Středa 8. května 2024, Den vítězství

Bianca Blazy | foto: Instagram.com/nobles_hair

Influencerka dluží přes 274 tisíc korun, už rok je v exekuci. Neplatila pojištění a daně

Bianca Blazy se na sociálních sítích prezentuje především jako úspěšná podnikatelka. Teď se však ukázalo, že je od minulého léta v exekuci a dluží v přepočtu zhruba 274 tisíc korun. Podle veřejně dostupných informací totiž neplatila daně a sociální a zdravotní pojištění. Objevují se také negativní recenze na její značku oblečení. Údajně zákazníkům nevrací peníze.
  11:51

Kolem kontroverzních slovenských dvojčat Cyntie a Biancy je na sociálních sítích rušno řadu let. Influencerky se do povědomí většího počtu lidé dostaly především kvůli speciálním cvičebním plánům, které slibovaly zázračné výsledky za velmi krátký čas, později založily značku oblečení. Už téměř od začátku jejich působení na sociálních sítích je však provázejí kontroverze. S podnikáním však přišly větší.

Bianca Blazy, dříve Novotková, vždy byla mnohými považovaná za kontroverznější z dvojčat. Sice v poslední době na sociálních sítích rezonuje především smrt jejího partnera, který se utopil ještě před narozením jejich dcery, teď nejednoho sledujícího překvapily finanční problémy, se kterými se mladá influencerka potýká.

Na sociálních sítích se totiž začaly objevovat informace o tom, že dluží na sociálním a zdravotním pojištění a také na daních. Podle veřejně dostupných informací ze serveru Finančný register, který čerpá informace z rejstříků několika slovenských státních orgánů, Bianca dluží 7,43 tisíc eur na daních, na zdravotním pojištění 1,41 tisíc eur a na sociálním 2,37 tisíc eur. Dohromady částka v přepočtu k 30. září činí zhruba 274 tisíc korun.

Bianca podle dostupných informací přestala platit pojištění a daně už v roce 2021. Na konci srpna roku 2022 se podle dat ze stejného serveru dostala také do exekuce, nicméně ji úřady nebyly schopné o začátku řízení uvědomit. „I přes provedené šetření se nepodařilo zjistit jinou adresu bydliště, na kterou by bylo možné zaslat vyrozumění o zahájení exekuce, proto po uplynutí tří měsíců od zahájení exekuce bude uvedené vyrozumění doručeno oznámením v obchodním věstníku,“ uvádí oznámení z 23. srpna 2022. Bianca totiž oficiálně uvádí, že bydlí ve slovenském městě Prievidza, na základě informací ze sociálních sítí žije už delší dobu v Dubaji.

Ač na Slovensku Bianca čelí finančním problémům, zdá se, že život v Dubaji si užívá. Na Instagramu sdílí fotky s dcerou, radí s hubnutím, propaguje vlastní značku oblečení a ukazuje luxusní ubytování, ve kterém žije. K exekuci na sítích podle dostupných informací nevyjádřila.

Nutno dodat, že Bianca se na sociálních sítích prezentuje především jako úspěšná podnikatelka a neustále vyzdvihuje, co všechno v životě dokázala. Na kritiku mnohdy reagovala tak, že komentující zesměšňovala kvůli tomu, že ona je úspěšná a oni jí jenom závidí. „Kolik úspěšných značek jsi vybudovala? Jak moc jsi talentovaná,“ povídala na Instagramu. Právě její přístup je důvodem, proč mnoho sledujících překvapilo, jak velké finanční problémy vlastně má. „Naleštěná bída,“ myslí si jeden z nich.

V posledních dnech se také začínají opět objevovat negativní recenze na její značku oblečení. Jedna ze zákaznic po ní například chtěla údajně vrátit peníze, Bianca však celý proces protahovala nejméně tři měsíce. Neustále tvrdila, že do dvou týdnů bude mít žena peníze připsané na účtě, což se nikdy nestalo. Údajně také zprávy zákaznice ignorovala.

Nejednu debatu na sítích vzbudil také její cvičební plán, díky kterému prý měly klientky docílit zázračných výsledků za velmi krátkou dobu. Jako důkaz už několik let zveřejňuje fotky s pokrokem klientek, které podle ní cvičí. Jenže se zdá, že fotky neustále upravuje a také údajně používá fotku ženy, která podle něj nikdy necvičila.

Témata: Bianca Blazy