Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Kluk s kamením | foto: Antiyoutuber.cz

Kluk s Kamením se vydal na Zemi Živitelku. Podpořil Babiše a zkritizoval vládu

Kluk s Kamením, vlastním jménem Ondřej Untermüller, vyrazil na aerosalon Země Živitelka. Na takové akci prý nemůže chybět. Natáčí videa od stánku koncernu Agrofert a proslovy někdejšího premiéra Andreje Babiše. Zároveň kritizuje rozhodnutí současné vlády.
  6:00

Ve čtvrtek začal devětačtyřicátý ročník agrosalonu Země Živitelka. Do Českých Budějovic vyrazily desítky tisíc návštěvníků a mezi nimi i Kluk s Kamením, vlastním jménem Ondřej Untermüller. Hlavními tématy letošní výstavy by měly být vysoké ceny potravin a udržitelnost.

Untermüller prý na takové akci nemůže chybět a brzy začal zveřejňovat příspěvky na Instagramu. „Tady doopravdy nemůžu chybět. Je to největší agrovýstava jak na jihu Čech, tak v Česku,“ povídá a natáčí prostory českobudějovického výstaviště.

Letošní ročník sice ve čtvrtek neuvedl prezident Petr Pavel, na pódiu se však objevil premiér Petr Fiala. Mimo jiné při svém proslovu obvinil největší české koncerny z toho, že nasadily na potravinách nasadily příliš vysoké marže, čímž narážel na koncern Agrofert a potažmo bývalého premiéra Andreje Babiše. Podle toho však Agrofert za vysoké ceny potravin nemůže.

Ty Vary. Jsou tak krásné. #foryou #klukskamenim #karlovy_vary

5. července 2023 v 16:50, příspěvek archivován: 25. srpna 2023 v 14:48

Zdá se, že Untermüller někdejšího premiéra podporuje. Na Instagram přidal video, ve kterém stojí Babiš s mikrofonem před skupinou lidí a mluví o současném premiérovi. Ve spojitosti s Fialou zmiňuje slova jako panoptikum, Potěmkinova vesnice a směje se. Untermüller zpovzdálí Babiše natáčí.

Později influencer, jehož přezdívka sahá až do dob pořadu Ano, šéfe! televize Prima, přidal video ze zóny Agrofertu. „Tak jsem se zastavil u jejich stánku. Můžete si tady zasoutěžit a tak dále. Je to tady skvělý,“ povídá Untermüller s kulisou magazínů Agrofert.

Podporou Babiše se Untermüller už několik let netají. Už před pěti lety totiž kandidoval do zastupitelstva Písku za hnutí ANO. Pro něj se rozhodl právě kvůli někdejšímu premiérovi. O něm tehdy řekl, že dělá pro lidi hodně, například je zaměstnává. Podle Untermüllera chtěl Babiš pro český národ něco udělat a umí dobře mluvit.

Untermüller se mimo jiné také rozzlobil na současnou vládu. Schválila totiž ve středu rozšíření okruhu vozidel, u kterých bude nutné platit povinné ručení. Rozšíření se týká například elektrických koloběžek a zahradních traktorů. To se Untermüllerovi nelíbí. „Tohle už je fakt moc. Je to vůbec demokracie?“ ptá se lovec celebrit na Instagramu.

Zdá se však, že si Untermüller Zemi Živitelku užívá. Sledujícím na Instagramu zazpíval píseň Veď mě dál, cesto má v interpretaci Pavla Vítka u které i zatancoval.

Témata: Kluk s kamením