Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Sugar Denny | foto: Pavel Dvořák/Tilen Vajt

Komentář: Výborná atmosféra, ale i rasismus a fatfobie. To vše byl Clash of the Stars

Bojová organizace Clash of the Stars roste a cestu si k ní začíná postupně nacházet čím dál více fanoušků. Jakožto redakce Antiyoutuber.cz jsme se vydali do O2 Universa a bylo to něco. Některými přítomnými fanoušky cloumaly emoce více, než je zdrávo. Na Kuběnku a Holomka pokřikovali homofobní poznámky, Sugar Denny a Tadeáš Veselý si vyslechli označení „tlustá svině“. Nechybělo málo k tomu, aby se stalo něco zlého.
  19:00

Clash of the Stars nabírá na obrovské popularitě. Lístky na již uplynulý galavečer se vyprodaly za necelé dva dny. V O2 Universu se tak vyskytovalo přes čtyři tisíce natěšených fanoušků na zajímavé zápasy. Rozdíl mezi sledováním zápasů skrze PPV a na místě je obrovský. Ačkoliv má na obrazovce fanoušek zřejmě kvalitnější a detailnější záběry, nezažije tu bouřlivou a napjatou atmosféru v hale. Časem se nám však zdálo, že to, co se děje, je už za hranou. Nehezké komentáře si vyslechl Diego Kotlár, Sugar Denny, Tadeáš Kuběnka a mnoho dalších. Nešlo už jen o klasické urážky, ale komentáře, které byly vskutku nemístné.

Přejeme brzké uzdravení @tadeas_vesely_official Sledujte nás živě pouze na clashofthestars.tv

10. června 2023 v 22:23, příspěvek archivován: 14. června 2023 v 11:18

Při vstupu do arény nás hned zarazilo, že téměř nikdo ze zaměstnanců netuší, kam nás má poslat. Jakožto média jsme měli mít vlastní místnost. Ačkoliv byli všichni zaměstnanci jak ochranky, tak O2 Universa velice přívětiví a milí, moc toho nevěděli. Nakonec se nám povedlo naší místnost najít a vydali jsme se zkoumat prostředí. I když se zatím aréna teprv plnila, měla už takový zvláštní a příjemný nádech tajemna. Tento pocit ze mě nevyprchal až do konce večera. Staly se však věci, které se stát neměly.

Rasismus, homofobie a fatfobie je něco, co na pátém galavečeru mělo své místo. S některými fanoušky cloumaly emoce natolik, že to z nich dostalo dosti urážlivé a agresivní komentáře. Špatně vsazený ticket dokázal v přítomném divákovi probudit ďábla, který otravoval všechny kolem sebe. Jeden takový fanoušek stál přímo vedle mě a dal mi pořádně najevo, jak je naštvaný. Když Daniel Holomek vzdal zápas, aréna začala bouřit. Někteří byli zřejmě nadšení, jelikož fandili jeho protivníkovi Kuběnkovi, jiní se zas zlobili. Na mě se přítomný fanoušek otočil a s křikem se mě začal ptát, co to má znamenat.

11 dní do zápasu v @clashofthestars

29. května 2023 v 18:53, příspěvek archivován: 14. června 2023 v 11:18

Jako kdybych měl vědět, co se Holomkovi honí v hlavě, jsem jen zavrtěl hlavou a snažil se zřejmě podnapilého fanouška ignorovat. Z jeho naštvanosti se však zdálo, že peníze které si na něj vsadil, nebyly zrovna malé. I hned tak společně s dalšími přítomnými diváky začal skandovat „buzerant, buzerant,“. Tyto homofobní poznámky si zápasníci vyslechli už při jejich nástupu do klece.

V počtu je síla a to dali přítomní fanoušci několikrát najevo. Připojil se jeden, pak druhý a najednou celá hala skandovala „tlustá svině, tlustá svině“. Ne však jen na zápasníka, u kterého je to vcelku tradice. Takové fatfobní komentáře si vyslechla například i známá influencerka Sugar Denny. Ačkoliv sám nejsem jejím příznivcem a fanouškem, bylo mi jí líto. Na Clash šla zřejmě z jediného důvodu, a to podpořit svého kamaráda Kuběnku. Když si ji hlavní moderátor Jakub Jíra pozval na pódium, tak začala celá hala bučet, pískat a křičet.

Jak už je tedy téměř pokaždé tradicí, když se někde objeví Tadeáš Veselý, tak se něco semele. Tentokrát měl zřejmě jedině štěstí, že se nevydal mezi fanoušky. Vyskytoval se buď pouze ve VIP nad talířem jídla, či schovaný v zákulisí. Při několika příležitostech jako při jeho nástupu do klece, či odchodu, celá hala jednohlasně už tradičně skandovala „tlustá svině“.

@antiyoutuber.cz Na koho asi křičeli?🤔 #antiyoutuber #antiyoutubercz #clashofthestars ♬ původní zvuk - Antiyoutuber

S nemístnými poznámkami nekončíme, ale pokračujeme. Zápasník Diego Kotlár si například vyslechl mnoho rasistických a neslušných komentářů. Ačkoliv si zřejmě podle většiny lehký lynč za své chování zaslouží, rozhodně by se to nikdy nemělo schylovat k rasismu. Vypískaná pak byla i například přítelkyně Veselého Tereza Taliánová a Lada Horova alias Laduška.