Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie

Rapper Sensey | foto: instagram.com/senseybratan

Český rapper Sensey je venku z léčebny. Zachránila mu prý život, nejtěžší období ho teprve ale čeká

Český rapper Sensey v listopadu dobrovolně nastoupil na protidrogovou léčbu. Teď ji po zhruba třech měsících úspěšně dokončil. Podle něj sice jedna etapa končí, ale ta nejtěžší teprve začíná. Zároveň fanoušky pobídl k tomu, aby problémy se závislostmi řešili. Jemu prý léčba zachránila život.
  15:15

Český rapper Vojtěch Prell, známý jako Sensey, na začátku listopadu překvapil pravděpodobně nejen jeho fanoušky dobrovolným nástupem na protidrogovou léčbu. Nikdy se totiž netajil láskou k nekončícím večírkům, drogám a alkoholu. Problém si však přiznal a rozhodl se ho řešit. Ač byli někteří lidé k jeho léčbě skeptičtí a nevěřili, že ji dokončí, o víkendu oznámil, že ji má úspěšně za sebou.

„Chci poděkovat všem, co byli od začátku se mnou a chci poradit těm, co mají podobného démona jako já, aby se nebáli řešit svůj problém,“ vzkázal sledujícím Sensey na Instagramu. Léčbu sice úspěšně dokončil, podle něj ale ta nejtěžší životní etapa teprve začíná. Bude se totiž muset vrátit do rapového prostředí, které je plné drog, s nimiž se rozhodl bojovat.

Ještě pár dní před tím, než protidrogovou léčbu dokončil, na Instagramu fanouškům přiznal, že mu zachránila život. Prý všechno, co se v léčebně naučil, je k nezaplacení. Velmi často se také snažil fanoušky motivovat k tomu, aby problémy se závislostmi řešili.

Sensey se při léčení věnoval také hudbě. V prosinci vydal zatím nejnovější skladbu Infinity Love, ve které rapuje hlavně o partnerce, která ho v léčbě aktivně podporovala. Na pár dní s ním mohla v léčebně také zůstat. Zdá se, že i kvůli ní se rozhodl Sensey se závislostí bojovat. Už dlouhou dobu také pracuje na novém albu. „Je skoro hotové, už musíme udělat jen pár kosmetických změn,“ vysvětlil. Navíc dodal, že se mohou fanoušci těšit i na nový videoklip.

Z dokončení léčby jsou jeho fanoušci nadšení. Všichni mu přejí, aby se mu povedlo zůstat střízlivý a oceňují, že se na těžkou cestu vydal. Zároveň vyzdvihují to, že se Sensey snaží už od nástupu do léčebny motivovat k řešení podobných problémů i ostatní.

V poslední době se v souvislosti s drogami a léčením skloňuje také jméno Dominika Vyšaty, který je známý pod přezdívkou Vercetti. Nedávno totiž podstoupil čtrnáctidenní detox, k čemuž ho s největší pravděpodobností inspiroval právě Sensey.

Ne všichni rappeři však podstupují protidrogovou léčbu dobrovolně. Pravděpodobně každý český rapový fanoušek si při spojení rapu a drog vybaví Tylera Durdena, vlastním jménem Davida Štilipa, který je na tvrdých drogách závislý už více než deset let. Propadl jak pervitinu, tak heroinu. Sice i on léčbu dříve podstoupil, nikdy však nebyla úspěšná.

Ač se minulý rok zdálo, že se Štilip snaží o jakýsi hudební návrat, který se mu, s velkým přivřením obou očí, dařil, v listopadu se objevily informace o tom, že v Praze napadl několik žen pěstí. Při jednom útoku ho zachytila kamera a později ho policie dopadla. Téměř hned po zadržení nastoupil do psychiatrické léčebny v Bohnicích a údajně mu měl hrozit několikaletý trest odnětí svobody. Od té doby o něm žádné dostupné informace nejsou.

Mnozí fanoušci mu sice přejí, aby boj s drogami vyhrál, zdá se však, že v jeho případě je to téměř nemožné. Někteří z nich také tvrdí, že právě Štilip může být odstrašujícím příkladem nejen pro rappery, ale jednoduše pro každého, kdo má s drogami problém.