Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Frank Wild a Anna „Kafuu“ Hamanová | foto: instagram.com

Čeští hokejisté do osmnácti let si vybrali za gólový song kontroverzní Hafo. Ostuda, kritizují Češi

Český hokejový výběr do 18 let slaví góly při znění písně Hafo. Kontroverzní písnička však pobuřuje české fanoušky a Slováci se Čechům smějí. Podle některých je to velká ostuda pro český národ, jiní chtějí zpátky písně Maxim Turbulenc, na tu slaví góly seniorská reprezentace už řadu let. Videoklip k písni Hafo má už přes 5 milionů zhlédnutí.
  17:33

Česká hokejová reprezentace do osmnácti let si zvolila pro oslavu gólu velmi zajímavou skladbu. Po vstřelení branky totiž zazní kontroverzní píseň „Hafo“ od interpreta Franka Wild a tiktokerky Anny „Kafuu“ Hamannové. Tento krok je velmi zajímavý, protože virální píseň byla a je velmi probíranou na sociálních sítích. I když ji většina lidí kritizuje, najdou se i tací, kteří si píseň oblíbili. Skladba Hafo je navíc velmi chytlavá a rychle se svým posluchačům vryje do paměti. Všechny ovšem překvapilo, když poprvé zazněla na stadionu po prvním vstřeleném gólu české reprezentace v zápase proti Slovákům.

Najväčší bizár na majstrovstvách sveta do 18 rokov? Česko si ako svoj goal horn vybralo skladbu Frank Wild, Kafuu - Hafo!
Čo na tento výber hovoríte?

.
.
.
@prazaoriginal
@marek_bosko
@libornovak_
@ondra_kubik_
.
.
Náš web: www.hokejnetradicne.eu
.
.
HOKEJOVÁ VIDEA=YouTube Hokej Netradičně TV
.
.
#hokejnetradicne #hntv #hokej #fotbalnetradicne #hockey #nhl #hotnews #hockeynews #youtube #promo #meme #hockeymeme #memes

21. dubna 2023 v 12:13, příspěvek archivován: 21. dubna 2023 v 16:57

Výběr hokejistů do osmnácti je samozřejmě omezen věkem. Nejstarším členům týmů může být, jak označení týmu napovídá, maximálně osmnáct let. A právě věk mohl být klíčový při výběru gólové skladby. Generace, kterou mladí čeští hokejisté zastupují, totiž velmi aktivně sleduje všechny sociální sítě. Je tedy logické, že jim neunikla ani skladba Hafo, která je i po třech měsících od jejího vydání stále poměrně populární.

Mladí hokejisté si ji možná i proto vybrali a oslavovali při ní už dva góly v zápase se Slovenskem na mistrovství světa, které ovšem nakonec Čechy porazilo 3:2 po samostatných nájezdech. Zpráva o tom, že si česká reprezentace zvolila skladbu Hafo pro oslavování gólů, se rychle šíří internetem a reakce nejsou příliš pozitivní. Podle některých je to urážka a ostuda českého národa.

„Už chápu proč prohráli. Ne, chápu, že je to chytlavý a ať si každý poslouchá co chce, sám, v kabině, ale použít tohle na MS? S tím textem, který v tom je? Totální úlet,“ hodnotí výběr oslavné skladby české reprezentace jeden z uživatelů na Instagramu. Podobných komentářů se objevilo, a pravděpodobně ještě objeví, hodně. Mnozí Češi totiž nedokážou rozhodnutí mladých hokejistů překousnout. Skladba Hafo, která je podle spousty lidí naprosto praštěná, navíc obsahuje sexualizaci dětského tématu, což některé lidi velmi pobuřuje. Není ovšem nijak zvlášť překvapivé, že skladbu Hafo znají také v sousední zemi, na Slovensku.

Kvůli virálnímu šíření skladby na sociálních sítích a především na TikToku, si ji poslechl nejeden ze slovenských občanů. A jak reagují Slováci na hudební výběr české reprezentace? „Prosím, bratři naši, co jste to udělali? Nechci nikoho urážet, ale horší písničku jste zvolit nemohli,“ komentují výběr skladby slovenští hokejoví fanoušci. Jiní čeští fanoušci se prý odteď budou při každém gólu stydět. Pobouřená společnost dokonce ve srovnání s předchozími oslavnými skladbami, touží po návratu písničky Ať žijí duchové od Maxim Turbulenc. Na tu už několik let slaví góly i seniorská reprezentace. Nutno však dodat, že ani tato gólová skladba není u moc fanoušků oblíbená a volají po její změně.

Konečně jsem se našel #hafo #713916

27. listopadu 2022 v 21:06, příspěvek archivován: 21. dubna 2023 v 16:58

Frank Wild, autor písně Hafo, si však hrdě na svůj instagramový příběh, přidal fotku, kde se o celé kauze gólového songu píše a následně také video, ve kterém je jeho skladba slyšet po vstřelené brance. Wild je ovšem na kritiku svých písní zvyklý. Pravda, největší kritiku si vyslechl právě kvůli skladbě Hafo, ovšem někteří tvůrci kontroverzního obsahu se řídí jednoduchým heslem, „ i špatná reklama je pořád reklama“. Toho si je Wild samozřejmě vědom a navzdory tomu, že je jeho skladba tolik kritizována, na YouTube má už 5,6 milionů zhlédnutí. Je možné, že po prvním utkání České hokejové reprezentace, přibylo zhlédnutích zase o něco více.