Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Ariana Grande a Selena Gomez čelí kritice kvůli jejich vzhledu | foto: instagram.com

Jedna je moc hubená, druhá moc tlustá. Ariana Grande a Selena Gomez promluvily o body shamingu

Body shaming je smutným fenoménem, který v posledních letech zaplavuje internet, zasáhl i světové celebrity. Ariana Grande poslala zprávu fanouškům, mluví o svém vzhledu a vybízí k tomu, aby se dle toho, jak kdo vypadá, nesoudilo. Zpěvačka Selena Gomez zase vysvětluje důvod jejího ztloustnutí, za které ji mnozí kritizují. Mluví i o tom, jak ji kritika psychicky zasáhla.
  14:21

Americká zpěvačka Ariana Grande se rozhodla promluvit se svými fanoušky o problému, který ji velmi zasáhl, o body shamingu. Ve videu byla nenalíčená, čerstvě po probuzení a mluvila velmi vážně, hned v úvodu řekla, že takové věci nedělá často, ani ráda a že v tom navíc není dobrá, nicméně se rozhodla promluvit o lásce ke svému tělu v důsledku toho, že jí chodí nenávistné zprávy a komentáře o tom, že je až příliš hubená. Nejsou to však jediné komentáře tykající se jejího vzhledu. Grande také zmínila, že jí nenávistné komentáře chodí už přes deset let. Až nyní se odhodlala přispět do veřejné debaty svým názorem.

december 1 ♡
Mod Vanilla and Mod Blush @ultabeauty ☕️

20. listopadu 2022 v 17:00, příspěvek archivován: 13. dubna 2023 v 12:23

„Ráda bych se vyjádřila k vašim obavám o mé tělo a také si trochu popovídala o tom, co znamená být tolik vidět a jaké to je mít takovou pozornost, kterou mám já. Myslím si, že bychom měli být jemnější a citlivější při komentování lidského těla za jakékoliv situace. Když myslíte, že říkáte něco dobrého nebo dobře míněného, ať už je to zdravý a nezdravý, velký nebo malý, to nebo tamto, sexy nebo ne, vážně bychom všichni měli zapracovat na tom, nedělat takové věci až příliš. Jsou tu i jiné způsoby jak někomu složit kompliment, nebo taky možnost ignorovat něco co vidíte a nelíbí se vám to a já si myslím, že bychom na tom měli opravdu všichni zapracovat a pomáhat si, abychom byli v bezpečí,“ řekla devětadvacetiletá Grande v úvodu svého videa.

Podle ní existuje spousta možností, jak může člověk dosáhnout krásy a také přitom vypadat zdravě. Zároveň zmínila i to, že fanoušci srovnávají její vzhled s tím, jak vypadala před pár lety, jenomže tehdy prý byla na absolutním dně, brala antidepresiva, pila spoustu alkoholu, jedla špatnou stravu a nebyla v žádném případě zdravá. Rozhodně proto nehrozí, že by se hodlala vrátit do takového stavu jen kvůli tomu, aby pro ostatní vypadala lépe.

„Vím, že bych vám takové věci vůbec sdělovat neměla, ale cítím v sobě jakousi vnitřní potřebu podělit se o to s vámi,“ dodala Grande, která vypadala skoro až utrápeně. Také podotkla, že i když kohokoliv soudíme, nikdy nemůžeme vědět, čím si dotyčný člověk právě prochází. Může třeba už být v procesu pracování na sobě, ovšem trvá to delší dobu a není to hned.

God Is A Woman Body is now available in stores + online at @ultabeauty ♡

28. srpna 2022 v 17:00, příspěvek archivován: 13. dubna 2023 v 12:23

Na závěr dodala, že jsou všichni nádherní nehledě na to, jestli na sobě mají makeup nebo ne. Všem posílá lásku a všichni se mají mít rádi. Video se stalo virální a za necelé dva dny dosáhlo 65 milionů zhlédnutí, čímž se stalo nejsledovanějším videem na zpěvaččině tiktokovém účtu. Lidé video sdílí na všech sociálních sítích a velmi si váží upřímnosti i sdělení Grande. „Potřebujeme více lidí, kteří přistupují ke světu jako Ariana Grande. Děkujeme ti za to,“ napsal pod video pochvalný komentář jeden z diváků.

Grande však není jediná z celosvětově známých zpěvaček, která čelí obrovské vlně kritiky kvůli svému vzhledu. Jednou z nich je také Selena Gomez, která se nedávno stala nejsledovanější ženou na Instagramu. Gomez totiž schytává kritiku kvůli tomu, že přibrala na váze a pro některé už není tolik atraktivní, jako byla kdysi. Gomez má ale autoimunitní onemocnění, se kterým se už dlouhou dobu léčí a v důsledku toho musí pravidelně užívat řadu léků. Některé z nich však v těle zadržují vodu a proto Gomez působí nafoukle. Tuto zprávu také vypustila do světa, ovšem kritiky se doteď nezbavila.

My @RareBeauty Soft Pinch Collection has arrived!  I hope you all love my NEW Soft Pinch Tinted Lip Oil just as much as I do. 
 
The collection is now available only @Sephora and @SpaceNK.

30. března 2023 v 15:00, příspěvek archivován: 13. dubna 2023 v 12:24

Třicetiletá zpěvačka, která se mimo jiné věnuje také herectví, se nedávno přiznala, že se snažila přede všemi tvářit, že jí urážející komentáře nevadí.

„Moje váha tehdy začala nebezpečně kolísat kvůli mým předepsaným lékům. A toho se lidé chytli. Připadá mi, že se nemohli dočkat toho, až na mě najdou nějakou chybu a díky tomu mě srazí dolů. Kvůli tomu jsem se velmi styděla za to, že jsem přibrala, i když to bylo způsobené nemocí“ svěřila se Gomez. Přiznala se také k tomu, že veřejnosti lhala. Sama si musela dát pauzu od Instagramu, protože se nedokázala, kvůli všemožnému srovnávání s ostatními, objevit na veřejnosti nenamalovaná.

Začala navíc pochybovat o své kráse a to jí nijak nepomáhalo v jejím boji s úzkostmi a depresemi. Gomez také přiznala, že si několikrát velmi přála přidat svou aktuální fotku na Instagram bez jakýchkoliv úprav, ale nedokázala v sobě najít sílu, především kvůli obrovské kritice od nenávistných lidí, protože je sledován každý její krok, chodilo jich opravdu velmi mnoho. Místo přidání fotky prý nakonec skončila sama ve svém pokoji kde brečela a připadala si naprosto bezcenná.

Violet chemistry

13. března 2023 v 23:31, příspěvek archivován: 13. dubna 2023 v 12:24

Gomez zmínila, že se později rozhodla povznést se nad kritické komentáře na její tělo, protože chtěla jít ostatním příkladem. Sledují ji stovky milionů lidí a mezi nimi se určitě najdou i tací, kteří se potýkají se stejným problémem, jako ona. Body shamingu je totiž poslední dobou internet plný a ne každý se s ním může vypořádat dobře. Může dokonce vést až k těžkým úzkostem a depresím. Gomez o sobě sice vždy tvrdila, že není modelka a nemusí být proto štíhlá jako některé dnešní vzory mladých žen, ovšem urážky, kterých se jí pravidelně dostávalo kvůli velkému přibrání na váze, ji opravdu velmi citově zasáhly.

„Myslím si, že je to nefér. Podle mě si nikdo nezaslouží cítit se kvůli takovým urážkám méněcenný,“ okomentovala situaci s body shamingem Gomez. Jak už zmínila Ariana Grande ve svém videu, nikdy nevíme, čím si dotyčný člověk právě prochází a proč vypadá tak, jak vypadá. Stejně tomu bylo i v případě Gomez, která dlouho tajila příčinu svého přibírání na váze kvůli tomu, že to považovala za velmi citlivou věc a tehdy ještě nebyla připravena podělit se o svůj příběh s ostatními. Velkým krokem v jejím životě byl nový dokument „My Mind & Me“, kde se otevřeně rozpovídala o všech svých problémech, zdravotních i psychických, které má většinou kvůli své velkolepé kariéře.