Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta

Yzomandias | foto: Profimedia.cz

Yzomandias chystá pokračování jeho legendárního alba. Fanoušci na něj čekali 8 let

Rapper Yzomandias bude brzy vydávat pokračování dnes už legendárního stejnojmenného alba. Odhalil názvy písní a zveřejnil k novému albu trailer, ve kterém tři skladby pustil. Teď navíc pořádá soutěž o poslech alba u něj v nahrávacím studiu. Zúčastnit se však mohou jen ti, kteří si za to zaplatí.
  14:51,  aktualizováno  6. září 13:09

Yzomandias, vlastním jménem Jakub Vlček, je bezpochyby jedním z nejznámějších a nejpopulárnějších českých rapperů. Na novou hudbu, kterou vytvoří, se těší většina rapových posluchačů. Jednoho jeho projektu se však nemohli dočkat několik let. Pokračování jeho v podstatě dnes už legendárního alba Yzomandias se po nekonečném čekání blíží.

O albu Yzomandias II s podtitulem Zpátky Na Svoji Planetu se v české rapové komunitě mluví už zhruba osm let. Yzomandias totiž bylo rapperovo první hudební album, které vydal v roce 2015 a dodnes je pro český rap revoluční. Mnozí tvrdí, že na něm dokončil přerod z postavy Logica do postavy dnešního Yzomandiase.

Od té doby se o pokračování alba neustále mluvilo, on sám ho několikrát zmínil, dlouho se však nic nedělo. Na koncertech už několik let natáčí videoklip k jedné z písní, což je všechno, co o albu fanoušci donedávna věděli. Nedávno však na Instagram napsal, že se album blíží a zveřejnil i názvy jednotlivých skladeb. Na novém albu jich bude třináct.

Ač si mnozí mysleli, že se na novém albu dočkají nějaké neobvyklé spolupráce, nestane se tak. Posluchači se mohou těšit na tři skladby s Nik Tendem, se kterým tvoří hudbu pravidelně už několik let. Na podzim s ním vydal i společné hudební album. Dále se objeví například rappeři PTK, Hasan nebo Saul.

V pondělí večer navíc zveřejnil i krátký trailer k novému albu, ve kterém odhalil pasáže ze tří písní. Dvě z nich však už někteří fanoušci mohli slyšet. K jedné z nich nedávno natáčel v Pardubicích videoklip a požádal jeho sledující, aby na natáčení přišli. K druhé natáčejí už dříve zmíněný videoklip na koncertech. Nutno dodat, že trailery k hudebním albům nejsou obvyklé. „Chtěl jsem přijít s něčím úplně novým,“ vysvětlil Yzomandias na Instagramu.

Že něco Yzomandias chystá však mohli sledující tušit už delší dobu. Na začátku léta totiž vydal znovu album Yzomandias s lepším zvukem s dvěma novými skladbami. Na střeše pražského klubu Fuchs2 se také nedávno objevil symbol, který Yzomandias často používá a mnozí si ho s ním spojují. Stejný symbol se objevil také v Bratislavě.

Soutěž pro předplatitele

Yzomandias také nedávno na Instagramu oznámil nový profil labelu Milion+ na platformě pro monetizaci obsahu Herohero.co. Členové tam budou přidávat nezveřejněné videoklipy, záběry z natáčení, vlogy a další obsah. Teď tam navíc pro předplatitele Yzomandias pořádá soutěž. Vybere někoho z předplatitelů, kterému nové album v pardubickém nahrávacím studiu pustí dřív, než bude vycházet.

Fanoušci se už teď nemohou nové hudby dočkat. Vzhledem k tomu, že se několik let o albu jen mluvilo, je pro některé nepředstavitelné, že se konečně pokračování dočkají. „To bude bomba. V roce 2015 jsem poslouchal Yzomandiase, když jsem jezdil autobusem do školy. Teď mám dítě a nemůžu se dočkat,“ píše jeden z fanoušků.

Nové album by mělo vycházet 15. září a už ve čtvrtek se dočkají fanoušci prvního videoklipu ke skladbě „Na Rohu“ ve spolupráci s Nik Tendem.