Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Youtuber Rady si zahraje ve filmu. | foto: Facebook.com

Youtuber Rady si zahraje ve filmu o Bedřichu Smetanovi. Hraní však prý není pro něj, má vadu řeči

Filmy už nejsou jen pro známé herce. V poslední době se do nich dostávají i influenceři. V připravovaném snímku o Bedřichu Smetanovi si zahraje známý youtuber Rady. Redakci Antiyoutuber.cz popsal, jaké bylo natáčení. Za zkušenost je prý rád, znovu by do toho však prý už nešel.
  7:00

Příští rok to bude už dvě stě let od narození hudebního génia Bedřicha Smetany. Na jeho počest se tak produkce 11:11 production rozhodla, že o něm natočí celovečerní film. Zřejmě si uvědomují, že se jedná o téma, které mladší generaci tolik blízké není. Rozhodli se tak do filmu obsadit i známé postavy české influencerské scény. Ve filmu si tak zahraje známý youtuber Radion Drozdov alias Rady a Martina Pártlová známá z youtuberské trojice říkající si 3v1.

S natáčením Neslyším ničeho pokračujeme i během svátečního dne.

Záběry z 15. a 17. 11.

Již brzy..

#bts #zabery #tvorba #nataceni #kamera

18. listopadu 2023 v 12:23, příspěvek archivován: 5. prosince 2023 v 15:07

„Chceme život Smetany přiblížit mladé generaci, proto jsme do hlavních rolí obsadili zpěvačku Martinu Pártlovou a youtubera Radiona Drozdova – Radyho. Čeká je velké společné filmové dobrodružství, které jim ve filmu zařídí herecké eso Jaroslav Dušek,“ říká producent Lukáš Blažek v tiskové zprávě produkce.

Pro Radyho to je první zkušenost, co se týče tak velikého natáčení. Ačkoliv videa tvoří delší dobu, YouTube a film se podle jeho slov nedá srovnávat. „Je to úžasný. Je to něco jiného než YouTube. Taky to je mluvení před kamerou, ale je něco jiného hrát, zkoušet, zapamatovat si text, předat nějaké emoce publiku, než to co dělám normálně,“ říká Rady pro redakci Antiyoutuber.cz. Je prý velice rád, že si mohl vyzkoušet zahrát si ve filmu nějakou větší roli.

Rady má ztvárnit nejlepšího přítele hlavní postavy. Film má být o režisérce, která chce natočit film o Smetanovi. Jelikož má však omezený rozpočet, musí experimentovat. Zapojí tak do natáčení youtubera, kterého ztvární právě Rady.

Man of many feces

20. listopadu 2023 v 20:25, příspěvek archivován: 5. prosince 2023 v 15:07

Zapojení influencerů a youtuberů do filmu není vždy některými lidmi bráno pozitivně. To šlo například ukázkově vidět na filmu Cool Girl, kde se objevily hned tři známé influencerky, konkrétně Anna Šulcová, Dominique Alagia a Kristal Shine. Mimo jejich špatné herecké výkony sledující kritizovali právě jejich celkové působení ve filmu. Na kritiku je připravený i Rady.„Samozřejmě že to očekávám. To je jasný. ,Youtuber ve filmu? Co si myslí, že dělá?’ a takhle. Je to samozřejmost, ale chtěl jsem si to zkusit,“ vysvětluje Rady.

Rady je na české youtuberské scéně už dvanáct let. Do filmu šel tak prý proto, že si chtěl vyzkoušet něco jiného a nového. „Řekli mi, ať se toho nebojím, i hlavní herečka je neherečka. Takže jsem se nechal překecat,“ vysvětluje Rady, že se lidmi z produkce znal už dříve a ti mu nabídli roli ve filmu.

Podle Radyho slov se jedná o jeho první, ale také poslední hereckou zkušenost. Ačkoliv si celé natáčení prý náramně užil, není to podle něj něco, v čem je dobrý. „Nemyslím si, že jsem dobrý herec. Učení textu mi zrovna moc nešlo. Mám ještě vadu řeči, takže asi nejsem na tohle dobrý herec,“ říká. Celé natáčení je prý pro Radyho už u konce. Film by měl vyjít v příštím roce.