Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Ruby z kanálu 8 Passengers | foto: instagram.com/moms_of_truth

Do ran dávala matka dětem kajenský pepř a med. Její děti se prý sexuálně zneužívají navzájem

Mormonská matka Ruby Franke byla dříve youtuberka, teď sedí ve vazbě. Čelí šesti obvinění z ublížení na zdraví dětem. Svazovala jim končetiny lepicí páskou a následně jim do ran dávala Kamenský pepř s medem. Rodina tvrdí, že o ničem nevěděla. U soudu Franke vypověděla, že se její děti už několik let sexuálně zneužívají navzájem.
  16:21

Téměř před měsícem se objevily informace, že matku z youtubového kanálu 8 Passengers Ruby Franke zatkla policie. Dvanáctiletý syn utekl z domu její kolegyně Jodi Hildebrandt, ve kterém všichni zrovna bydleli. Měl na rukách i nohách lepicí pásku a prosil o jídlo a vodu. Sousedé tehdy zavolali na policii a od té doby se dostávají na povrch téměř každý den čím dál tím více znepokojivé informace.

Franke společně s manželem Kevinem několik let natáčela na teď už platformou YouTube zrušený kanál 8 Passengers. Po celou dobu byla výchova mormonských rodičů z Utahu diváky poměrně kritizovaná, nikdo však nevěděl, jak moc vážná situace je. Franke a Hildebrandt v současné době čelí obvinění ze šesti případů ublížení na zdraví dětem. Kevin už v té době s obviněnou nežil.

Nejzávažnější případ se týká dvanáctiletého chlapce, který v podstatě celý případ odstartoval. Policii se totiž svěřil, že do otevřených ran mu obě ženy dávaly kajenský pepř s medem. Následně policie v domě, ve kterém byly ženy s dětmi zadrženy, našla misku s pastou z kajenského pepře a medu. Policisté také objevili uzamčenou místnost za kovovými dveřmi od trezoru, ve které byly provazy, pouta a obvazy.

Později se na veřejnost dostaly úryvky z výpovědi Franke. Ta u soudu tvrdila, že jedno její dítě sexuálně zneužívá několik let jiné její dítě. Následně prý začaly obě děti zneužívat ostatní. Další potomek podle jejích slov údajně sexuálně zneužil více než dvacet osob, včetně bratranců, sestřenic a sousedů. Zároveň jedno z jejích dětí údajně mělo od tří let sledovat filmy pro dospělé. Ke svým tvrzení však neposkytla Franke žádné důkazy.

U soudu byl přítomný i manžel Kevin, který už údajně tou dobou s Ruby nebyl v kontaktu. Podle dostupných informací údajně žil v jiném domě s nejstarším synem Chadem, který se už před několika lety od rodiny distancoval. Relativně dlouhou dobu Kevin žádal o to, aby byly děti svěřeny do jeho péče, což se nakonec nestalo. Zároveň dostal pokyn od soudu, aby se nevyjadřoval do médií.

Stále častěji se objevují další členové z širšího okruhu rodiny, kteří se k celé situaci vyjadřují. Mnoho z nich tvrdí, že jsou v šoku a o ničem nevěděli, i přes to je však nutné dodat, že celé roky byla videa na YouTube 8 Passengers veřejná a už tehdy byly některé činy obou rodičů přinejmenším kontroverzní. Právě kvůli tomu mnozí tvrzení dalším členům rodiny nevěří.