Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Andrew Tate je opět v problémech | foto: instagram.com

Andrew Tate je opět v problémech. BBC získala konverzace, ve kterých se mluví o týrání žen

Andrew Tate se musí opět potýkat s nepříjemnou věcí, která může výrazně ovlivnit jeho případ. Zpravodajská stanice BBC totiž získala tisíce stránek konverzace, ve kterých mluví o manipulování s ženami a jeho zaměstnanci se chlubí jejich týráním. Prostřednictvím konverzací se mohou objevit noví klíčoví svědci a Tate může čelit dalším obviněním.
  19:00

Kontroverzní influencer Andrew Tate a jeho bratr Tristan Tate se už jistě nemohou dočkat, až budou znát finální verdikt jejich případu. Oba jsou totiž obvinění ze znásilnění a obchodování s lidmi a jejich případ už se řeší opravdu dlouho. Neustále se ale objevují nová ztížení a nyní k nim přibylo další. Už v minulosti se totiž probíraly uniklé zprávy, které měl údajně Tate psát svým zaměstnancům a vysvětlovat jim, jak manipulovat se ženami. Nyní ale unikla ven celá konverzace a zatím se objevilo už 45 potencionálních obětí, které se mohly stát nebo staly, obětmi manipulace a vydírání Tatea.

Influencer měl totiž společný chat se svými zaměstnanci, ve kterých rozebírali naprosto všechno ohledně vytváření pornografického obsahu, který následně prodávali a také nahrávali na internet, například na platformu OnlyFans. Tate, jakožto šéf celého byznysu, zároveň určoval, které ženy pro něj budou pracovat a zároveň své zaměstnance školil, jak docílit toho, aby ženy, které si nebyly úplně jisté takovou prací, nakonec přesvědčili.

To vše se mělo odehrávat v chatovací skupině „War Room“. Přístup byl navíc zpoplatněný a uživatel, který se chtěl do skupiny připojit, musel ročně zaplatit bezmála 8 tisíc dolarů, tedy zhruba 178 tisíc korun. Podle britské televizní stanice BBC se v konverzaci řešily ohavné věci, které nebyly ani trochu v souladu se slušným chováním. BBC má nyní přístup k více než 12 tisícům stran konverzace mezi roky 2019 a 2020. K některým konverzacím se dostal také deník Daily Mail, který cituje zprávy některých členů chatovací skupiny War Room.

„Vzal jsem její klávesnici a uhodil jsem ji s ní do hlavy. Poté šla do místnosti, kde pracovala sedm hodin. Bez přestávky. Spí v garáži s betonovou podlahou, bez klimatizace, s pavouky a šváby,“ cituje Daily Mail jednoho člena skupiny, který měl uživatelské jméno Joe Lampton. Podobných zpráv má být v konverzaci mnoho a Tate má tedy opět zaděláno na pořádný problém.

Na základě postupného zvolňování jeho věznění se nejspíš domníval, že bude brzy zproštěn všech obvinění. Nové důkazy ale znovu zamíchaly s celým případem a Tate se bude muset k celé věci před soudem vyjádřit. Není to dávno, kdy uniklo několik zpráv z jeho konverzace a on se k nim rozhodl vyjádřit veřejně.

Podle něj se samozřejmě jedná o falešné zprávy, které vytvořila vláda a agenti Matrixu, kteří se ho snaží odstranit z cesty. Na Matrix se Tate odvolává často, War Room ale opravdu patří jemu. Vše navíc nasvědčuje tomu, že zprávy, které unikly již dříve, skutečně psal Tate, nehledě na nápadnou podobnost s jeho obvyklým vyjadřováním.

Ve zprávách, které tehdy unikly na veřejnost, měl Tate svým zaměstnancům ukázat, jak by měli jednat z ženami, které chtějí vtáhnout do byznysu. „Nikdy se nevrátíš do svého rodného města a nepojedeš tam ani na návštěvu. Nepotřebuješ opouštět dům v Bukurešti. Budeme spolu, navždy,“ měl psát Tate jedné ženě. Influencer ale popírá, že by kdy něco podobného psal. Podle něj slouží War Room k motivaci a disciplíně, očividně tomu tak ale není.

Nyní je otázka času, jak dlouho budou lidé, kteří se zabývají případem bratrů Tateových, probírat tisíci stránek konverzace a jak vyhodnotí jejich obsah. Pokud v nich totiž najdou konkrétní jména žen, které mohly zažít hrůzy, které se nejspíš ve společnosti Tateových děly, pravděpodobně je příslušní lidé kontaktují a povolají jako svědky. Pokud ženy podají klíčové svědectví, oba bratři se mohou ocitnout na několik let za mřížemi.

Influencerovi ale rozhodně neschází sebevědomí. I když je jeho nálada jako na houpačce, nyní se znovu vysmívá rumunské vládě a přidává videa, ve kterých se chová, jako by byl už dávno zproštěný všech obvinění. Dokonce už má zpět několik ze svých oblíbených aut a očividně si je užívá. Stále pro něj ale platí zákaz opuštění Bukureště v Rumunsku.

Smí se sice pohybovat nehlídaně po městě, ale rozhodně si ještě dlouho nebude moci zapálit doutník v jednom ze svých tryskáčů na cestě do jiné země. Pokud se v konverzacích podaří najít svědky, kteří by byli ochotní proti Tateovým svědčit, bude muset nejspíš řešit něco úplně jiného, než je stav jeho vrácených aut.

Témata: Andrew Tate