Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Výchova mormonských rodičů je podle jejich dcery extrémní | foto: inszagram.com/officialsharifranke

Dcera matky, která dávala dětem do ran pepř a med, poprvé promluvila. Trpí panickými záchvaty

Matku z kanálu 8 Passengers před dvěma měsíci zatkla policie. Čelí obvinění z týrání dětí, do ran jim měla údajně dávat kajenský pepř a med. Teď promluvila po dlouhé době její dcera. Má prý život vzhůru nohama. V poslední době častokrát plakala a měla také panické záchvaty. Pomoc vyhledala u terapeuta a Boha.
  16:02

Před dvěma měsíci se na sociálních sítích objevily informace, které potvrzovaly, že Ruby Franke, roky kritizovanou mormonskou matku z youtubového kanálu 8 Passengers zatkla policie. Čelí totiž obvinění z týrání dětí. Měla jim mimo jiné dávat do ran kajenský pepř a med.

Kanál 8 Passengers vzbudil nejednu debatu za dlouhé roky jeho fungování. Rodiče Ruby a Kevin Franke natáčeli totiž úplně všechno, co se týkalo jejich dětí. Sice fanoušky nejdříve zajímalo, jak děti vychovávají a co s nimi zažívají, později si však začali všímat, že jejich výchova je přinejmenším striktní.

Po tom, co diváci dlouho spekulovali, zda některé tresty nehraničí s týráním dětí, se ukázalo, že měli pravdu. Na konci srpna policie v Utahu zatkla Ruby Franke společně s její spolupracovnicí Jodi Hildebrandt po tom, co k sousedům uteklo dítě Franke s lepicí páskou na končetinách.

Od té doby se objevilo mnohem více znepokojivých informací. Při prohlídce domu, odkud ženy policie odvezla, se našla směs kajenského pepře a medu, kterou měly společně dávat dětem do ran, když zlobily. Policisté také objevili uzamčenou místnost za kovovými dveřmi od trezoru, ve které byly provazy, pouta a obvazy. Franke se hájí tím, že její děti mají problémy a sexuálně se znásilňovali navzájem. Proto musela přistoupit k různým trestům.

Celé vyšetřování není ani pro jednoho člena její rodiny příjemné. Po tom, co byla Franke zatčena její nejstarší dcera Shari napsala na Instagram, že konečně přišel moment, na který všichni čekali. Teď promluvila o celé situaci znovu. „Neexistují slova, která by vyjádřila, jak moc se můj život otočil vzhůru nohama. Plakala jsem, měla jsem nespočet panických záchvatů, měla jsem také možná až moc zmrzliny. Ale život jde dál,“ píše na Instagramu. Dodává také, že jí přežít náročné dny pomohla terapie, ale i Bůh.

Tvrdí, že se za poslední týdny naučila žít spokojenější život, i když to, co se teď děje, je hrozné. Prý jediné, na co dokáže někdy myslet je to, že se chce schovat v bytě a nevylézat ven. I přes to se naučila žít naplněný život. Poprosila také o modlitby jejích sledujících na další dny soudního procesu.

Otec dětí Kevin se v současné době snaží všechny nezletilé děti dostat do péče. Zároveň s Shari údajně obnovují zdravý vztah otce a dcery. On však čelí velké kritice. Ač poslední rok prokazatelně s Ruby nežil, už dříve byli oba za výchovu dětí kritizovaní. „Možná teď nic nedělal, ale musel o tom vědět. Nic mu nevěřím,“ píše jeden z diváků.

Na sítích se v posledních dnech objevilo také video ze zatčení Franke a Hildebrandt, které zanechalo nejednoho diváka v šoku. Do domu se totiž snažilo dostat několik ozbrojených policistů a těžkooděnců a tak, ač se mnohým zdálo, že není situace natolik vážná, zveřejněné záběry ukazují opak.