Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

Datel se brzy stane otcem, lidé o jeho schopnostech ale pochybují. On se ale brání a streamuje na TikToku

Marek „Datel“ Valášek se už brzy stane otcem, lidé na sítích o jeho schopnostech ale pochybují. Datel totiž, zatímco se partnerka Bára chystá do porodnice, streamuje na TikToku a při tom olizuje podrážky od bot. On se ale brání. Prý jeho smysl pro humor nesouvisí s tím, jaký bude otec.
  13:28

Marek Valášek alias Datel se za pár dní stane otcem. Jenže jeho příprava na novou roli tatínka je přinejmenším nevšední. Streamuje na TikToku se svým sokem Davidem „Čonnym“ Čonkou a plní různé mírně řečeno bizarní výzvy. Olizuje podrážky bot a sprejuje na zeď zatímco se jeho partnerka Bára Stříteská, která má těsně před porodem, dívá na Výměnu manželek a žehlí. Chování Valáška je na sociálních sítích velmi kritizované, on se ale brání.

V posledních týdnech už nejzajímavější téma, které se pojí s Valáškem, nejsou dluhy, ale jeho streamy na TikToku. Mimo olizování podrážek a sprejování se navíc obléká do dámských šatů nebo třeba čistí záchodovou mísu vlastním kartáčkem na zuby, který později do úst také vloží. Právě kvůli kombinaci dluhů a podivných živých vysílání lidé na sociálních sítích aktivně diskutují o tom, zda by se nadcházející otec chovat tak, jak se chová Datel.

Většina kritiků Valáškova chování jeho partnerku lituje. Někteří z nich jsou dokonce přesvědčení, že by se pár měl ještě před porodem rozejít. V posledních dnech se také na sítích začala šířit falešné zprávy o jejich rozchodu. Stříteská na ně tehdy reagovala pohoršeně. Prý se s Valáškem nerozcházejí a upozornila také na to, že jí podobné spekulace nedělají dobře vzhledem k pokročilé fázi těhotenství. Později se vyjádřil i Valášek – tvrdil, že od pondělí chce mít od živých vysílání klid až do porodu klid i kvůli tomu, že chce brát ohled na partnerku.

Jenže Valáškův „klid“ neměl dlouhého trvání. Ještě ten den začal streamovat na TikToku znovu a náplň živých vysílání je totožná jako před jeho několikahodinovou pauzou. Teď navíc oznámil, že plánuje streamovat každý den od devíti hodin večer. A co dělá v té době Stříteská? Sedí na gauči a povídá fanouškům o tom, jak se těší na miminko a co plánuje nového pořídit do společného bydlení.

Lidé na sítích už začínají mít chování Valáška přinejmenším dost a denně ho zahlcují negativními komentáři mimo jiné o tom, jestli si myslí, že bude dobrý otec. Teď se na ně rozhodl zareagovat. „To, že si ze sebe umím udělat srandu a že umím udělat show na streamu, si nemyslím, že má něco společného s tím, jaký budu otec,“ vysvětluje na Instagramu. To, jak se bude o dítě starat a jak s ním bude trávit čas, budou moct sledující posoudit až se narodí.

Valášek tvrdí, že je jednoduše „tak trochu blázen“ a jeho chování na TikToku nemá vliv na to, jak se o syna bude starat. Vyzval také jeho kritiky, aby se zeptali vlastních otců na to, co dělali v jeho věku, když například chodili na večírky. „Já tohle všechno prostě dělám střízlivý,“ vysvětluje. Je však otázkou, jestli naši otcové zamlada olizovali boty a sprejovali na zdi v době, kdy naše matky byly v devátém měsíci těhotenství. Pravděpodobně ne.