Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

YNW Mellymu pořád hrozí trest smrti | foto: instagram.com

Žalobci chtějí použít rapperovy texty skladeb proti němu. YNW Mellymu pořád hrozí trest smrti

Už je to pět let, co byl rapper YNW Melly obviněný z vraždy dvou svých přátel. Nově se ale žalobci rozhodli, že proti němu použijí jeho vlastní texty skladeb jako důkaz, že opravdu vraždil. Rapperův zástupce se proti návrhu odvolal a soud zatím nerozhodl, zda návrh zamítne nebo přijme. Rapperovi vyjadřuje mnoho lidí podporu.
  10:51

Rapper Jamell Demons, který vystupuje pod uměleckým jménem YNW Melly, je už dlouho vyšetřovaný kvůli podezření z vraždy dvou svých přátel. Obviněný je už od roku 2019 a stále nezdá finální verdikt. Nově ale v jeho případu došlo k velké změně, protože žalující strana požaduje, aby byly texty jeho písní brané jako důkazy. Pokud by soud tento návrh schválil, pro Demonse by to mohlo být opravdu velkým ztížením jeho případu, nehledě na to, že pokud by nakonec soud prohrál, mohl by být odsouzený k smrti. Demonsův právník se ale proti návrhu, aby byly texty jeho svěřence použité jako důkazní materiál, odvolal. Na sociálních sítích je ale Demons neustále velmi populární a především jeho videa ze soudní síně.

Jamell Demons, čtyřiadvacetiletý úspěšný rapper, musel na nějaký čas odložit práci na své hudbě a začít se naplno věnovat dlouhému soudnímu procesu. Byl totiž obviněný ze zabití dvou rapperů, Christophera „Juvyho“ Thomase Jr. a Anthonyho „Sakchasera“ Williamse, kteří byli zastřelení v autě. K vraždě došlo v říjnu roku 2018. Podle žalobců měla být vražda zinscenovaná tak, aby to vypadalo, že oba rappeři byli zastřelení útočníky z projíždějícího auta. V roce 2019 byl ale z vraždy obviněný Demons, který se s oběma rappery přátelil. On sám přitom den po vraždě svých kamarádů přidal na Instagram několik příspěvků, kterými se s nimi srdceryvně loučil. To ale očividně nestačilo k tomu, aby nebyl pro ostatní podezřelý z toho, že rappery zabil právě on.

Demons byl zatčený a od té doby se musel dostavit na spoustu soudních líčení, která trvají do teď. Nově se ale žalující strana rozhodla k velmi překvapivému kroku. Požaduje totiž, aby byla jeho skladba „Murder on My Mind“ zahrnutá mezi důkazy proti Demonsovi. Pravděpodobně kvůli textu, který je pro rappera nyní velmi nepříznivý. „Nabil jsem pistoli, natáhl ji a dvakrát na něj vystřelil. Jeho tělo kleslo na podlahu, v očích měl slzy. Chytil mě za ruce a řekl, že se bojí zemřít. Řekl jsem mu: ,Je příliš pozdě, příteli, je čas se rozloučit´. A zemřel mi v náručí,“ rappuje Demons ve své skladbě.

Demonsův právník Raven Liberty ale pochopitelně s podaným návrhem žalující strany nesouhlasil. „Navrhnout něco takového, navíc po tak dlouhé době, je zkrátka jen nedílnou součástí toho, co celou dobu dělali,řekl Liberty pro deník Miami Herald s tím, že kancelář státního zástupce poskytla týmu právníků Demonse ujištění, že texty nebudou proti němu určitě použité a to už před třemi lety. Žalobci ale chtějí proti Demonsovi použít jako důkaz dokonce pětapadesát jeho dalších skladeb a Liberty se proti tomuto návrhu samozřejmě odvolal. Soud ale zatím návrh ani neschválil a ani nezamítl. Protože Demonsovi hrozí trest smrti, soudci musí postupovat opravdu pečlivě.

O Demonsův instagramový profil se mezitím stará někdo z jeho blízkých. Přidává různé příspěvky z rapperovy tvorby a také fotky ze soudních síní. Lidé Demonsovi vyjadřují obrovskou podporu. „To, že ho nepustí ani na kauci do domácího vězení po pěti letech, je fakt šílené. Nemáte důkazy a on musí své nejlepší roky trávit v cele. Melly se určitě nechoval nejlíp, ale tohle si nezaslouží. Pusťte ho. Melly, jsme s tebou. Drž se chlape,“ komentují Demonsovy příspěvky uživatelé na Instagramu.

Demons se ale i nadále velmi často objevuje uživatelům TikToku. Velmi populární je totiž video, ve kterém stojí spoutaný ve vězeňském oblečení a rozhlíží se po soudní síni. Pro mnoho lidí je naprosto nepochopitelné, že je jejich oblíbený rapper vyšetřovaný pro vraždu. Někteří ale mají jasno. „Je úplně jasné, že to udělal. Tihle lidé svoje problémy řeší takhle. Po*ral to, tak ať za to zaplatí. Stejně je Melly zabil a oni mu přitom věřili,“ hodnotí celou situaci uživatelé na TikToku. Jak ale několikaletý soudní proces s Demonsem dopadne zatím nikdo neví. Většina lidí samozřejmě doufá, že se rapper vyhne trestu smrti, to ale stále není jisté.