Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Rappeři Sensey a Vercetti | foto: instagram.com/vercetti_cg, instagram.com/senseybratan

Čeští rappeři se ozývají z léčeben: Zachránilo mi to život, vzkazuje Sensey. Vercetti prosí o trpělivost

Rapper Vercetti nedávno nastoupil na protidrogovou léčbu. Teď se po delší době ozval a po čtrnáctidenním detoxu se vrací na sociální sítě. Fanouškům vzkázal, že s ním mají mít trpělivost. V současné době je na léčení také rapper Sensey. Jeho léčba sice ještě není u konce, teď však vzkázal, že mu zachránila život.
  9:22

Dominik Vyšata, rapovým posluchačům známý spíše pod pseudonymem Vercetti, se nikdy netajil experimenty s drogami a alkoholem. Netajil se jimi však do takové míry, že o něj začínali mít fanoušci strach. Nedávno je však překvapil oznámením, že se chystá na odvykací léčbu. Teď se jim po delší době ozval a zdá se, že se mu daří mnohem lépe.

V lednu Vercetti na Instagramu oznámil, že se chystá na dvoutýdenní detox. Pro nejednoho fanouška byl jeho krok velkým překvapením. Zdálo se totiž, že mu jeho životní styl plný večírků vyhovuje. Ukázalo se však, že se chce změnit a plánuje na sobě pracovat. Dva týdny u sebe nemohl mít telefon, sledujícím na Instagramu však slíbil, že se jim bude hlásit tak, jak to bude jen možné.

Po čtrnáctidenní odmlce se na Instagramu nedávno zase ozval s tím, že je zpátky. „Už budu na sociálních sítích, takže budu komunikovat a bude se snažit odpovídat i na zprávy,“ píše a se smíchem dodává, že mu za dva týdny neaktivity přišlo více zpráv, než za celý minulý rok. Popsal, že v době, kdy byl na detoxifikaci od návykových látek, se vydal i na procházku do přírody, což evidentně často nedělal. Proto se pochlubil i fotkou z výletu.

Díky pobytu na odvykací léčbě se prý cítí o poznání lépe, vyřešil totiž několik problémů se spánkem. Přestal trpět nespavostí a nočními můrami. Myslí si, že letošní rok začal skvěle. Upozornil však, že s ním mají mít fanoušci trpělivost. Chvíli mu totiž bude trvat, než se vrátí zpátky do pracovního procesu. Dodal, že teď jeho léčba bude pokračovat ambulantně. „Asi jsem byl tak hodný. Nic moc se nemění, jen můžu být doma a věnovat se hudbě. Pořád musím sekat latinu,“ vysvětlil.

K řešení jeho problémů se závislostí ho pravděpodobně inspiroval blízký přítel a rapový kolega Vojtěch Prell alias Sensey, který se pro odvykací léčbu rozhodl už v listopadu. Někteří z těch, kteří byli dříve z jeho léčby nadšení, začali být skeptičtí. V prosinci ji totiž přerušil a odletěl na několik dní s partnerkou do Dubaje a následně se do léčebny zase vrátil. Nedávno také na Instagramu propagoval CBD a HHC produkty, které jsou sice povolené, nejeden sledující si však myslí, že by podobné produkty na odvykací léčbě neměly být vůbec.

Sensey však obavy vyvrátil. „Dlouho jsem se neozval, ale blížím se ke konci a už teď můžu s klidem na srdci říct, že léčba mi zachránila život,“ napsal na Instagram. Všechno, co se v léčebně naučil, je podle něj k nezaplacení. Dodal také, že pokud má někdo podobný problém jako on, měl by se na léčbu vydat také. „Jdi to řešit, není se za co stydět,“ vzkázal a na závěr poděkoval všem, kdo ho v léčbě podporoval.