření na zcela jinou věc. Melicherík i Michna totiž investují a svým fanouškům radí, jak se mohou do investování zapojit také.

První video se na Kanále ViralBrothers objevilo 13. listopadu 2011, oba youtubeři ale videa tvořili už předtím. Měli totiž spolu s přáteli kanál Sketch Brothers, nakonec se ale rozhodli oddělit se a vydat se vlastní cestou. Všechno to začalo tím, když Michna v autě natočil spícího Melicheríka a rozhodl se na něj udělat prank. Předstíral, že s autem najíždí do vlaku a tím odstartoval jejich společnou kariéru. Video si totiž lidé oblíbili a později se k němu oba tvůrci vrátili.

Ještě předtím ale začali točit dělat sérii „Debilní kecy“, která se setkala s neuvěřitelným úspěchem. Později mezi sebou rozjeli prankovou válku a právě díky prankům si jich všimlo také mnoho zahraničních diváků. Ke konci jejich youtuberské kariéry, měl proto kanál ViralBrothers 2,6 milionů odběratelů a jejich nejsledovanější video má 38 milionů zhlédnutí. Podobná čísla má spousta dalších videí na kanálu, tvůrci ale od své tvorby upustili.

Na kanálu ViralBrothers se sice tu a tam objevilo nějaké krátké video, rozhodně už ale nemělo takový úspěch jako kdysi. Melicherík měl navíc jiné věci, o které se musel starat. Jeho přítelkyně totiž otěhotněla a nejen kvůli tomu musel přestat se svými oblíbenými pranky. Zůstal mu ale instagramový profil ViralBrothers, z něj si udělal svůj osobní profil. To byl pro Melicheríka jistě dobrý tah, protože ho v současné době sleduje 617 tisíc lidí. Melicherík na něm zveřejňuje příspěvky s rodinou a také propaguje různé firmy a společnosti.

Zároveň si ale založil svůj vlastní YouTube kanál Erik Investor, na který přidává různé rady a tipy pro nováčky ve světě investování. Pro spoustu lidí je taková tvorba přínosem a samozřejmě Melicheríka chválí. „Konečně někdo, kdo má dosah a vysvětluje mladým lidem, jak to funguje na finančním trhu. Super,“ pochválil Melicheríkovu tvorbu jeden uživatel na YouTube. Melicherík má ale zároveň ještě druhý YouTube kanál, kam přidává různé rodinné vlogy.

Michna se také pokoušel rozjet svou vlastní youtuberskou dráhu jako poradce ve světě investování. Jeho videa ale neměla takový úspěch, jako ta Melicheríkova a proto nakonec svou tvorbu videí vzdal. I jeho videa si přitom lidé chválili a byli rádi, že například mluví o kryptoměnách a akciích různých společností. Michna zároveň rozjel velmi povedený projekt, který nazval „Miliony nebo bankrot“. Rozhodl se totiž založit dvě nové firmy, které mohou buď vydělat stovky milionů nebo zbankrotovat.

Celou svou cestu si zároveň dokumentoval a přidával na svůj YouTube kanál. „Po dlouhých letech, kdy jsem se živil točením videí, jsem si chtěl dokázat, že něco takového dokážu. To, že se tu s vámi dělím o svou podnikatelskou cestu veřejně, je pro mě i trochu zavazující,“ svěřil se svým odběratelům Michna. Youtuber se spolu se svým kamarádem rozhodl prodávat vlastní chilli omáčky. Firma se jmenuje Hot Bee a vypadá to, že má o chilli omáčky mnoho lidí velký zájem.

Jeho druhým projektem byl startup platformy Ikiseq, na které se podílel také promotér organizace Oktagon Ondřej Novotný. Principem platformy je možnost investovat do talentovaného člověka a tím mu pomoci kariérně růst. Samotní tvůrci nazývají projekt „Investice do lidského potenciálu“. Svůj progres si Michna poctivě zaznamenával na YouTube, už skoro rok se ale na jeho kanále neobjevilo žádné video.

Oba youtubeři tedy vzali svět investování útokem a rozhodně se jim daří. Je totiž známo, že jsou oba milionáři a Melicherík svůj luxusní život často sdílí na sociální sítě. Oba už navíc mají děti a to, že jsou jejich rodiče finančně nezávislí znamená, že je čeká dětství plné úžasných zážitků.